Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 15 januari 2022

INTERVIEW. ‘Roos’ valt af in ‘The Masked Singer’: “Mijn schoonzus zal mij een trut vinden omdat ik zo tegen...

HLN
INTERVIEW. 'Roos' valt af in 'The Masked Singer': "Mijn schoonzus zal mij een trut vinden omdat ik zo tegen haar gelogen heb"
De eerste afvaller in het tweede seizoen van 'The Masked Singer' is meteen een verrassing van formaat: niemand minder dan Yanina Wickmayer (32) bleek in het pak van Roos te zitten. "Als atleet wil je altijd winnen, dus het is jammer dat ik er al na één aflevering uit Iig", zegt ze.
Lees verder

Jacobus Perdaems, veroordeelde stalker van Ilse Demeulemeester, praat voor het eerst: "Op seks was ik niet uit. Ilse kon niet begrijpen dat ik haar kon weerstaan"
De zakenman die is veroordeeld voor het stalken en opzettelijk aanrijden van ex-Miss België Ilse De Meulemeester, gaat in hoger beroep. En hij geeft voor het eerst een interview. Jacobus 'Koos' Perdaems (65), onder andere eigenaar van de legendarische Antwerpse frituur Number One, zegt dat hij is veroordeeld op basis van een onvolledig dossier. "Substituut-procureur des Konings Chris Nys heeft het onderzoek gemanipuleerd om Ilse De Meulemeester en haar ex Glenn Janssens vrije aftocht te gunnen. Ik ben geen stalker, ik ben het slachtoffer van afpersing en corruptie."
Lees verder

De socialist die verdacht wordt van ondertekening van valse facturen voor half miljoen euro: ook oud-Antwerps burgemeester Patrick Janssens (65) doorverwezen in Propere Handen
Ook Patrick Janssens (65) zal zich binnenkort mogen verantwoorden voor valsheid in geschrifte. Als voormalig CEO van KRC Genk zou hij valse scoutingfacturen ondertekend hebben om trainer Peter Maes in het zwart te betalen. Of hoe het toch fout kon lopen met de man die ooit drie grote organisaties leidde: een politieke partij, de grootste stad van Vlaanderen en KRC Genk.
Lees verder

De socialist die verdacht wordt van valse facturen van half miljoen euro: ook oud-Antwerps burgemeester Patrick Janssens (65) doorverwezen in Propere Handen
Ook Patrick Janssens (65) zal zich binnenkort mogen verantwoorden voor valsheid in geschrifte. Als voormalig CEO van KRC Genk zou hij valse scoutingfacturen ondertekend hebben om trainer Peter Maes in het zwart te betalen. Of hoe het toch fout kon lopen met de man die ooit drie grote organisaties leidde: een politieke partij, de grootste stad van Vlaanderen en KRC Genk.
Lees verder

"Een man kan toch niet sterven van wat muizenpoeder?": Georgette De Roo, de zwarte weduwe die haar twee echtgenoten vergiftigde
"De koffie van hier moet ge niet drinken. De mijne is veel beter." En Georgette bracht elke dag, met de bus vanuit Eeklo naar het Gentse UZ, een thermos zelfgebrouwen spul mee voor haar vriend Maurits. Daar stonden de dokters voor een raadsel: de toestand van Maurits, met vergiftigingsverschijnselen opgenomen, bleef er verder op achteruitgaan. Bleek dat Georgette in het ziekenhuis wou afmaken, waar ze al jaren mee bezig was: haar vriend langzaam vergiftigen. Zoals ze tien jaar eerder met haar man had gedaan.
Lees verder

Ecuador vergroot natuurreservaat rond Galapagoseilanden
Ecuador heeft het beschermde natuurgebied rond de Galapagoseilanden met 60.000 vierkante kilometer uitgebreid. Het sluit nu aan op het reservaat rond het Costa Ricaanse Cocos-eiland, waardoor voor onder meer walvissen, haaien en zeeschildpadden een veilige migratieroute ontstaat van bijna duizend kilometer.
Lees verder

Romelu Lukaku bij Inter en Chelsea, zoek de verschillen: duidelijkheid vanaf dag 1 vs zoektocht naar juiste balans in ploeg
In Londen loopt er een trainer rond die perfect weet hoe je het beste in Romelu Lukaku naar boven brengt. 50 kilometer verderop piekert een collega zich suf. Een spits van 115 miljoen heeft het aanvallend probleem voorlopig niet opgelost. De Lukaku van Inter versus die van Chelsea: zoek de verschillen.
Lees verder

Schoothondje Lior is de nieuwe publiekslieveling in 'Thuis': "Ja, hij krijgt een correct loon"
"Mijd baby's en dieren op de set", zegt men wel eens, "want die zijn moeilijk te sturen." Met baby's hebben onze tv-makers al de nodige ervaring, maar huisdieren hebben we inderdaad nog niet te vaak gezien. Daar brengt Pips verandering in. 'Thuis'-producer Hans Roggen licht de beslissing toe, en Lior's baasje vertelt over het castingproces, hoe vaak het hondje op de set verwacht wordt, en hoe dat zit met de vergoeding. "Je merkt meteen dat Pol Goossen een echte dierenvriend is."
Lees verder

Prijs steeg opnieuw met 10 procent, maar kustappartementen waren nooit zo populair: "Als ze zeggen dat ze gewoon eens komen kijken, dan weten we dat ze wellicht meteen willen kopen"
Nog nooit lagen appartementen aan de kust zó goed in de markt. Nochtans is een stekje aan zee allesbehalve goedkoop. "De ene kant van de zeedijk kan zelfs tot 100.000 euro meer kosten dan de andere kant", stelt vastgoedmakelaar Johan Krijgsman van ERA. Drie bekende immobedrijven aan de kust laten hun licht schijnen op het succes. Waar let ik best op? En zal een kustappartement ook in de toekomst zo'n goeie investering blijven?
Lees verder

Van kwetsbare kunst tot een driehoeksrelatie op de bühne: 5 tips voor een weekend vol cultuur
Ontsnappen aan de donkere dagen en de eindeloze coronaperikelen: dat is waar dit weekend om draait. Het beste medicijn voor meer licht in je leven: esthetiek, kunst, cultuur en literatuur. Of het nu met een goed boek is, een pakkend theaterstuk of wooninspiratie om van je eigen interieur een paradijs te maken: met deze tips vliegt je weekend voorbij.
Lees verder

PVDA organiseert mars in Brussel tegen hoge energiefactuur en eist btw-verlaging
Op zondag 27 februari organiseert de PVDA een mars door Brussel. Onder de slogan 'Basta! tijd voor een menselijk beleid' klaagt de partij de exponentieel stijgende energieprijzen aan en zet ze haar eis voor verlaging van de BTW naar 6% kracht bij.
Lees verder

LIVE. Djokovic opnieuw vastgehouden in Australië - Nadal: "Veel respect voor Novak, maar ben het niet eens met wat hij heeft gedaan"
Novak Djokovic, de nummer één van het wereldwijde tennis, wordt opnieuw administratief vastgehouden nadat de Australische regering zijn visum voor de tweede keer had ingetrokken. Volg alle laatste updates in onze liveblog onderaan dit artikel.
Lees verder

Broer Goffin: "David heeft een lichte verrekking, maar zal klaar zijn voor Australian Open"
Simon Goffin heeft zich vanuit Melbourne uitgelaten over de vorm van zijn broer David, die donderdag in de kwartfinales van het hardcourttoernooi in Sydney tegen Andy Murray (ATP 135) moest opgeven vanwege nieuwe pijn in zijn linkerknie.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. 1 euro-deals bij HEMA: "4 euro betaald in plaats van 95 euro"
Er zijn 1 euro-deals te scoren bij Warenhuisketen HEMA en dat is hét gespreksonderwerp onder de leden van Promojagers België, die de strafste promo's met elkaar delen. Beheerder Gunther Devisch maakt er deze week zijn supertip van voor de lezers van HLN. "Het is echt de moeite, maar wees er snel bij", vertelt hij.
Lees verder

Gordon opent restaurants ondanks lockdown in Nederland: "Situatie is niet meer te verantwoorden"
In een video op Instagram zegt 'K2 Zoekt K3'- jurylid Gordon Heuckeroth (53) dat hij zaterdag zijn horecazaken in Amsterdam en Blaricum zal openen, ondanks dat er in Nederland nog een lockdown is en de horeca er dicht moet blijven. Bovendien roept hij ook zijn collega- horecaondernemers op om hetzelfde te doen. In de video vertelt de artiest dat de huidige situatie "onhoudbaar en niet meer te verantwoorden" is.
Lees verder

Indrukwekkende beelden: zelfs vanuit de ruimte is onderzeese vulkaanuitbarsting te zien
Vlakbij Tonga, dat ten zuiden van de Fiji-eilanden ligt, is een onderzeese vulkaan uitgebarsten. Daarop ontstonden er hoge golven waardoor er zelfs een tsunamiwaarschuwing is uitgevaardigd voor de regio. Op onder meer satellietbeelden is te zien met wat voor een kracht de vulkaan (Hunga Tonga) tot uitbarsting komt.
Lees verder

Oud-tenniskampioene Chris Evert heeft kanker: "Prijs mezelf gelukkig dat het op tijd werd ontdekt"
Voormalig Amerikaanse tenniskampioene Chris Evert, winnares van achttien grandslamtitels in de jaren zeventig en tachtig, heeft op haar twitteraccount bekendgemaakt dat ze eierstokkanker heeft.
Lees verder

Mathias Vergels en Lynn Van den Broeck, verliefd op en naast de 'Thuis'-set: "Mathias was gehuwd, dus ik remde alles af"
In de Eén-soap 'Thuis' spelen ze Viv en Lowie, een jong en verliefd koppel. Ook in het echte leven zijn acteurs Mathias Vergels (29) en Lynn Van den Broeck (28) danig verslingerd aan elkaar. Sinds kort runnen ze samen zelfs een bed and breakfast. Nergens beter dus dan bij hen thuis. Al kende hun relatie allesbehalve een evidente start. "Door de mediastorm rond Mathias' echtscheiding voelde het alsof ik iets fouts had gedaan door verliefd te zijn op hem."
Lees verder

Kitty krijgt in 'Big Brother' te horen dat haar vader is gestorven
'Big Brother'-bewoonster Kitty heeft vrijdag het zware nieuws te horen gekregen dat haar vader is gestorven. Kitty koos ervoor om het huis niet te verlaten, omdat ze op voorhand al afspraken had gemaakt met haar familie en kinderen over de situatie. Ze hoopt wel de livestream van de uitvaart te kunnen meevolgen.
Lees verder

Rush op vakantiehuizen: reisexpert geeft de beste boekingssites en deelt acht parels van vakantiewoningen
Wie nog een vakantiehuis wil voor de zomer, zal supersnel moeten zijn. Omdat de coronacrisis nog niet achter ons ligt, blijven alle Europese bestemmingen het goed doen. Maar waarop moet je letten als je boekt? Onze reisexpert Johan Lambrechts tipt acht aantrekkelijke vakantiehuizen in Frankrijk, Spanje, Nederland en Duitsland.
Lees verder