Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 11 januari 2022

Herenthout: Druk ook in 2022 jouw stempel op ons platteland

Herenthout
Druk ook in 2022 jouw stempel op ons platteland
In 2022 kunnen lokale besturen, middenveldorganisaties, ondernemers en bewoners opnieuw plattelandssubsidies aanvragen voor projecten die het Antwerpse platteland versterken, vernieuwen of verduurzamen. Heb je een (groots) idee rond het vrijwaren van open ruimte, het dorpsleven een boost geven of korteketenverkoop? Heb je zin om daar met anderen aan te werken? Wil je weten wat er in jouw gemeente mogelijk is? Lees dan verder!
Lees verder

Nieuwe test- en quarantaineregels vanaf 10 januari
Vanaf 10 januari gaan de nieuwe test- en quarantaineregels in. Hierbij vind je een overzicht van wat er veranderd en drie handige visuals met een overzicht van wat je kan doen bij klachten, een hoogrisicocontact of wanneer je op reis wil vertrekken.
Lees verder

Opleidingen Eerste hulp Rode Kruis Herenthout
Rode Kruis Herenthout organiseert opnieuw een gratis opleiding Eerste Hulp. Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je onmiddellijk hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt.
Lees verder

Onze nieuwe zwerfvuilcampagne
Wij houden het hier proper, jij toch ook? Met deze slogan roepen de vele vrijwilligers van de zwerfvuilacties en onze zwerfvuilpeters en -meters iedereen op om ons dorp proper te houden. Wil jij samen met hen het proper houden? Dat kan dagelijks door erop te letten dat afval in de vuilbak verdwijnt. Je kan ook structureel meewerken als zwerfvuilpeter of -meter of deelnemen aan onze zwerfvuilacties op 12 maart en 15 oktober 2022.
Lees verder