Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 7 januari 2022

Herenthout: Mee met de stroom. Een campagne over energie.

Herenthout
Mee met de stroom. Een campagne over energie.
We willen allemaal wel meewerken aan een gezonder leefmilieu, om de planeet gezond achter te laten voor onze (klein)kinderen en om onze energiefactuur betaalbaar te houden. Maar we weten niet goed waar we naartoe moeten, wat de bedoeling is van alle overheidsmaatregelen en wat we zelf nog meer kunnen doen.
Lees verder

Overlegcomité: geen versoepeling of verstrenging van coronamaatregelen
Het overlegcomité heeft vandaag opnieuw de coronasituatie in ons land besproken. De snelle verspreiding van de omikronvariant zorgt voor een forse stijging in het aantal besmettingen. Daarom kiest het overlegcomité voor voorzichtigheid en blijven de huidige maatregelen van kracht.
Lees verder

Sociaal tarief voor elektriciteit? Dan krijg je 80 euro
Door de hoge energieprijzen in 2021 hebben huishoudens met een laag inkomen nood aan financiële steun. Daarom krijgen burgers die op 30 september 2021 recht hadden op het sociaal tarief voor elektriciteit een eenmalig forfait van 80 euro. Daarnaast wordt het tijdelijke recht op het sociaal tarief voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming verlengd tot en met 31 maart 2022.
Lees verder

Dinsdag 11 januari werken Itegemse Steenweg 77
Op dinsdag 11 januari zullen er op de Itegemse Steenweg ter hoogte van huisnummer 77 werken worden uitgevoerd. Er wordt een rijstrook ingenomen en het verkeer wordt afwisselend doorgelaten met behulp van tijdelijke verkeerslichten.
Lees verder