Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 1 januari 2022

John Miles stoot Queen van de troon in Radio 2 Top 2000, ook De Tijdloze krijgt nieuwe nummer één

HLN
John Miles stoot Queen van de troon in Radio 2 Top 2000, ook De Tijdloze krijgt nieuwe nummer één
Het is gebeurd: Queen staat niet meer aan de top van de eindejaarslijst van Radio 2. John Miles stoot Freddie Mercury van de troon met z'n klassieker 'Music'. De luisteraars van Qmusic kiezen dan weer wel voor 'Bohemian Rhapsody' als hun favoriete hit aller tijden. Fleetwood Mac behaalt dan weer de koppositie van De Tijdloze 100 op StuBru.
Lees verder

Sneeuw smoort verwoestende bosbranden in Colorado, schade is groot
Plotseling opstekend winters weer met sneeuwval lijkt er in de Amerikaanse staat Colorado in te slagen zware bosbranden te smoren. De autoriteiten in het district Boulder en de metropool Denver zijn opgelucht door de sneeuw en het afnemen van de wind in de zwaar getroffen streek.
Lees verder

Nieuwe onderzoeken bevestigen: omikron ontziet de longen en is daarom milder
Het ziekteverloop bij de omikronvariant is mogelijk milder doordat het de longen spaart. Dat komt volgens de krant The New York Times naar voren uit nieuwe onderzoeken op menselijk weefsel en proefdieren.
Lees verder

Auto vat vuur nadat bestuurster brandstoftank aanvult
Op Oudejaarsavond omstreeks half 6 heeft een auto op de E40 ter hoogte van Merelbeke vuur gevat. De bestuurster kon het voertuig tijdig ontvluchten. De brand zou ontstaan zijn nadat de vrouw haar lege brandstoftank aanvulde met diesel.
Lees verder

Basketbalwereld in rouw: tienvoudig NBA-kampioen Sam Jones overleden
De Amerikaanse oud-basketballer Sam Jones, met tien kampioenschappen de op één na meest succesvolle speler in de NBA-geschiedenis, is op 88-jarige leeftijd overleden. Jones vierde zijn tien kampioenschappen tussen 1959 en 1969 met Boston Celtics. Alleen zijn toenmalige teamgenoot Bill Russell heeft meer kampioensringen. De nu 87-jarige Russell vierde elf kampioenschappen met de Celtics.
Lees verder

De Grote Geldbarometer: hoeveel leverde de 10.000 euro van Paul D'hoore dit jaar op?
Het beursjaar 2021 stond voor de Bel20 in het teken van het verdere herstel na de coronadip van 2020. De sterindex van de Brusselse beurs sloot het jaar uiteindelijk af met een winst van 19 procent tegenover de slotstand van vorig jaar. De holding Sofina stond helemaal bovenaan, biotechonderneming Galapagos was voor het tweede jaar op rij de rode lantaarn. VTM Nieuws-expert Paul D'hoore belegde begin dit jaar 10.000 euro, in verschillende categorieën, voor 'De Grote Geldbarometer'. Daar heeft hij uiteindelijk 11.986 euro van kunnen maken. Een mooi resultaat, maar niet het beste resultaat dat hij al liet optekenen.
Lees verder

'Golden Girl' Betty White overleden vlak voor 100ste verjaardag
'The Golden Girls'-actrice Betty White is vrijdag op 99-jarige leeftijd overleden, meldt entertainmentwebsite TMZ. Op 17 januari zou de actrice haar 100ste verjaardag vieren. Haar doodsoorzaak is nog niet bekend.
Lees verder

'Golden Girl' Betty White (99) overleden
The Golden Girls-actrice Betty White is vrijdag op 99-jarige leeftijd overleden, meldt entertainmentwebsite TMZ. Op 17 januari zou de actrice haar 100e verjaardag vieren.
Lees verder

Hartverscheurend moment in 'Familie': Peter ontmoet voor het eerst zijn zoontje
Schrijnende taferelen in 'Familie'. Peter ontmoet voor het eerst zijn zoontje, nadat zijn echtgenote Iris in een tragisch ongeluk om het leven kwam. Samen met zijn zus, Veronique, trekt hij naar de kraamafdeling.
Lees verder

'Thuis' sluit 2021 af met portie drama: Tania wordt het slachtoffer van zinloos geweld
De makers van 'Thuis' hebben 2021 afgesloten met een stevige knal en een grote portie drama. Vooral Tania (een rol van Katrien De Becker) moest het onderspit delven...
Lees verder

Stranden in Los Angeles afgesloten na groot rioolwaterlek
In delen van steden Los Angeles en Long Beach in Californië, aan de westkust van de Verenigde Staten, zijn vrijdag de stranden afgesloten.
Lees verder

Hoe viert de sportwereld oudjaar? Frietjes voor Nainggolan, Lang zit op een jacht en Witsel viert met gezin
Hoe viert u vanavond oudjaar? Ook de beste topsporters zijn maar mensen en laten zich vanavond eens gaan. Zo viert Radja Nainggolan met een goed pak friet, zit Noa Lang op een jacht in Dubai en vieren een paar Rode Duivels met het gezin. Een overzicht van de grootste namen in de sportwereld.
Lees verder

Techbeurs CES stopt een dag eerder dan gepland na reeks afzeggingen
De Consumer Electronics Show (CES) die op 5 januari in Las Vegas begint, duurt een dag korter dan eerder gepland. De grootste techbeurs van de wereld kampt door corona met een grote reeks afzeggingen. De organisatie heeft nu van het vierdaagse evenement een driedaagse happening gemaakt, zo werd op oudjaarsdag besloten.
Lees verder

Macron: "Moeilijke weken" in aantocht, maar vaccin biedt hoop
De eerste weken van 2022 worden wellicht nog moeilijk, maar het coronavaccin biedt "reële redenen tot hoop". Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron vrijdag gezegd in zijn nieuwjaarsboodschap. "2022 is mogelijk het jaar waarin we uit de pandemie geraken".
Lees verder

Harde woorden tussen Poetin en Biden: "Sancties tegen Rusland zouden kolossale fout zijn"
Ondanks stevige woorden heeft Rusland positief gereageerd op de uitkomst van het telefonische overleg tussen president Vladimir Poetin en zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden. Een topadviseur van de Russische leider noemde het 50 minuten durende gesprek "positief, constructief en openhartig" en een goede basis voor verder overleg.
Lees verder

Auto belandt tegen twee huisgevels: bestuurder zet het op een lopen maar de vlucht is van korte duur
De hulpdiensten werden vrijdagavond opgeroepen voor een ongeval in de Antwerpsestraat in Niel. De bestuurder van een personenwagen was er tegen twee huisgevels beland.
Lees verder

Brusselse brandweer al hele avond in de weer om containers en straatmeubilair te blussen
De ordediensten hebben al de hele avond de handen vol met opstootjes in Brussel, Schaarbeek, Molenbeek en Anderlecht. Ook de brandweerkorpsen zijn al een hele avond in de weer om containers en straatmeubilair te blussen. In politiezone Zuid werd ook al een wagen in brand gestoken. Een twintigtal personen werd er opgepakt waaronder enkele gerechtelijk. De politie heeft de situatie er voorlopig nog onder controle.
Lees verder

Nu al heel wat problemen in Brussel: brandweer al hele avond in de weer om containers en straatmeubilair te blussen
De ordediensten hebben al de hele avond de handen vol met opstootjes in Brussel, Schaarbeek, Molenbeek en Anderlecht. Ook de brandweerkorpsen zijn al een hele avond in de weer om containers en straatmeubilair te blussen. In politiezone Zuid werd ook al een wagen in brand gestoken. Een twintigtal personen werd er opgepakt waaronder enkele gerechtelijk. De politie heeft de situatie er voorlopig nog onder controle.
Lees verder

Grootouders voor het Klimaat schrijven opnieuw een "omgekeerde nieuwjaarsbrief"
De Grootouders voor het Klimaat hebben dit jaar opnieuw een 'omgekeerde nieuwjaarsbrief' geschreven aan de kleinkinderen. Dit keer mocht acteur Warre Borgmans die schrijven en voorlezen.
Lees verder

Oudejaarsnacht loopt uit de hand aan de kaaien in Antwerpen
Een afgelaste vuurwerkshow of niet: aan de Antwerpse kaaien was het over de koppen lopen. De avond begon redelijk rustig maar liep na middernacht stevig uit de hand. De politie had haar handen vol met onruststokers die projectielen en vuurpijlen in het rond gooiden: "Heel veel dronken personen en agressievelingen", meldt Wouter Bruyns van de politiezone Antwerpen.
Lees verder