Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 januari 2022

Horeca dicht bij onze noorderburen? Dan komen 200 Nederlanders illegaal feestvieren in Turnhout

HLN
Horeca dicht bij onze noorderburen? Dan komen 200 Nederlanders illegaal feestvieren in Turnhout
"Ik sta recht in mijn schoenen." Dat zegt de uitbater van feestzaal El Parque in de Parkwijk in Turnhout. Zaterdagavond legde de politie er een feest stil. Het ging om 200 Nederlanders die er feest vierden. Ze zakten naar ons land af omdat de horeca in Nederland gesloten is.
Lees verder

Cédric (33) bracht zijn vader Ghislain (55) om het leven met zestien messteken tijdens renovatiewerken: zorgde zijn cocaïnegebruik voor een psychose?
Hoewel het een bloedhete zomerdag was, ging Ghislain Vandecasteele (55) op 25 juli 2019 helpen met verbouwingen bij z'n zoon Cédric (33) in Boezinge. Een dankwoordje kreeg de vijftiger echter niet. Integendeel, hij werd met zestien messteken om het leven gebracht. Een brutale oudermoord of het gevolg van een psychose door cocaïnegebruik? Het wordt dé discussie op het assisenproces dat maandag werd ingeleid en waar mogelijk nog een andere moordverdachte aan het woord komt.
Lees verder

Koers bitcoin opnieuw lager: waarde zakt onder de 40.000 dollar
De bitcoin zet zijn koersval voort. De cryptomunt was vandaag, voor het eerst sinds september vorig jaar, even minder dan 40.000 dollar waard (omgerekend zo'n 35.341 euro).
Lees verder

De stunt van Stromae: vloek of zegen voor mensen met zelfmoordgedachten? "De 'hel' waarover hij zingt, daar kunnen veel mensen zich in terugvinden"
De wereld ligt aan zijn voeten, hij is getrouwd en werd vader. Stromae (36), de Jacques Brel van de 21ste eeuw, heeft schijnbaar alles om gelukkig te zijn. Met zijn nieuwe single 'L'Enfer' onthult hij echter hoe hij met zelfmoordgedachten worstelde. "Getuigenissen van bekende personen over zelfdodingsgedachten die overwonnen werden, kunnen steun bieden aan mensen die het moeilijk hebben", zegt Gwendolyn Portzky, directeur van het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie.
Lees verder

Stromae zingt over zelfmoordgedachten: "Zo'n figuur kan steun bieden aan wie het moeilijk heeft"
De wereld ligt aan zijn voeten, hij is getrouwd en werd vader. Stromae (36), de Jacques Brel van de 21ste eeuw, heeft schijnbaar alles om gelukkig te zijn. Met zijn nieuwe single 'L'Enfer' onthult hij echter hoe hij met zelfmoordgedachten worstelde. "Getuigenissen van bekende personen over zelfdodingsgedachten die overwonnen werden, kunnen steun bieden aan mensen die het moeilijk hebben", zegt Gwendolyn Portzky, directeur van het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie.
Lees verder

Zo blijf je fit na je 40ste: "Zorg dat je de kleren past die je droeg toen je 25 was"
De 40 gepasseerd? Dan moet je echt je leefstijl aanpakken, wil je nog gezond en fit door het leven kunnen gaan, vindt de Nederlandse voedingsdeskundige en personal trainer Nanneke Schreurs. Haar boek FitFab40 brengt de 40-plusser in tien stappen naar 'de fitste versie van zichzelf'.
Lees verder

OPROEP. Studenten gezocht die er alles aan doen om geen corona op te lopen tijdens examens
Als student is positief testen op corona het laatste wat je nodig hebt deze examenperiode. Ben jij een student en doe jij je uiterste best om geen corona op te lopen tijdens de examens? Dan willen wij jou als getuige. Stuur een mailtje naar nikias.de.bruyn@persgroep.be met je naam en telefoonnummer.
Lees verder

Nieuwe versie van kaartspel Uno zonder kleuren of nummers: enkel speciale kaarten
Het is geen vroege aprilgrap. Speelgoedfabrikant Mattel lanceert 'Uno All Wild', een versie van het kaartspel waarbij je je geen zorgen hoef te maken over kleuren of nummers.
Lees verder

Raad van State wijst vordering af: limiet van 200 toeschouwers voor culturele voorstellingen niet afgeschaft
De Raad van State heeft de vordering tot schorsing van de maatregel die het publiek van culturele voorstellingen in binnenruimtes beperkt tot 200 personen, afgewezen. Volgens de Raad van State hebben de verzoekende partijen te traag gehandeld. Zij hadden de beperking op de bezoekersaantallen immers nog niet eerder aangevochten. Dat stelt de Raad van State vandaag in een arrest.
Lees verder

Tadej Pogacar is klaar voor 2022: "Als ik in de Ronde van Vlaanderen een kans krijg, dan pak ik hem"
De conditie is wat ze moet zijn, voor januari althans. In het geval van Tadej Pogacar (23) betekent dat 'en passant' een klimrecord breken op de Coll de Rates, trainingsberg bij uitstek in Zuid-Spanje. De Tourwinnaar over zijn doelen anno 2022, zijn debuut in de Ronde van Vlaanderen en zijn beste dag ooit op de fiets. "Ik heb ondertussen een mooi lijstje waaruit ik kan kiezen, hé."
Lees verder

"Van de beloofde veranderingen hebben we nog niet veel gemerkt": ondanks beloftes minister Peeters zitten na kerstvakantie nog steeds heel wat leerlingen uit buitengewoon onderwijs uren op de bus
Begin dit schooljaar werd beloofd dat na de kerstvakantie geen enkel kind nog langer dan anderhalf uur op de bus zou zitten en Vlaanderen besliste ondertussen ook om nog dit schooljaar 11 miljoen euro extra te investeren in het leerlingenvervoer voor buitengewoon onderwijs. Toch is daar vandaag, op de eerste dag na de vakantie, nog maar weinig van te werken. Heel wat kinderen zaten opnieuw uren op de bus. "Het is om moedeloos van te worden. Het voelt aan alsof er alleen maar mooie praatjes zijn verkocht."
Lees verder

Oudste zoon van microbioloog Herman Goossens onverwachts overleden
De oudste zoon van Herman Goossens, microbioloog aan Universiteit Antwerpen, is plots overleden. Dat meldt Goossens zelf op Twitter.
Lees verder

Een ontwapenend gesprek met Fabio Jakobsen: "Prachtig dat de Tour op mijn planning staat. Wie had dat vorig jaar gedacht?"
Fabio Jakobsen voelt zich weer "normaal". Dat vertelde de Nederlander in een ontwapenend gesprek op de mediadag van Quick.Step-Alpha Vinyl.
Lees verder

Dodentol na brand in flatgebouw New York bijgesteld naar 17, verschillende slachtoffers vechten voor hun leven
De dodentol na de brand van zondag in een flatgebouw in de Bronx in New York werd bijgesteld van 19 naar 17 doden, meldt burgemeester Eric Adams. Vandaag vechten nog verschillende van de 63 gewonden voor hun leven, zegt de burgemeester aan CNN.
Lees verder

Gebruikte spuit belandt opnieuw in kinderarm: "Een grap onder medewerkers? Daar tillen wij zwaar aan"
Het vaccinatiecentrum van Evergem zit verveeld met een 'prikincident'. Afgelopen zaterdag werd een gebruikte spuit ongewild een tweede keer gebruikt voor een vaccinatie van een kind.
Lees verder

Legendarische iPhone-onthulling was 15 jaar geleden, deze Apple-presentaties waren minder succesvol
Het was dit weekend precies 15 jaar geleden sinds de onthulling van de allereerste iPhone. Daarmee werd toen geschiedenis geschreven, maar niet iedere Apple-onthulling verliep even soepeltjes.
Lees verder

KOERS KORT. Jempy Drucker stopt met wielrennen
Jempy Drucker heeft op sociale media bekendgemaakt te stoppen met wielrennen. De 35-jarige Luxemburger zocht een hele winter naar een nieuw team, maar dat lukte niet. Hij hangt de fiets dan maar aan de haak. "Ik had graag op een betere manier afscheid genomen van de wielersport", schreef hij. Drucker reed tijdens zijn carrière voor onder meer Wanty-Groupe Gobert, BMC en BORA-hansgrohe. Het voorbije seizoen was hij aan de slag bij Cofidis, maar daar werd zijn contract niet verlengd.
Lees verder

Minister Vandenbroucke spoort Kamer aan tot snel parlementair debat over vaccinatieplicht
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) spoort de Kamer aan snel werk te maken van een grondig parlementair debat over de eventuele invoering van een vaccinatieverplichting.
Lees verder

Tegenexpertise verklaart Abdeslam fit genoeg om proces bij te wonen na coronabesmetting
Salah Abdeslam is door artsen geschikt verklaard om vanaf morgen het proces over de aanslagen in Parijs opnieuw bij te wonen. De hervatting werd uitgesteld in afwachting van een medische tegenexpertise van de hoofdbeschuldigde, die Covid-19 had.
Lees verder

"WK veldrijden vindt plaats zoals gepland, in alle categorieën én met publiek"
Het wereldkampioenschap veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville zal onverkort plaatsvinden op 29 en 30 januari. Dat zegt Tom Van Damme, voorzitter van Belgian Cycling. Het wordt, in tegenstelling tot veldrijden in België en Nederland, ook een cross mét publiek.
Lees verder