Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 11 januari 2022

Lior Refaelov geeft interview dat gevoelige herinneringen naar boven brengt: “Sinds ik in de ploeg sta, winnen we v...

HLN
Lior Refaelov geeft interview dat gevoelige herinneringen naar boven brengt: "Sinds ik in de ploeg sta, winnen we veel hé"
"Intens", noemt Lior Refaelov (35) zijn jaar als Gouden Schoen. Da's nog een understatement: de ups en downs volgden mekaar pijlsnel op. Een terugblik met de hoofdrolspeler. "Op de laatste speeldag van de play-offs supporterde ik voor Anderlecht tegen Antwerp."
Lees verder

Jeroen Van Dyck maakt comeback in 'Familie', maar in de liefde blijft het kalm: "Ik ben al een jaar vrijgezel"
Na een jaar afwezigheid duikt de psychopatische verpleger Tony plots weer op in 'Familie'. "Laat de boze reacties maar komen, ik zie ze intussen als een compliment", lacht Jeroen Van Dyck (42), die gestalte geeft aan het personage. De acteur vertelt in dit interview over z'n bijzondere rol, de sfeer op de set van 'Familie' na de recente ontslaggolf, z'n leven als vrijgezel en werkonzekerheid. "Ik hoop dat er wat aanbiedingen komen binnenkort."
Lees verder

Ook deze Vlamingen leven - net zoals de D'Amelio-zusjes - van TikTok: "Soms vergeet ik wat die getallen op mijn profiel waard zijn"
Wie als tiener miljonair wil worden, moet zich maar eens wenden tot TikTok. De Amerikaanse Charli D'Amelio is amper 17 jaar en de best verdienende TikTok-ster ter wereld. Met haar 133 miljoen volgers haalde ze vorig jaar maar liefst 15,4 miljoen euro op. Haar 20-jarige zus Dixie - die op de tweede TikTok-plaats pronkt met 56,7 miljoen volgers - verdiende 8,8 miljoen euro. Maar ook in Vlaanderen kan je een flinke boterham verdienen met de social media-app, getuigen deze TikTokkers. "Als ik zie hoeveel bedrijven bereid zijn te betalen, dan denk ik toch soms: wow."
Lees verder

BV's als Kevin Janssens, Evy Gruyaert en Dina Tersago praten over de relatie met hun therapeut
Steeds meer mensen krijgen te maken met psychische problemen. De cijfers waren al hoog maar de coronacrisis heeft alleen maar voor een toename gezorgd van angst- en depressieklachten, ook bij jongeren. Dat maakt de nood aan therapie prangender dan ooit.
Lees verder

Vlaamse zenders trappen hun lente-offensief op gang: dit kan u vanavond op tv bekijken
Het klassieke tv-lenteoffensief werd maandag afgetrapt met o.a. de start van 'De Buurtpolitie VIPS', waarin ex-miss België Véronique de Kock werd ontvoerd. Voor de 'klassieke' dinsdagavond besloot Eén 'Factcheckers' al vorige week op gang te schieten. VTM deed hetzelfde met 'Sergio over de grens'. Dit is het complete overzicht van alle nieuwe programma's en van de toptitels die terugkeren.
Lees verder

Bemelmans meteen naar huis op Australian Open, Bonaventure stoot wel door
Ruben Bemelmans (ATP 214) heeft zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de tweede kwalificatieronde op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar. De 33-jarige Limburger verloor in zijn eerste kwalificatieronde in 2 sets (2-6 en 6-7 (6/8)) van de Italiaan Andrea Vavassori (ATP 265) in een wedstrijd die 1 uur en 22 minuten duurde.
Lees verder

Onderzoek naar 'verwachte' punten: AA Gent en Genk te karig beloond, Antwerp en KV Mechelen overpresteren in klassement
AA Gent zou in 1A nu eigenlijk tweede in de stand moeten staan met 40 punten. Tenminste, zo berekende het onderzoeksbureau CIES de te verwachten punten per ploeg in onze hoogste klasse op basis van een reeks spelvariabelen in hun competitieduels dit seizoen. Volgens de studie onderpresteert ook Genk. Antwerp en KV Mechelen staan dan weer hoger dan verwacht.
Lees verder

Patrick Lefevere wil Evenepoel beter beschermen in 2022: "Ik had hem weer naar de Giro gestuurd, maar daar was veel oppositie tegen binnen de ploeg"
Het is de grote vraag voor 2022: wat vermag Remco Evenepoel? Patrick Lefevere heeft meteen een verzoek. "Ik hoop dat iedereen een klein beetje kalmer blijft."
Lees verder

VN spreken Kazachstan aan op soldaten die blauwe helmen droegen tijdens neerslaan protesten
De Verenigde Naties hebben Kazachstan aangesproken op het feit dat tijdens de protesten vorige week in de stad Almaty militairen rondliepen met blauwe VN-helmen op. "We hebben onze zorgen geuit en zijn verzekerd dat deze kwestie is opgelost", zegt VN-woordvoerder Stephane Dujarric.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal besmettingen stijgt met 85 procent naar ruim 20.000 per dag, aantal patiënten op intensieve daalt wel nog altijd
Het gemiddelde aantal nieuwe coronagevallen in België is vandaag met 85 procent gestegen tot meer dan 20.000 per dag. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook het aantal ziekenhuisopnames stijgt, maar niet zo fors (+17 procent). Hoopvol is dat het aantal patiënten op intensieve zorg nog altijd afneemt (-16 procent) en nu 437 bedraagt. Ook het aantal overlijdens daalt nog stevig: met 24 procent tot gemiddeld 18 per dag.
Lees verder

Staf Coppens presenteert nieuw spelprogramma 'De verraders': "Een mind game van acht dagen"
Staf Coppens (41) gaat het nieuwe spelprogramma 'De verraders' presenteren op VTM. Daarin spelen achttien bekende Vlamingen een psychologisch spel waarin de drie verraders in de groep ontmaskerd moeten worden. Het programma – dat in Nederland miljoenen kijkers aantrok – is dit voorjaar te zien.
Lees verder

Een graad of vijf en af en toe een streepje zon
Het is dinsdag eerst nog wisselend bewolkt met vooral middelhoge wolkenvelden en af en toe een streepje zon. Er kunnen tijdens de ochtend gladde plekken voorkomen, behalve in het uiterste westen. In de Ardennen komt er nog lange tijd aanvriezende mist voor. De maxima schommelen rond of iets onder het vriespunt in de Ardennen en bedragen 4 of 5 graden elders. De wind is zwak tot soms matig uit zuidelijke richtingen. Het KMI waarschuwt voor CO-intoxicatie.
Lees verder

"Toen ik Albert voor het eerst bezocht, deed hij me huilen": prinses Delphine praat openlijk in 'Delphine: mijn verhaal'
"Rijk of arm, een kind mag nooit het slachtoffer worden van problemen tussen de ouders, of wanneer die hun verleden willen verbergen." Na de tv-bom van Meghan Markle op Buckingham Palace, dropt Delphine van België (53) er nu eentje op ons koninklijk paleis. In 'Delphine: mijn verhaal', de driedelige docureeks die vanaf woensdag op Één wordt uitgezonden, neemt de prinses voor het eerst zélf uitgebreid het woord. "De eerste keer dat ik Albert en zijn advocaten bezocht, deed hij heel smerig."
Lees verder

Prinses Delphine praat openlijk in tv-docureeks 'Delphine: mijn verhaal': "Toen ik Albert voor het eerst bezocht, deed hij me huilen"
"Rijk of arm, een kind mag nooit het slachtoffer worden van problemen tussen de ouders of wanneer die hun verleden willen verbergen." Zo start 'Delphine: mijn verhaal', de driedelige reeks die vanaf woensdag op Één wordt uitgezonden. Over haar verhaal is inmiddels al heel wat inkt gevloeid, maar zelden tot nooit nam Delphine zélf het woord. Maar daar komt nu verandering in.
Lees verder

Unieke babbel met Gouden Schoen-favorieten De Ketelaere, Lang en Vanaken: "Misschien krijg je wel een boete voor die rode kaart, Noa" - "Dan ga ik niet akkoord"
Het moet de eerste keer zijn op deze sportpagina's dat een interview in twee delen wordt gepubliceerd. Gaat u zitten voor een unieke en onvergetelijke babbel met dé drie van Club: Hans Vanaken (29), Noa Lang (22) en Charles De Ketelaere (20). Eerst het luchtige aperitief, inclusief entree. Later het (serieuze) hoofdgerecht. "Niet zeggen dat ik me slechter kleed dan Hans, Charles!"
Lees verder

LIVE. Novak Djokovic staat al op court, maar nog geen beslissing over zijn verdere verblijf - Leugen of vergissing op reisformulier breekt Serviër mogelijk zuur op
Advantage Djokovic. De Serviër heeft van een rechter gelijk gekregen en mag Australië dan toch binnen. De rechter heeft de beslissing om Djokovic' visum te weigeren ongedaan gemaakt. Het is momenteel echter nog onduidelijk of dit ook betekent dat Djokovic in Australië kan blijven om de Australian Open te spelen. De regering kan immers nog altijd beslissen om Djokovic toch uit te wijzen. De Australische Migratieminister Alex Hawke behoudt dat recht, zegt advocaat voor de regering Christopher Tran. Morgen pas zou hij beslissen om daarvan ook effectief gebruik te maken. In Belgrado stelden Novaks moeder en broer in een persmoment blij te zijn met de beslissing van de rechter en ook Djokovic zegt zelf dat hij wil spelen.
Lees verder

Betty White kreeg zes dagen voor overlijden een beroerte
Betty White kreeg zes dagen voor haar overlijden een beroerte. Dat blijkt uit haar overlijdensakte, die TMZ kon inkijken. White, bekend van de reeks 'Golden girls', overleed op 31 december op 99-jarige leeftijd.
Lees verder

Naar het WK dankzij... vorige sleutelbeenbreuk? "Thibau zat alweer op de rollen, in het beste geval rijdt hij nog één cross voor het WK"
Van een streep door Fayetteville naar een WK-selectie in goed 24 uur tijd. Thibau Nys (19) en bondscoach Sven Vanthourenhout kijken met groeiende hoop het eind van de maand tegemoet. Nys zat gisteren zelfs alweer op de rollen. En dat alles dankzij een metalen plaatje.
Lees verder

HLN SPORTCAST. Degryse en Jaques: "Noa Lang gaat punten verliezen door zijn karakter"
Noa Lang is een van de topfavorieten om de Gouden Schoen te winnen. Maar de Nederlander gaat wel punten verliezen door zijn gedrag. Dat zeggen Marc Degryse en Heleen Jaques in HLN Sportcast.
Lees verder

Degryse en Jaques in HLN Sportcast: "Noa Lang gaat punten verliezen door zijn karakter"
Noa Lang is een van de topfavorieten om de Gouden Schoen te winnen. Maar de Nederlander gaat wel punten verliezen door zijn gedrag. Dat zeggen Marc Degryse en Heleen Jaques in HLN Sportcast.
Lees verder