Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE (17u30). Chelsea neemt het zonder Lukaku op tegen Liverpool

HLN
LIVE (17u30). Chelsea neemt het zonder Lukaku op tegen Liverpool
• Stamford Bridge • Premier League • Aftrap: 17u30 • Coach Tuchel weert Romelu Lukaku uit selectie
Lees verder

Rolstoelgebruiker Lieze (22) start 2022 met een toffe stageplaats nadat ze 60 aanbiedingen krijgt. "Dit geeft hoop voor als ik afstudeer in april en werk zal zoeken"
Studente Lieze Platevoet (22) uit Veurne is het nieuwe jaar gestart met een stageplaats. Midden december was ze nog wanhopig op zoek naar een rolstoeltoegankelijke stageplaats bij een marketingbedrijf in Gent. Haar oproep via onder meer deze krant werd massaal gelezen en gedeeld. Lieze werd plots overstelpt met aanbiedingen. Uit alle reacties heeft ze nu een plaats gekozen waar ze dit voorjaar haar stage kan doen.
Lees verder

Feestvierders verlaten raveparty in Franse departement Yonne
In het Franse Saint-Florentin loopt de illegale raveparty ten einde die sinds oudejaarsavond wordt gehouden op een industrieterrein. De meerderheid van de zowat 1.500 feestvierders verlieten de plek zondagochtend, zo liet de prefectuur van het departement Yonne weten.
Lees verder

Een 'vervelend gesprek' met Tom Dumoulin: "Persoonlijke dingen, ik wil helemaal niet dat Jan Lul daar iets van vindt"
Tom Dumoulin (31) stopte afgelopen jaar met wielrennen, keerde terug en werd tweede op de olympische tijdrit. De maanden zonder fiets waren een verademing en toch wil de Nederlander zich nog één keer meten met de beste klassementsrenners ter wereld. En daarna? "Zo ver vooruit kijken doe ik dus niet meer. Misschien stop ik morgen wel."
Lees verder

Het jaar energiek beginnen? Experten leren hoe je grip krijgt op je vitaliteit: "Daar waar je aandacht naartoe gaat, volgt de energie"
"Adem je diep in en uit, dan word je de helderste versie van jezelf." Futloos, vermoeid, overprikkeld of last van een laag energiepeil? Zowel Katrien Massa als Karolien Emmers schreven een boek over hoe je weer de baas wordt over je vitaliteit. Ze delen hun inzichten over energiehuishouding, en geven tips om het nieuwe jaar energiek in te gaan. Praktische adviezen, allesbehalve moeilijk bovendien. Tipje van de sluier: door simpelweg energievreters en -gevers neer te pennen, open je de poort naar een vitaler leven.
Lees verder

Trekkers transportbedrijf gaan in vlammen op nadat vorige week brand in Asse ook al tientallen vrachtwagens vernielde op bouwbedrijf
Twee trekkers gingen zaterdagavond aan een transportbedrijf in Asse in vlammen op. Vorige week brandden in dezelfde gemeente nog meer dan dertig vrachtwagens uit op een bouwbedrijf.
Lees verder

Enquête: bijna helft kmo's wil begin dit jaar personeel aanwerven
De aanwervingsintenties van Belgische kmo's zijn de hoogste die hr-dienstverlener SD Worx heeft gemeten sinds het daarover cijfers verzamelt sinds 2010. Vooral kmo's in de industrie en de bouw hebben grote rekruteringsplannen, zo blijkt zondag uit de driemaandelijkse tewerkstellingsenquête.
Lees verder

Bezorgdheid om toestand van Palestijnse gevangene na 140 dagen in hongerstaking
Een Palestijnse gevangene in Israël voert volgens lokale media al bijna 140 dagen een hongerstaking. De radicale beweging Islamitische Jihad heeft zaterdag voor een "explosie" gewaarschuwd en gedreigd met een einde aan de wapenstilstand in de Gazastrook als Israël de man niet vrijlaat. Ook de Palestijnse Autoriteit heeft Israël al verzocht om zijn "onmiddellijke vrijlating".
Lees verder

Noel Gallagher kritisch over hologram-optreden van ABBA: "Als je geen menselijke interactie hebt, is het zinloos"
Noel Gallagher (54) ziet het niet zitten om in de toekomst hologram-optredens te geven zoals ABBA dat dit jaar gaat doen. Dat zegt de zanger in de Britse tabloid The Sun. Volgens de voormalig Oasis-zanger is dat zinloos. "Er moet publiek bij betrokken worden."
Lees verder

Internet geblokkeerd in Soedan in aanloop naar nieuwe betogingen
In de aanloop naar nieuwe betogingen tegen de staatsgreep in Soedan, zijn zondag massaal veiligheidstroepen gemobiliseerd in Khartoem. In heel het land hebben de autoriteiten ook weer het mobiele internet geblokkeerd.
Lees verder

LIVE (14u). Geen basisplaats voor Eden Hazard hoewel concurrent Vinicius out is
• La Liga • Coliseum Alfonso Pérez • Aftrap: 14u • Geen basisplaats voor Eden Hazard
Lees verder

'The Mack'-acteur Max Julien overleden op 88-jarige leeftijd
Acteur Max Julien, vooral bekend van zijn iconische rol als Goldie in de film 'The Mack' uit 1973, is zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden. Dat bevestigen zijn vertegenwoordigers. "Tijdens Juliens decennialange carrière stond hij bekend als gedurfd, eerlijk en recht door zee", klinkt het.
Lees verder

Bejaard stel met Aixam van Nederlandse snelweg geplukt
Rijkswaterstaat heeft op nieuwjaarsdag twee 65-plussers van de snelweg geplukt die met een 45 km-wagentje van Ermelo naar Spijkenisse wilden. De twee reden op de A12 ter hoogte van Utrecht toen een weginspecteur ze in de smiezen kreeg. Een bergingsvoertuig moest eraan te pas komen om de auto naar een plek te slepen waar de twee wél mogen rijden.
Lees verder

LIVE. Duizenden mensen verwacht voor verboden demonstratie Amsterdam
Ondanks een verbod van de autoriteiten, verwachten politiebonden dat er zondag duizenden mensen naar de Nederlandse hoofdstad Amsterdam komen om te protesteren tegen het coronabeleid.
Lees verder

LIVE. Duizenden mensen bij verboden coronaprotest in Amsterdam, politie roept op te vertrekken
Op het Museumplein in Amsterdam stromen de mensen toe die deelnemen aan het 'koffie drinken' dat daar om 12.00 uur is begonnen. Ze willen zo protesteren tegen het coronabeleid. Inmiddels staan er zeker tweeduizend mensen. De spanning wordt ook opgevoerd. Er komen steeds meer politiemensen bij, en ook zijn twee waterkanonnen het plein opgereden. De situatie is explosief.
Lees verder

Leicester-spelers brengen na afgelaste wedstrijd een bezoek aan "coronabom" WK darts
Vier Leicester-spelers, onder wie vedette James Maddison, werden gisteren gespot in een overvol Alexandra Palace voor het WK darts. Dat zorgt voor ophef, want hun Premier Leaguewedstrijd tegen Norwich werd gisteren uitgesteld wegens te veel coronabesmettingen. Maar ook het WK darts wordt omschreven als "een coronabom".
Lees verder

Merlina-actrice Mieke Bouve helpt buurman uit brandend huis. "Indrukwekkende start van het nieuwe jaar"
Rustig bekomen van oudejaarsavond? Dat was het plan van Gents gemeenteraadslid en actrice Mieke Bouve (Open Vld), maar het liep behoorlijk anders. Bouve - ooit Boogschutter in de tv-reeks Merlina - haalde haar jonge buurman uit zijn brandend huis, en zette hem onder de douche. Ze kreeg van brandweer en politie te horen dat ze een heldendaad had verricht, en dat op de eerste dag van het nieuwe jaar.
Lees verder

Vrouwen met endometriose krijgen gemiddeld na 8 (!) jaar hun diagnose. "Ze krijgen nog vaak te horen dat 'ze zich niet moeten aanstellen'"
Een op de tien vrouwen krijgt te maken met endometriose, maar velen hebben er nog nooit van gehoord. Meer zelfs: het duurt wereldwijd maar liefst gemiddeld acht jaar voor de juiste diagnose wordt gesteld. Het verzorgingsmerk Intimina pakt daarom uit met een pakkende sensibiliseringscampagne. Endometriosechirurg prof. dr. Carla Tomassetti geeft duiding bij de aandoening. "We moeten alert zijn voor jonge vrouwen die tijdens hun menstruatie veel pijnstillers moeten nemen."
Lees verder

LIVE VELDRIJDEN. Acht op acht voor Wout van Aert in Hulst?
Weinig rust in het veldritwereldje, de drukke kerst- en nieuwjaarsperiode gaat gewoon door. Daags na de X2O-Trofeecross in Baal strijkt het peloton neer in Hulst. Rijdt Van Aert naar een perfecte acht op acht en de daarbij horende bloemen in de Zeelandse Wereldbekercross? U volgt het live op deze pagina.
Lees verder

The Machine, The Flying Scotsman, Snakebite of Bully Boy: wie wordt wereldkampioen darts?
Nog drie partijen en we weten wie de nieuwe wereldkampioen darts is. Eén ding is zeker: na de uitschakeling van Gerwyn Price, gisteravond laat, wordt het voor de zevende keer op rij een andere naam. James Wade, Peter Wright, Michael Smith of toch Gary Anderson? We stellen de vier halvefinalisten even voor. Krijgen we een finale tussen de leerling en leermeester?
Lees verder