Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 11 januari 2022

Kürt Rogiers openhartig over zijn vrouw Els: “Elkaar al jaren niet meer gezien, maar na mijn auto-ongeval was zij ...

HLN
Kürt Rogiers openhartig over zijn vrouw Els: "Elkaar al jaren niet meer gezien, maar na mijn auto-ongeval was zij de eerste die ik belde"
In 'Sergio Over De Grens' heeft Kürt Rogiers (50) het onder meer over zijn auto-ongeval van meer dan twintig jaar geleden. De 'Familie'-acteur was aan het rijden, maar plots gleed zijn wagen uit over een oliespoor. Als gevolg knalde de presentator tegen een verlichtingspaal. De eerste persoon die hij in het ziekenhuis belde, was zijn huidige echtgenote Els. Al waren de twee op het moment van het ongeluk wel uit elkaar. "We hadden elkaar al 2 à 3 jaar niet meer gezien."
Lees verder

Fans van Britney Spears verbolgen om 'exclusief interview' van zus Jamie Lynn
Jamie Lynn Spears (30) geeft woensdag een exclusief interview aan het programma 'Good Morning America' om te praten over haar memoires 'The Things I Should Have Said'. Televisiezender ABC promootte het aankomende gesprek op Twitter en dat viel niet goed bij de fans van Britney Spears (40), die Jamie Lynn ervan beschuldigen een geldwolf te zijn.
Lees verder

Duistere reboot van 'The Fresh Prince of Bel-Air' krijgt eerste trailer
"Deze stad zal proberen om uit te wissen wie je bent en waar je vandaan komt, maar dat mag je niet laten gebeuren", klinkt het bij aanvang van de trailer van 'Bel-Air', de reboot van de populaire sitcom 'The Fresh Prince of Bel-Air'. Wat volgt, is een opeenvolging van een reeks spannende en meteen ook erg veelbelovende beelden.
Lees verder

Gecoöpteerd senator Bert Anciaux: "Gecoöpteerde senatoren kunnen meteen afgeschaft worden. Zij zijn geen meerwaarde voor de democratie"
In een interview met 'Knack' reageert senator Bert Anciaux (Vooruit) op het voorstel van Senaatsvoorzitter Stephanie D'Hose (Open Vld) om de Senaat af te schaffen. "Ik betreur het dat het debat altijd zo populistisch gebeurt", zegt hij.
Lees verder

Benzine tanken wordt iets goedkoper
Benzine tanken wordt vanaf morgen iets goedkoper. Benzine 95 (E10) kost dan maximaal 1,6980 euro per liter. Het gaat om een prijsdaling met 1,2 eurocent per liter.
Lees verder

Gaetan (32) uit realityreeks Free Love Paradise veroordeeld als spilfiguur in drugsnetwerk: "Allemaal begonnen na de dood van mijn moeder"
Vorig jaar was Gaetan V. (32) uit Antwerpen nog te zien in het relatieprogramma Free Love Paradise op VTM 2, maar zijn leven zal zich nu nog even achter de tralies van de gevangenis afspelen. De voormalig Belgisch kampioen bodybuilding wordt gezien als spilfiguur in een drugsnetwerk actief in de wijde regio tussen Sint-Niklaas en Antwerpen.
Lees verder

Jeroen Meus wint Nederlandse oeuvreprijs voor verspreiding van kennis over gastronomie
Jeroen Meus heeft de Johannes van Damprijs gewonnen. Dat heeft het Allard Pierson Museum, dat de erfgoedcollecties van de Universiteit Amsterdam beheert en presenteert en de prijs uitreikt, dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

Ook nieuwe Nederlandse coronaminister sceptisch over snel einde van lockdown: "Er is heel weinig ruimte"
Het Nederlandse expertenteam en de nieuwe coronaminister Ernst Kuipers zien weinig ruimte om veel te versoepelen in hun land later deze week. De aantallen stijgen hard en er is nog veel onzeker over de precieze gevolgen in de ziekenhuizen, stellen ze.
Lees verder

Speciale gezant WHO: "Einde in zicht, maar nog zeker drie maanden moeilijk"
"Het wordt nog zeker drie maanden lastig met hobbels", voorspelt David Nabarro, speciale gezant van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), aan Sky News. "We zitten nog volop in de marathon en kunnen nog niet zeggen dat we aan het einde zijn, ook al is dat in zicht. We zijn er nog niet", aldus Nabarro.
Lees verder

19 besmettingen bij KV Kortrijk, wedstrijd tegen AA Gent in gevaar?
Het is nog niet zeker of de wedstrijd van vrijdagavond tussen AA Gent en KV Kortrijk kan doorgaan. Bij KVK zitten namelijk nog steeds veertien personen in isolatie. "Sinds het hervatten van de trainingen vorige week maandag organiseerde de club 3 testmomenten. De meest recente tests werden gisteren afgenomen. Bij alle tests zijn intussen 19 besmettingen vastgesteld bij spelers & staf. Morgen wordt opnieuw getest met het oog op de wedstrijd van vrijdag tegen Gent. Uit respect voor de privacy werden geen namen vrijgegeven", klinkt het op de website van KVK.
Lees verder

Sandra Kim niet te zien in nieuwe seizoen 'The Masked Singer': "Zó teleurgesteld dat VTM me niet vroeg"
Ze maakte een diepe indruk vanaf haar allereerste noot en dus won Sandra Kim (49) het allereerste seizoen van 'The Masked Singer'. Je zou denken dat het haar in Vlaanderen weer helemaal op de kaart zette, maar helaas, corona stak er een stokje voor. "Ik ben zó boos", geeft de zangeres toe. Ze vertelt wat ze van de coronamaatregelen vindt, blikt vooruit op haar vijftigste verjaardag en geeft tips aan de kandidaten van het tweede seizoen van 'The Masked Singer'. "Giovanni Kemper stond zo ongeveer te stikken in zijn kostuum."
Lees verder

Stap je vaak gepikeerd buiten bij de kapper? Dan is een holistisch kapsalon misschien iets voor jou
We hebben er allemaal al eens gezeten: beteuterd in de kappersstoel, omdat je nieuwe kapsel niet lijkt op wat je voor ogen had. Enter: holistische kappers. Zij werken op een specifieke manier zodat stress en teleurstelling gebannen worden. Wij legden ons oor te luisteren bij holistische kappers Carmen Van Kerckhove en Natalie Bonte die uitleggen uit wat hun aanpak is.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Robbie Williams krijgt luxueus familielandhuis maar niet verkocht
Wanneer Robbie Williams (47) geen muziek aan het maken is, is hij druk bezig met het opvoeden van zijn vier kinderen. Dat deed hij tot september van vorig jaar op een prachtig landgoed in het landelijke Wiltshire, in het Verenigd Koninkrijk. Maar nu de zanger en zijn gezin steeds meer tijd doorbrengen in het buitenland, is het tijd om een andere familie gelukkig te maken. Alleen blijkt de zoektocht naar een nieuwe koper moeilijk. Misschien zit de vraagprijs van 7 miljoen pond (8,3 miljoen euro) daar voor iets tussen.
Lees verder

Openbaar ministerie wil zaak meineed Ghislaine Maxwell laten vallen in ruil behoud vonnis
Het Amerikaans openbaar ministerie (OM) wil twee klachten wegens meineed laten vallen tegen Ghislaine Maxwell. In ruil stelt het parket voor het vonnis te behouden waarin de zestigjarige eind vorig jaar schuldig werd bevonden aan het ronselen van meisjes voor haar ex-vriend en zedendelinquent Jeffrey Epstein. Het parket opperde het voorstel in een brief aan rechter Alison Nathan.
Lees verder

Energieregulator Vreg lanceert nieuwe versie van prijsvergelijker
De Vreg lanceert een nieuwe versie van de V-test, de bekende prijsvergelijker van de Vlaamse energieregulator. Bedoeling is de zoektocht naar een gepaste stroom- en gasleverancier makkelijker te maken.
Lees verder

Sandra Kim over 'The Masked Singer': "Heel teleurgesteld"
Het is uitkijken naar het nieuwe seizoen van 'The Masked Singer', nu vrijdag op VTM. Ex-deelnemers Kevin Janssens, Ruth Beeckmans en Andy Peelman keren terug als speurder, maar niet de grote winnares Sandra Kim, alias Koningin. En dat vindt ze toch zuur, vertelt ze aan Desna en Jarne in een nieuwe Showbits: "Ik ben vraiment teleurgesteld".
Lees verder

Antwerps schepen geeft Rik Torfs wind van voren na kritiek op vaccinatie kinderen in ZOO Antwerpen: "Dit neem ik niet van een verstandig man"
Antwerps schepen voor Gezondheidszorg Els van Doesburg (N-VA) neemt kerkjurist Rik Torfs (KU Leuven) op de korrel in een post op Facebook, nadat hij zich kritisch uitliet over het vaccineren van kinderen in de Antwerpse ZOO.
Lees verder

Bijzonder: verre planeet heeft de vorm van een rugbybal
In een ver stelsel blijkt een opvallende planeet te bestaan die niet rond is, zoals de aarde, maar die de vorm van een rugbybal heeft. De planeet heeft die ongebruikelijke vorm hoogstwaarschijnlijk door de kracht van de ster waar hij omheen draait. Dat melden de Europese ruimtevaartorganisatie ESA en de universiteit van Bern in Zwitserland dinsdag.
Lees verder

Expert over valse kroep: "Heel beangstigend als je kind het midden in de nacht benauwd krijgt en gierend ademhaalt"
Een baby of peuter die midden in de nacht blaffend en gierend naar adem snakt: het is erg angstaanjagend als je (klein)kind een aanval van valse kroep heeft. Wat er aan de hand is en wat je in zo'n geval het best kan doen, vertelt kinderspoedarts Gerlant van Berlaer (UZ Brussel). "Niet alleen een omikronbesmetting veroorzaakt valse kroep, het kan ook een gevolg zijn van andere virussen."
Lees verder

"Niet alleen een omikronbesmetting veroorzaakt valse kroep, het kan ook een gevolg zijn van andere virussen": wat moet je doen als je kind hieraan lijdt?
Een baby of peuter die midden in de nacht blaffend en gierend naar adem snakt: het is erg angstaanjagend als je (klein)kind een aanval van valse kroep heeft. Wat er aan de hand is en wat je in zo'n geval het best kan doen, vertelt kinderspoedarts Gerlant van Berlaer (UZ Brussel). "Niet alleen een omikronbesmetting veroorzaakt valse kroep, het kan ook een gevolg zijn van andere virussen."
Lees verder