Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 15 januari 2022

Kunstwerk voor overleden Wieber (26) gestolen uit de Warandeduinen: “Het voelt alsof we onze zoon voor een tweede k...

HLN
Kunstwerk voor overleden Wieber (26) gestolen uit de Warandeduinen: "Het voelt alsof we onze zoon voor een tweede keer moeten afgeven"
Het beeldje dat in de Middelkerkse Warandeduinen werd geplaatst als eerbetoon voor de Wieber Ballegeer (26), de overleden voorzitter van Groen Middelkerke, is verdwenen. De verdwijning raakt zijn ouders Paul en Lud diep in het hart. "Het voelt aan alsof we onze zoon voor een tweede keer moeten afgeven", zucht mama Lud. Ze roept de persoon die het beeldje meenam op om het terug te plaatsen of terug te geven. Zo blijft hun zoon vereeuwigd met de natuur.
Lees verder

Binnenkort drinken we gezuiverd water uit de zee. Drie Vlaamse waterbedrijven starten pilootproject in Nieuwpoort
Bij het sluizencomplex Ganzepoot in Nieuwpoort testen de firma's Aquaduin, De Watergroep en FARYS verschillende technologieën uit zodat ze tegen 2025 van zeewater drinkbaar water kunnen maken. Dat moet een oplossing bieden voor de waterschaarste waarmee Vlaanderen de laatste jaren te kampen heeft.
Lees verder

Rechtse partijen in Italië willen dat Berlusconi (85) zich kandidaat stelt voor presidentschap
Het lijkt er steeds meer op dat de voormalige Italiaanse leider Silvio Berlusconi (85) zich kandidaat zal stellen bij de presidentsverkiezingen die later deze maand van start gaan in Italië. De rechtse partijen in het land steunen Berlusconi in de strijd om het presidentschap.
Lees verder

Onderzoek naar mogelijk crimineel feit in Brussels ziekenhuis: 77-jarige vrouw met slipje op enkels ligt dood in bed, personeel treft man in kamer aan
Politie en parket zijn een onderzoek gestart naar een mogelijk crimineel feit in een Brussels ziekenhuis. Dat meldt La Capitale. In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 77-jarige vrouw dood in haar ziekenhuisbed aangetroffen. Opvallend: het slipje van de bejaarde dame hing op haar enkels en in de kamer bevond zich een man, die ook zelf in het ziekenhuis lag.
Lees verder

Politie neemt... erectiepillen in beslag: "Mogen niet verkocht worden in gewone winkels"
De lokale politie en de douane hebben vrijdag acht handelszaken gecontroleerd in de Stuivenbergwijk. Onder andere attributen om drugs te gebruiken werden in beslag genomen en medicijnen tegen erectiestoornissen. Die laatste mogen niet verkocht worden in gewone winkels.
Lees verder

Manchester City wint topper van Chelsea, wederom met dank aan matchwinnaar Kevin De Bruyne
De aanvoerder van Manchester City gooide kushandjes naar vrouw en kinderen. Zijn vriend Romelu Lukaku staarde in het ijle. Kevin De Bruyne besliste Manchester City-Chelsea zoals hij Manchester City-Chelsea wel eens vaker heeft beslist. De beste Belg in de Premier League blijft hij. De beste ploeg is City, met grote voorsprong.
Lees verder

Man City wint topper van Chelsea, wederom met dank aan Kevin De Bruyne: "Lukaku verspeelde te veel ballen zonder druk"
De aanvoerder van Manchester City gooide kushandjes naar vrouw en kinderen. Zijn vriend Romelu Lukaku staarde in het ijle. Kevin De Bruyne besliste Manchester City-Chelsea zoals hij Manchester City-Chelsea wel eens vaker heeft beslist. De beste Belg in de Premier League blijft hij. De beste ploeg is City, met grote voorsprong. "Lukaku verspeelde veel ballen zonder druk", zei Thomas Tuchel.
Lees verder

Adil en Bilall delen eerst foto van 'Batgirl'
De Belgische regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah hebben de eerste foto van superheldin Batgirl gedeeld. De gelijknamige film voor streamingdienst HBO Max is de eerste superheldenprent van de regisseurs, na de kaskraker 'Bad Boys For Life'.
Lees verder

Sommige Kazou-zomerkampen al na kwartier volzet: "Wie plaatsje wil, moet snel zijn"
Kazou, de jongerenorganisatie van de Christelijke Mutualiteit, opent vandaag de inschrijvingen voor de zomerkampen. Maar wie een plaatsje wil, moet snel zijn, want vooral de buitenlandse kampen zijn enorm populair. Sommige bestemmingen waren al na een kwartier volzet.
Lees verder

Eerste omikronbesmetting in Peking drie weken voor begin Winterspelen
Drie weken voor het begin van de Olympische Winterspelen in Peking is in de Chinese hoofdstad de eerste coronabesmetting met de omikronvariant vastgesteld. Alle mensen die contact hebben gehad met de besmette persoon, worden getest en mensen die op dezelfde plekken zijn geweest, moeten zich bij de autoriteiten melden.
Lees verder

Man (32) uit Kapellen opgepakt in Bolivia: beelden tonen hoe hij receptioniste hotel aanvalt
Een man uit Kapellen bij Antwerpen is opgepakt in Bolivia nadat hij de receptioniste van een hotel in de stad Santa Cruz had aangevallen. Dat melden lokale media.
Lees verder

Parket wil minderjarige daders van moord op David Polfliet als volwassenen berechten voor hof van assisen
Het parket wil de drie minderjarige daders van de moord op de homoseksuele David Polfliet in Beveren als volwassenen laten berechten. Hiervoor is de procedure voor uithandengeving gestart bij de jeugdrechtbank. Die zal zich eind deze maand over de zaak buigen.
Lees verder

'De drie zussen van Auschwitz' vertelt verbluffend Holocaust-verhaal: "Ik wou dat ik kon zeggen dat ik het verzonnen had"
Met haar Holocaustromans 'De tatoeëerder van Auschwitz' en 'Het meisje dat twee kampen overleefde' brak de Australische bestsellerschrijfster Heather Morris (67) wereldwijd miljoenen lezersharten. Dat doet ze nu opnieuw met 'De drie zussen van Auschwitz', een minstens even aangrijpend waargebeurd verhaal over drie jonge Slowaakse zussen die samen de horror van de nazikampen overleefden. "Niets minder dan een mirakel, dat zeggen zelfs Holocausthistorici."
Lees verder

'De drie zussen van Auschwitz' vertelt pakkend Holocaust-verhaal: "Ik wou dat ik kon zeggen dat ik het verzonnen had"
Met haar Holocaustromans 'De tatoeëerder van Auschwitz' en 'Het meisje dat twee kampen overleefde' brak de Australische bestsellerschrijfster Heather Morris (67) wereldwijd miljoenen lezersharten. Dat doet ze nu opnieuw met 'De drie zussen van Auschwitz', een minstens even aangrijpend waargebeurd verhaal over drie jonge Slowaakse zussen die samen de horror van de nazikampen overleefden. "Niets minder dan een mirakel, dat zeggen zelfs Holocausthistorici."
Lees verder

Football Talk. Shevchenko al ontslagen bij het Genua van Vanheusden - Londense derby tussen Spurs en Arsenal gaat niet door
De Londense derby van zondag tussen Tottenham Hotspur en het Arsenal van Albert Sambi Lokonga is op verzoek van de Gunners uitgesteld, zo werd zaterdag bekendgemaakt.
Lees verder

Amerikaanse school biedt corrigerend ondergoed aan om het zelfbeeld van jonge meisjes te verbeteren. Ouders reageren onthutst
Heel wat jonge meisjes zijn ontevreden over hun lichaam. Om dat probleem aan te pakken, rolde een Amerikaanse school een programma uit om het lichaamsbeeld van hun jonge studentes uit het tweede middelbaar aan te pakken, waarbij het gratis corrigerend ondergoed aanbiedt. Met heel wat onthutste reacties van ouders tot gevolg. "Hoe promoot je in godsnaam een positief lichaamsbeeld door te zeggen: 'Alsjeblieft, je bent te dik. Je hebt nu al shapewear nodig om er slanker uit te zien'?"
Lees verder

Fallon Sherrock verovert geen enkel punt op Q-School en grijpt naast PDC-tourkaart
Fallon Sherrock heeft de hoge verwachtingen op de UK Q-School niet kunnen waarmaken. Verre van. 'The Queen of the Palace' veroverde de voorbije dagen geen enkel punt en kwam zo niet in de buurt van een PDC-tourkaart.
Lees verder

Opnames 'Black Panther 2' gaan opnieuw van start
De opnames 'Black Panther: Wakanda Forever' zijn van start gegaan. Er bestond even wat twijfel over de toekomst van de sequel, na de dood van hoofdrolspeler Chadwick Boseman. Er komt nu toch een vervolg, met actrice Letitia Wright in een belangrijke rol.
Lees verder

Britse minister van Buitenlandse Zaken: "Rusland probeert invasie in Oekraïne te rechtvaardigen"
De Britse minister van Buitenlandse Zaken Liz Truss heeft zaterdag gezegd dat Rusland een desinformatiecampagne voert om een invasie in Oekraïne te rechtvaardigen. "Rusland moet zijn agressie stoppen, de-escaleren en zinvolle gesprekken aangaan", schrijft de minister op Twitter.
Lees verder

Geen OHL - KVM. Brys: "Er moest gespeeld worden" - Defour: "Beloften erbij halen? Zij zitten niet in testprotocol"
Geen OH Leuven - KV Mechelen vandaag. Deels uit noodzaak, maar vooral als statement. Malinwa kreeg gisteren namelijk geen uitstel van de Pro League, ondanks positieve testen bij de eerste keeper en de reservedoelman. "Dat konden we niet aanvaarden. Als directie waren we zeer teleurgesteld in de beslissing van de kalendercommissie", zo zegt CEO van KVM, Frank Lagast.
Lees verder