Doorgaan naar hoofdcontent

Installatiefout gasvuur mogelijke oorzaak explosie in Turnhout: “Op nog 11 andere plaatsen controles uitgevoerd.”

HLN
Installatiefout gasvuur mogelijke oorzaak explosie in Turnhout: "Op nog 11 andere plaatsen controles uitgevoerd."
Turnhout zal de laatste dag van 2021 nog niet vergeten zijn. Die ochtend vond er in de Boerenkrijglaan een catastrofale gasexplosie plaats die niet enkel een stevige ravage aanrichtte, maar ook het leven kostte aan vier mensen. De oorzaak van de ontploffing bleef vooralsnog onduidelijk, maar nu laat het OM weten dat een installatiefout van een gasvuur mogelijk aan de ontploffing ten grondslag ligt.
Lees verder

Droomvilla op Ibiza kreeg strak interieur om verbluffende omgeving te laten spreken
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa op Ibiza.
Lees verder

Jason Derulo ontploft en slaat man in elkaar die hem 'per ongeluk' Usher noemt
Jason Derulo (32) heeft zich niet van zijn beste kant laten zien. De Amerikaanse zanger heeft in een hotel in Las Vegas een man aangevallen die hem 'Usher' noemde. Het korte, maar heftige incident is vastgelegd op video, waarvan entertainmentwebsite TMZ de beelden in handen kreeg.
Lees verder

'50 Shades of Grey'-acteur Jamie Dornan blikt terug op 2021: "Slechtste en zwaarste jaar van mijn leven"
2021 was voor velen een jaar met heel wat ups en downs. Dat was ook het geval bij Jamie Dornan, bekend als Christian Grey uit '50 Shades of Grey'. In een interview met de Britse krant 'The Telegraph' blikt de acteur terug op 2021: "Tien maanden na het overlijden van mijn vader hebben we hem nog altijd niet kunnen begraven."
Lees verder

Mathieu van der Poel zet punt achter crossseizoen: "Een echte domper, maar lange rustperiode is enige remedie"
Het veldritseizoen van Mathieu van der Poel (26) zit erop. De wereldkampioen blijft sukkelen met de rug en hervat vandaag niet in Herentals. Ook NK en WK moeten wijken. Dat bevestigt nu ook zijn team Alpecin-Fenix. "Het is een domper, maar de enige remedie is een lange rustperiode", zegt Van der Poel.
Lees verder

Vlaanderen investeert 700 miljoen in gemeentelijke rioleringen en betere waterkwaliteit
De Vlaamse regering verhoogt de financiële ondersteuning van de lokale besturen voor de (her)aanleg van rioleringen. De komende vijf jaar staat 700 miljoen euro klaar. Dat is een verhoging van 50 miljoen euro in vergelijking met de periode 2017-2021, meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) woensdag.
Lees verder

Door rivaal aangespannen miljardenclaim tegen Tesla van tafel
De elektrische autobouwer Nikola zet een claim van 2 miljard dollar (1,8 miljard euro) tegen concurrent Tesla niet door. Nikola beschuldigde het bedrijf van Elon Musk sinds 2018 van het kopiëren van patenten, onder meer van het ontwerp van een voorruit en een zijdeur. Een tegenclaim van Tesla tegen Nikola is ook van de baan.
Lees verder

Meghan Markle krijgt 1 pond van Mail on Sunday voor privacyschending
Meghan Markle (4), de hertogin van Sussex, heeft van de Mail on Sunday een symbolische schadevergoeding van 1 pond gekregen voor het schenden van haar privacy. Dat meldt de Britse krant The Guardian woensdag. De vrouw van de Britse prins Harry had een geschil met de krant omdat deze haar rechten zou hebben geschonden en klaagde eigenaar Associated Newspapers hiervoor aan.
Lees verder

Naomi Osaka maakt comeback en blikt vooruit op 2022: "Meer plezier en minder focus op resultaten"
De Japanse tennisster Naomi Osaka is terug van weggeweest: ze heeft haar eerste openingswedstrijd in Melbourne gewonnen. De 24-jarige stapte vorig jaar tijdelijk uit de tenniswereld wegens mentale problemen. Dit jaar zegt ze vooral plezier te willen hebben op het veld in plaats van zich bezig te houden met resultaten.
Lees verder

Transfer Talk. Union krijgt talentrijke Poolse middenvelder van 10 miljoen van Brighton - AA Gent denkt aan Cuypers, kans klein dat KVM toehapt
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Amerikaanse leerkracht gearresteerd nadat ze minderjarige leerling vaccineert
Een leerkracht van een middelbare school in de Amerikaanse staat New York is op oudejaarsavond gearresteerd omdat ze een van haar leerlingen zou hebben gevaccineerd. Op videobeelden is te zien hoe de vrouw, de 54-jarige Laura Russo, een 17-jarige student een prik geeft met wat lijkt op een coronavaccin. Toen de jongeman thuiskwam, vertelde hij wat er was gebeurd aan zijn moeder. Die belde meteen de politie en zei dat ze geen toestemming had gegeven voor de prik.
Lees verder

Peter Van de Veire weet heel goed welke fouten hij níet meer wil maken: "Mijn gezin is me te kostbaar om te verliezen"
Het thuisfront heeft het hem kwalijk genomen dat hij er zo weinig was, en dus doet Peter Van de Veire - in december vijftig geworden, en afscheidnemend bij MNM - enkel nog waar hij goesting in heeft. Sinds 2021 hoort daar ook z'n hart luchten bij: "Da's nodig om m'n huwelijk niet kapot te laten gaan, weet ik nu", vertelt hij in een bloedeerlijk gesprek over de filmpjesaffaire, zijn vertrek bij MNM en z'n toekomstplannen. "Toen Julie Van den Steen in 2019 stopte, wilde ik er ook mee ophouden."
Lees verder

"Zodra je het gaat forceren om iets te ontdooien, loopt het fout": expert geeft advies voor je diepvries
Is jouw diepvries een chaotische opeenstapeling van onherkenbare restjes die je eigenlijk zou moeten wegsmijten? Dat kan anders. Met deze veelvuldig geteste tips wordt de diepvriezer jouw beste vriend in drukke tijden: " Houd een gevuld plastic diepvrieszakje zo diep mogelijk onder water zodat alle zuurstof uit het zakje naar boven verdwijnt. Sluit af et voilà: zo goed als vacuüm."
Lees verder

Telefoonnummer uit 'Don't Look Up' stuurt kijkers naar een sekslijn
Er is de laatste weken veel te doen rond de film 'Don't Look Up'. Kijkers merkten eerder al een montagefout op en ook de beruchte scène van Meryl Streep deed veel stof opwaaien. Nu is het een telefoonnummer dat voor commotie zorgt. Wie naar het nummer belt, komt namelijk terecht bij een sekslijn.
Lees verder

Football Talk. Nu ook assistent positief op corona, Liverpool vraagt om match tegen Arsenal uit te stellen
De coronamiserie bij Liverpool is nog wat groter. Na Jürgen Klopp testte ook zijn assistent Pepijn Lijnders positief. Lijnders zat dit weekend al op de bank in de match tegen Chelsea en zou dat bij afwezigheid van Klopp donderdag in het League Cup-duel tegen Arsenal opnieuw doen. De man moet nu echter zelf in isolatie. Alisson, Firmino en Matip zitten ook in quarantaine. The Reds vrezen dat het aantal positieve coronagevallen de komende uren nog zal oplopen. Daarom wil het de wedstrijd tegen Arsenal laten uitstellen. De training werd alvast afgelast. "Een van de overwegingen die hebben geleid tot de aanvraag bij de EFL is de noodzaak om reizende supporters zo goed mogelijk op de hoogte te stellen van mogelijk uitstel", klinkt het bij Liverpool. "Aangezien er geen vooruitzicht is dat de huidige situatie vóór de wedstrijd van donderdag verbetert en deze mogelijk nog verslechtert, acht de club het verstandig én redelijk om te vragen om de wedstrijd te verplaatsen."
Lees verder

Naomi Osaka is terug na break van vier maanden: "Mijn doel? Niet meer wenen in de perszaal"
Mooie affiche voor Maryna Zanevska (WTA 82) in de tweede ronde van het WTA 250-toernooi van Melbourne: een duel met de herboren Naomi Osaka (WTA 13).
Lees verder

Sanofi verantwoordelijk gesteld in Depakine-schandaal
Een rechtbank in Parijs heeft farmaceutisch bedrijf Sanofi verantwoordelijk bevonden voor een gebrek aan waakzaamheid en informatie met betrekking tot de risico's van het geneesmiddel Depakine. Ze verklaarde ook een groepsactie van een vereniging van slachtoffers "ontvankelijk", waardoor gerechtelijke stappen zullen volgen.
Lees verder

KIJK LIVE (12u). Van Waasland-Beveren tot AS Monaco: de intrede van Philippe Clement in het Prinsdom
Waasland-Beveren, Racing Genk, Club Brugge, AS Monaco. De trainerscarrière van Philippe Clement (47) verloopt bijzonder succesvol en voorspoedig. Vanmiddag wordt hij rond de klok van 12u voorgesteld in het Prinsdom en treedt hij in de voetsporen van Wenger, Tigana, Deschamps, Ranieri, Jardim en Henry. Beleef de voorstelling via livestream mee vanop de eerste rij bij HLN.be. Daarna heeft vtm-presentator Maarten Breckx rond 12u45 ook nog een interview met Clement, ook te volgen via de stream hierboven.
Lees verder

De strafste openhartige gesprekken van 2021: zij doorstonden een moeilijk jaar
Voor hen was 2021 pittig tot ongemeen hard. Bovenop corona maakten ze een persoonlijke tragedie mee, zagen hun liefdesgeluk verdwijnen of werden op een ander terrein op de proef gesteld. En toch bleven ze ieder op hun manier zoeken naar een lichtpuntje.
Lees verder

Ben (29) verzamelt voor het eerst in België volledig bioscoop- en streamingaanbod: "Cinemapp is ontstaan uit persoonlijke frustratie"
Op welke streamingsdienst kan ik het volgende seizoen van mijn favoriete serie bekijken? In welke bioscopen kan ik de nieuwe blockbuster zien? In welk obscuur zaaltje kan ik die documentaire aanschouwen? Voor het eerst in ons land is al die informatie verzamelt op één plek. Maak kennis met Cinemapp. "Het aanbod was zo groot en versnipperd over verschillende media, daarom heb ik dit platform gecreëerd."
Lees verder