Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 13 januari 2022

Jamie Lynn Spears beweert dat ze alles gedaan heeft om zus Britney te helpen: “Ik begrijp het niet”

HLN
Jamie Lynn Spears beweert dat ze alles gedaan heeft om zus Britney te helpen: "Ik begrijp het niet"
Jamie Lynn Spears (30) heeft haar interview met Good Morning America achter de rug. De jongere zus van Britney Spears (40) was er te gast naar aanleiding van de release van haar memoires 'Things I Should Have Said'. Tijdens het gesprek had Jamie Lynn het onder meer over de curatele die dertien jaar lang het leven van haar grote zus beheerste.
Lees verder

Dodelijke schietpartij Brecht: neergeschoten gevangene gijzelde duo bij overbrenging naar jeugdinrichting
De 21-jarige man die woensdagnamiddag overleed bij een schietpartij in Sint-Lenaarts (Brecht), had twee mensen gegijzeld die hem terug naar een jeugdinrichting zouden brengen. Onder bedreiging van een wapen werd naar België gereden. De twee gijzelaars werden in Hoogstraten vrijgelaten.
Lees verder

Uitslaande brand vernielt loods van verhuurbedrijf Crossport aan het Kloosterbos
In de Gebroeders Naudtslaan in Wachtebeke woedde omstreeks 11.20 uur een felle brand in een loods van verhuurbedrijf Crossport aan het Kloosterbos. De brand ontstond in een opslagloods voor papier. Omwonenden werd via Be Alert gevraagd ramen en deuren gesloten te houden.
Lees verder

Britse premier Johnson annuleert werkbezoek door coronageval in familie
De Britse premier Boris Johnson heeft een gepland bezoek aan een vaccinatiecentrum geannuleerd omdat een familielid positief heeft getest op het coronavirus. Dat meldt zijn kabinet. Nochtans moeten gezinsleden van coronapatiënten volgens de geldende regels in Engeland niet verplicht in isolatie. Dat is enkel het geval als ze zelf een positieve test afleggen, of symptomen van het virus vertonen. Johnson woont samen met zijn vrouw Carrie en hun twee jonge kinderen in de ambtswoning aan Downing Street 10.
Lees verder

REVIEW. De Samsung Galaxy S21 FE is vis noch vlees: goede telefoon, maar je kan betere deals scoren
De Samsung Galaxy S21 FE komt er op een vreemd moment. Over enkele weken stelt het Koreaans technologiebedrijf namelijk de S22-smartphones al voor. Ook de adviesprijs van 749 euro roept vragen op.
Lees verder

Verschuivingen tussen Ethias Crossen: Waaslandcross vervangt Poldercross, Parkcross Maldegem krijgt nieuwe datum
Er komen enkele aanpassingen aan de kalender van de Ethias Crossen, die live te zien zijn bij VTM. De Poldercross van 5 februari kan, wegens de coronamaatregelen in Kruibeke, niet plaatsvinden. De Parkcross van Maldegem, voorzien op 2 februari, verhuist echter naar die datum. De Waaslandcross van Sint-Niklaas, van zaterdag 19 februari, wordt de afsluiter in de reeks van de Ethias Crossen.
Lees verder

Hoe Kovids leven veranderde sinds de coronapandemie begon: "Ik ben geen virus"
Kovid Kapoor heeft zijn leven sinds het begin van de coronapandemie grondig zien veranderen. De Indiër schrijft op Twitter uitgebreid over de nieuwe uitdagingen in zijn leven, waar zijn geestige bijdragen veel weerklank vinden. Het moeilijkste vindt de Indiase zakenman dat hij telkens opnieuw moet uitleggen waar zijn naam vandaan komt, vertelde hij aan het Duitse persagentschap DPA. En intussen ook aan tal van andere internationale media... Want Kovid, die gaat viraal.
Lees verder

Nu de rechter groen licht gaf voor pijnlijke rechtszaak: wordt prins Andrew straks gevangene in eigen land?
Zijn advocaten deden wanhopige pogingen om de zaak naar de prullenmand te verwijzen, maar die vielen bij de rechter in dovemansoren. De Britse prins Andrew (62) zal zich dus voor een Amerikaanse rechtbank moeten verantwoorden wegens verkrachting, en riskeert een schadevergoeding die in de miljoenen zal oplopen. Intussen maakt Buckingham Palace zich op om de prins op 'intern ballingschap' te sturen. Hoe moet het nu verder met het zwarte schaap van de monarchie? Kan hij de rechtszaak nog ontlopen? Zal hij zelf in de rechtszaal moeten verschijnen? En kan hij dat allemaal wel betalen?
Lees verder

Brugdekken maandenlang geblokkeerd door faillissement aannemer: fietsbrug over Brusselse ring pas in lente klaar
Er had eigenlijk al een tijdje gefietst moeten worden op de fietsbrug over de Brusselse ring in Zaventem, maar door het faillissement van een onderaannemer hebben de afgewerkte brugdekken ruim een half jaar stof liggen vergaren. Tot nu, want binnenkort worden de brugdekken met een vertraging van 8 maanden op de brugpijlers gezet. "En zo wordt de 'missing link' op de F3-fietssnelweg eindelijk weggewerkt", aldus De Werkvennootschap.
Lees verder

Jambon wil proportionaliteit voor cultuursector: "Coronabarometer mag geen labyrint met valkuilen worden"
De geplande coronabarometer moet volgens Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) ook perspectief bieden aan de cultuursector. "Als dat niet zo is en de barometer een labyrint met valkuilen wordt, dan heeft zo'n stappenplan weinig kans op slagen", zo antwoordde Jambon in het Vlaams Parlement op vragen van Orry Van de Wauwer (CD&V), Stephanie D'Hose (Open Vld) en Elisabeth Meuleman (Groen). Jambon wil ook af van het generieke plafond van tweehonderd bezoekers en pleit voor meer "proportionaliteit".
Lees verder

Is je tiener vaak sarcastisch? Onderzoekers stellen vast waarom je daar net blij om moet zijn
"Ja hoor, mama, tuurlijk vind ik het leuk om mijn kamer op te ruimen. (gigantische zucht)" Proficiat, je was alweer het slachtoffer van je immer sarcastische tiener. Al heb je dan net reden om gelukkig te zijn, zeggen onderzoekers. Want een tiener die vaak sarcasme vertoont, blinkt uit op een belangrijke mentale eigenschap.
Lees verder

Heel Europa kleurt knalrood op nieuwe coronakaart, slechts 3 landen krijgen een lichtrode kleur
Heel Europa rekent inmiddels af met de omikrongolf en dat blijkt nogmaals uit de nieuwe coronakaart die het Europese Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) publiceerde. Geen enkel land kleurt nog oranje, laat staan groen. Meer zelfs, vrijwel alle landen kleuren donkerrood. Enkel Polen, een deel van Slowakije en Roemenië hebben nog een lichtere (rode) kleur.
Lees verder

D'Ieteren wordt invoerder van elektrische supersportwagens Rimac
D'Ieteren wordt invoerder van het Kroatische merk van elektrische hypercars Rimac. Dat heeft het bedrijf donderdagochtend bekendgemaakt tijdens een persconferentie in het Brusselse museum Autoworld.
Lees verder

Camera filmt hoe vrouw haar pasgeboren baby in afvalcontainer dumpt: "Ik handelde in paniek"
In Hobbs (New Mexico) zijn schokkende beelden opgedoken van een vrouw die haar pasgeboren baby in een afvalcontainer gooide. Het jongetje werd zes uur later ontdekt door enkele toevallige passanten en stelt het naar omstandigheden goed. Alexis Avila (18) heeft naar eigen zeggen nooit geweten dat ze zwanger was en handelde in paniek. In afwachting van haar proces werd ze veroordeeld tot huisarrest.
Lees verder

Mathieu van der Poel geopereerd in ziekenhuis van Herentals
Mathieu van der Poel (26) is in het ziekenhuis van Herentals geopereerd door chirurg Toon Claes. Dat werd aan onze redactie bevestigd. Vermoedelijk ging het om een ingreep aan de rug.
Lees verder

Radja Nainggolan in opmerkelijk interview op Gouden Schoen: "Als Noa Lang hand voor de mond houdt, denk je toch: 'Wat doet die allemaal?'"
Radja, zoals we hem kennen: recht voor de raap. Nainggolan (33) was gisteravond een van de topgasten op de Gouden Schoen, en dus kon een uitgebreid interview met Gilles De Bilde niet ontbreken. De sterkhouder van Antwerp kwam daarin terug op enkele uitspraken die hij vorige maand deed over Noa Lang (22). "Als hij nu eenmaal zo is, dan moet ik dat accepteren."
Lees verder

Ontdooiende permafrostbodems brengen infrastructuur in gevaar in noordelijke gebieden
Door de klimaatverandering dooit de permafrost, de permanent bevroren grond in noordelijke gebieden, steeds sneller. Ongeveer 30 tot 50 procent van de gebouwen en infrastructuurvoorzieningen in noordelijke gebieden lopen daarom tegen 2050 het risico beschadigd te worden. Dat blijkt uit een onderzoek van een internationale groep wetenschappers.
Lees verder

Dubbel zoveel schooltoeslagen teruggevorderd in schooljaar 2020-2021
In het schooljaar 2020-2021 is bij 1.366 gezinnen de schooltoeslag teruggevorderd. Dat is een verdubbeling tegenover de 617 terugvorderingen het schooljaar voordien. Dat blijkt uit cijfers die CD&V-parlementslid Katrien Schryvers heeft opgevraagd. De stijging kan mogelijk verklaard worden door de verlaging van de leerplicht van 6 naar 5 jaar, de verstrengde aanwezigheidsvoorwaarden en misschien ook door de coronacrisis.
Lees verder

Transfer Talk. OH Leuven denkt aan Lamkel Zé - Belofteninternational Matazo verlengt in Monaco
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfergerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

OPROEP. Staat u al jaren op de wachtlijst voor een sociale woning?
De redactie van Het Laatste Nieuws is op zoek naar mensen of gezinnen die al jaren op een wachtlijst staan voor een sociale woning of die al jaren in een sociale woning wonen, maar waar dringend renovatie nodig is. Reden: Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) wil een half miljard voor sociale woningen doorschuiven naar de private huurmarkt. Heb je interesse om mee te werken en je verhaal te vertellen? Stuur dan een mailtje naar esther.de.leebeeck@dpgmedia.be met vermelding van je telefoonnummer. Alvast bedankt!
Lees verder