Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 4 januari 2022

Kevin Janssens, Ruth Beeckmans en Andy Peelman speuren mee naar ‘The Masked Singer’

HLN
Kevin Janssens, Ruth Beeckmans en Andy Peelman speuren mee naar 'The Masked Singer'
Kevin Janssens (42), Ruth Beeckmans (39) en Andy Peelman (38) vervoegen straks Julie Van den Steen (29), Jens Dendoncker (31) en Karen Damen (47) als speurders in het panel van 'The Masked Singer'. Uit die poule van zes zal elke aflevering telkens een combo van vier speurders aantreden.
Lees verder

Transfer Talk. Rechtsback van AS Roma in beeld bij Anderlecht - RC Genk aast op opvolger Kossounou
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

De Croo: "Cyberveiligheid is een prioriteit voor België"
De cyberveiligheid is een prioriteit voor België. Dat zegt premier Alexander De Croo dinsdag in de krant La Dernière Heure. De regering zal 78 miljoen euro extra investeren voor de bescherming tegen cyberdreigingen.
Lees verder

GEZIEN? 'Mijn slechtste beste vriendin': "Het is soms goed om een slechte witte wijn in huis te halen"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Na uitzending lees je hier hun mening. Evelien Delgouffe bekeek 'Mijn slechtste beste vriendin' op Play4, de dagelijkse fictiereeks uit de koker van voormalig 'Dag Allemaal'-hoofdredactrice Ilse Beyers. "Als u zich dit jaar hebt voorgenomen om wat minder naar uw tv-scherm te grommen, wordt u nu al op de proef gesteld."
Lees verder

Alarmdrempel overschreden in Geraardsbergen door hevige regenval, vooral in Wallonië kans op wateroverlast
In het Denderbekken heeft de Molenbeek in het Oost-Vlaamse Geraardsbergen de alarmdrempel overschreden en op zeven andere plaatsen is de waakdrempel bereikt. Dat meldt de site waterinfo.be van de Vlaamse overheid. In Wallonië en in het oosten van Vlaanderen verwacht men vandaag nog veel regenval.
Lees verder

Molenbeek in Geraardsbergen boven alarmdrempel door hevige regenval, waakfase op 7 plaatsen in Denderbekken
In het Denderbekken heeft de Molenbeek in het Oost-Vlaamse Geraardsbergen de alarmdrempel overschreden en op zeven andere plaatsen is de waakdrempel bereikt. Dat meldt de site waterinfo.be van de Vlaamse overheid. In de Vlaamse Ardennen moest de brandweer maandagavond uitrukken voor wateroverlast, onder meer in Brakel, Ronse en Oudenaarde.
Lees verder

In 'Camping Coppens' wordt Staf emotioneel wanneer kinderen nieuwjaarsbrief voorlezen
In 'Camping Coppens Nieuw jaar, Nieuwe Voornemens' lezen Beau en Nora hun nieuwjaarsbrief voor. Staf wordt emotioneel van hun mooie tekst.
Lees verder

Worden de brokken weldra gelijmd? "Gesprek Van Aert-Evenepoel komt er zeker nog"
De tumultueuze nasleep van het weg-WK 2021 in Vlaanderen indachtig, blijft wielerbondscoach Sven Vanthourenhout aansturen op een 'verzoeningsgesprek' tussen de twee Belgische speerpunten Wout van Aert en Remco Evenepoel.
Lees verder

Inschrijvingen van nieuwe personenwagens op laagste niveau sinds 1995: BMW is populairste automerk in België
Er zijn in 2021 in België 383.123 nieuwe personenwagens ingeschreven, 11 procent minder dan in 2020 en het laagste aantal sinds 1995. Dat blijkt maandag uit cijfers van sectorfederatie Febiac. In 2019, voor het uitbreken van de coronapandemie, werden in ons land nog 550.003 nieuwe personenwagens ingeschreven.
Lees verder

BMW populairste automerk in België in 2021
De Duitse luxewagenbouwer BMW was vorig jaar het populairste automerk in België, met 38.962 inschrijvingen van nieuwe personenwagens, goed voor een marktaandeel van 10,17 procent. De tweede plaats ging naar Volkswagen (34.349 inschrijvingen), gevolgd door Peugeot (28.479), Audi (28.016) en Mercedes (27.525). Dat bleek gisteren uit cijfers die sectorfederatie Febiac bekendmaakte.
Lees verder

Tuchel kondigt vandaag beslissing over Lukaku aan na constructief gesprek
Het is een productieve verzoeningspoging geweest. De beslissing is nog niet genomen, maar Thomas Tuchel overweegt om Romelu Lukaku weer in zijn kern op te nemen voor de League Cup-clash met Tottenham.
Lees verder

5 tips om in 2022 te besparen op je vaste kosten
Zeg nu zelf: hoe kan je 2022 beter starten dan met te besparen op je vaste kosten? Het begin van een nieuw jaar is traditioneel het ideale moment om je doorlopende opdrachten en abonnementen onder de loep te nemen. Zijn er goedkopere verzekeraars? Wat met je telecomabonnement? En wist je dat je ook heel wat kan besparen op je ziekenfonds?
Lees verder

INTEGRAAL. "Ik zweer de waarheid te vertellen, met de hand op mijn hart": dit is het interview dat Lukaku in de problemen bracht
"Hi Italy, I am back." Romelu Lukaku zwaait de deur van zijn appartement in Londen open voor Matteo Barzaghi van Sky Italia. Dit is een getrouwe weergave van het interview dat 'Big Rom' in grote problemen bracht. De context en niets anders dan de context. Zijn trainer, Thomas Tuchel, bekeek het maandag ook integraal voor hij een beslissing nam over een sanctie. Wat denkt u?
Lees verder

Samsung Galaxy S21 FE voorgesteld, opvolger van populaire S20 FE
Na maanden aan geruchten of Samsung de telefoon zou lanceren, werd vannacht de S21 FE voorgesteld aan het grote publiek. De nieuwe 'Fan Edition' is een goedkopere versie van de S21-smartphones die begin vorig jaar op de markt kwamen.
Lees verder

"Die kille, blauwe ogen... daar zat geen gevoel in." Daniël Scholeer, het monster van Elverdinge, moordde op 17-jarige leeftijd zijn hele familie uit
Op 25 maart 1983 sloeg Daniël Scholeer het land met verstomming. Amper 17 jaar was 'het monster van Elverdinge' toen hij zijn ouders, grootmoeder, oom en tante in enkele uren tijd in koelen bloede vermoordde. Zijn 'zwarte lijst', met nog tachtig potentiële slachtoffers, veroorzaakte in de Westhoek een tijdje een ware angstpsychose. Lees hier een reconstructie van de zaak, die Scholeers advocaat Hendrik Camerlynck (71) nog steeds niet losgelaten heeft. "Deze gruwelijke feiten mogen nooit vergeten worden."
Lees verder

Aantal Nederlandse coronabesmettingen verzesvoudigd na een bezoek aan Oostenrijk
Ruim duizend Nederlanders testten positief op corona na een reis naar een wintersportland rond kerst en oud en nieuw. Het aantal coronabesmettingen na een bezoek aan Oostenrijk verzesvoudigde.
Lees verder

Aantal coronabesmettingen in Nederland stijgt sterk na bezoek aan Oostenrijk, bijna 700 nieuwe besmettingen na een bezoek aan ons land
Ruim duizend Nederlanders testten positief op corona na een reis naar een wintersportland rond kerst en oud en nieuw. Het aantal coronabesmettingen na een bezoek aan Oostenrijk verzesvoudigde. 682 Nederlanders waren kort voordat ze besmet bleken in ons land.
Lees verder

Karen Damen opgelicht op Vinted: "Wat gaan jullie hieraan doen?"
Karen Damen (47) werd opgelicht op Vinted, een app waarop je tweedehandskleding kan verkopen. Dat deelt ze zelf via haar sociale media, waar ze probeert de aandacht van Vinted te trekken: "Geld kwijt én jas kwijt. Wat gaan jullie hieraan doen?"
Lees verder

Football Talk. Racing Genk bouwt nieuw trainingscentrum - Vijf spelers AA Gent blijven thuis na positieve test
Racing Genk start eind 2022 met de bouw van een gloednieuw trainingscentrum voor de A-kern. Dat meldt de club via een persbericht. Midden 2024 zouden de spelers en staf er hun intrek in kunnen nemen. "We willen sportief blijven groeien en daarom investeren we in onze infrastructuur", klinkt het bij CEO Erik Gerits. "We gaan onze site tot één groot KRC Genk-dorp vergroten, en verankeren ons als club dus definitief hier. Dit hier is onze grond. We zien dit project als een drietrapsraket: het nieuwe trainingscentrum is trap één, daarna komt er ook een nieuw stadion op de academie voor onze beloften in 1B en de Ladies, en tot slot de vernieuwde Cegeka Arena." Er worden twee oefenvelden aangelegd, waarvan één met een hybride grasmat, plus een derde iets kleiner terrein, voor de doelmannen.
Lees verder

Nog eens 1,2 miljoen Chinezen in lockdown na enkele coronagevallen
In China hebben nog eens 1,2 miljoen mensen het bevel gekregen hun huis niet te verlaten. Het gaat deze keer om de inwoners van Yuzhou, een stad in de provincie Henan die 800 kilometer ten zuiden ligt van Peking. De maatregel komt er nadat er drie asymptomatische gevallen van Covid-19 aangetroffen werden, een maand voor de Winterspelen van start moeten gaan in Peking.
Lees verder