Doorgaan naar hoofdcontent

Grensoverschrijdend gedrag bij ‘The Voice of Holland’: bandleider bekent en stapt op, klacht ingediend tegen Ali B

HLN
Grensoverschrijdend gedrag bij 'The Voice of Holland': bandleider bekent en stapt op, klacht ingediend tegen Ali B
'The Voice of Holland' wordt voorlopig opgeschort in Nederland, dat hebben zender RTL en producent ITV besloten. Die beslissing werd genomen na meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. "De aantijgingen zijn zeer ernstig en schokkend en waren niet bekend bij RTL", valt er te lezen in een verklaring. Het zou gaan om meerdere personen. Bandleider Jeroen Rietbergen (50), vriend van Linda De Mol, heeft zijn betrokkenheid intussen bekend en is opgestapt. Er zou ook klacht ingediend zijn tegen jurylid Ali B (40).
Lees verder

Kanye West haalt uit naar ex Kim Kardashian en Pete Davidson: "Speel niet met mij en mijn kinderen"
Kanye 'Ye' West (44) heeft heel wat te zeggen over zijn ex, Kim Kardashian (41), en haar nieuwe vriend Pete Davidson (28). In een nieuw nummer haalt de rapper hard uit naar de nieuwe vriend van zijn ex, en in een interview met Hollywood Unlocked insinueert hij ook dat Kim hem weghoudt van zijn kinderen: "Er komt geen enkele beveiliging tussen mij en mijn kinderen en jij gaat me niet belazeren", vertelde West.
Lees verder

Rebel Wilson gaat BAFTA Filmawards presenteren
Actrice Rebel Wilson (41) zal in 2022 de Bafta filmprijzen presenteren. De Australische, die bekend is van films zoals 'Bridesmaids', 'Pitch Perfect' en 'Jojo Rabbit', zal het evenement op 13 maart in de Royal Albert Hall leiden. Ze scoorde de job omdat ze indruk had gemaakt op de organisatoren met haar amusante optredens tijdens vorige shows.
Lees verder

Recordaantal bezoekers voor Train World in 2021
Train World, het treinmuseum in het station van Schaarbeek, heeft in 2021 ondanks de coronabeperkingen een recordaantal bezoekers ontvangen. Meer dan 151.000 mensen bezochten het museum.
Lees verder

LIVE. Boeiend kijkstuk in Etihad: City neemt steeds meer de touwtjes in handen
• Premier League: City is leider met 53 punten, Chelsea heeft er 43 • Etihad Stadium • De Bruyne en Lukaku in de basis, Lavia zit op de bank bij CIty • Ref: Craig Pawson
Lees verder

Bijna 50.000 gezondheidswerkers in ons land die nog niet (volledig) gevaccineerd zijn
In België zijn er nog 48.650 gezondheidswerkers deels of helemaal niet gevaccineerd. Dat blijkt uit cijfers van de Taskforce Vaccinatie. "De laatste wettelijke stappen voor de verplichte vaccinatie van gezondheidswerkers worden momenteel gezet en in principe kunnen we de komende weken landen", aldus Dirk Ramaekers, hoofd van de Taskforce Vaccinatie.
Lees verder

Christiane Taubira maakt kandidatuur Franse presidentsverkiezingen formeel
De voormalige Franse minister van Justitie, de 69-jarige Christiane Taubira van de Walwari partij, heeft haar kandidatuur voor de Franse presidentsverkiezingen officieel gemaakt. Ze zegt te willen reageren op de woede tegenover sociale onrechtvaardigheid.
Lees verder

"Bizar, ongepast en érg verontrustend": ooit was hij 55 uur getrouwd met Britney Spears, nu baart zijn gedrag haar zorgen
Z'n huwelijk met Britney Spears (40) draaide amper 55 uur later uit op een sisser, maar het lijkt erop dat Jason Alexander (40) z'n ex na achttien jaar nog steeds niet heeft losgelaten. De man, die de pedalen wat kwijt lijkt te zijn, parkeerde zich begin deze week op de oprit van Britneys moeder Lynne - tot grote verontrusting van de familie Spears. Moet de zangeres zich zorgen maken? Want zeggen dat Alexander vroeger onvriendelijk behandeld werd door haar familie, is een understatement...
Lees verder

Dylan Mbayo (KV Kortrijk) scoort twee schitterende doelpunten tegen ex-ploeg AA Gent: "Ik ben trots op mezelf"
Na enkele hectische weken heeft KV Kortrijk vrijdagavond 2-2 gelijkgespeeld tegen AA Gent. De Buffalo's leken lange tijd de drie punten thuis te houden, maar in extremis maakte Dylan Mbayo nog gelijk. Diezelfde Mbayo had na acht minuten spelen ook al de score geopend. Hij begon op zijn eigen helft en gaf de volledige defensie van AA Gent het nakijken. Het waren de eerste twee doelpunten dit seizoen voor de jonge flankaanvaller.
Lees verder

Piek omikrongolf lijkt bereikt of zelfs voorbij in enkele Europese landen: zo staan wij ervoor
Er komen hoopvolle signalen uit landen als Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, dat de piek van de omikrongolf wel eens bereikt of zelfs voorbij zou kunnen zijn. Ook Europees directeur Hans Kluge van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) liet het zich deze week ontvallen en hij meldde erbij dat dit "een beetje vroeger dan verwacht" was. Maar hoe is de situatie in Europa nu exact? En hoe staan wij er eigenlijk voor? Want vanmorgen leek de stijging van het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen in ons land te vertragen in de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Biostatisticus Geert Molenberghs licht toe.
Lees verder

Krijg je geen kater als je voor het slapen nog een pijnstiller neemt? Toxicoloog Jan Tytgat legt uit wat (niet) helpt
De maand januari is voor velen hét moment om alcohol gedag te zeggen. Voor hen geen verschrikkelijke hoofdpijn door overmaat. Wie alcohol niet afzweert, loopt wel het risico om met een droge mond en een ontregelde maag wakker te worden. Toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven) legt uit welke middelen er zijn om die verschrikkelijke kater sneller te laten verdwijnen en welke drank je het best kiest.
Lees verder

Garagist Chris vrijt met Eefje in zijn ijskoude garage: "We deden het op de motorkap van een blikgrijze Ford Mondeo"
"Langzaam ritste ze haar jas open, die ondertussen bedekt was met mijn vuile, zwarte handafdrukken." Chris (52) is 29 jaar wanneer op een winterdag de verwarming uitvalt in de garage waar hij werkt. Al snel is het te koud om te werken, dus hij stuurt zijn collega naar huis. Net wanneer hij zelf wil afsluiten, staat er een oude bekende voor de poort: Eefje. Chris beleefde ooit een paar wilde nachten met haar, maar intussen is ze getrouwd. Waarom zoekt ze na al die jaren contact?
Lees verder

LIVE. Kovacic knoeit onder de druk van De Bruyne, Grealish mist oog in oog met Kepa!
• Premier League: City is leider met 53 punten, Chelsea heeft er 43 • Etihad Stadium • De Bruyne en Lukaku in de basis, Lavia zit op de bank bij CIty • Ref: Craig Pawson
Lees verder

KV Mechelen wil statement maken en speelt niet op OHL, Defour: "Beloften erbij halen? Zij zitten niet in testprotocol"
Geen OH Leuven - KV Mechelen vandaag. Deels uit noodzaak, maar vooral als statement. Malinwa kreeg gisteren namelijk geen uitstel van de Pro League, ondanks positieve testen bij de eerste keeper en de reservedoelman. "Dat konden we niet aanvaarden. Als directie waren we zeer teleurgesteld in de beslissing van de kalendercommissie", zo zegt CEO van KVM, Frank Lagast.
Lees verder

Waarom pc-gamers absoluut 'God of War' moeten ontdekken
Niet-PlayStation-gamers hebben meestal niet zo veel met de totemgames van het consolemerk. Maar nu PS4-topper God of War zopas ook op de pc is verschenen, kunnen we verscheidene redenen verzinnen waarom hij absoluut een aankoop op downloadwinkel Steam waard is.
Lees verder

Welke voetbalclubs zijn betrokken in de zaak Propere Handen?
De zaak Propere Handen is losgebarsten, het federaal parket heeft beslist welke verdachten zij voor de rechter willen zien. 56 verdachten, die elk op hun beurt verbonden zijn tot een voetbalclub uit eerste klasse. Zo worden maar liefst twaalf clubs genoemd, waaronder negen huidige eersteklassers. Een overzicht van de clubs, de entourage en de voetbalbond.
Lees verder

LIVE. City op voorsprong: De Bruyne borstelt de bal knap voorbij Kepa!
• Premier League: City is leider met 53 punten, Chelsea heeft er 43 • Etihad Stadium • De Bruyne en Lukaku in de basis, Lavia zit op de bank bij CIty • Ref: Craig Pawson
Lees verder

Prins Andrew overweegt schikking van 12 miljoen om rechtszaak tegen Virginia te laten verdwijnen
De Britse prins Andrew (62) overweegt een schikking van 12 miljoen euro om ervoor te zorgen dat zijn rechtszaak tegen Virginia Giuffre verdwijnt. Dat zou wel zijn complete financiële ondergang kunnen betekenen.
Lees verder

Football Talk. Shevchenko al ontslagen bij het Genua van Vanheusden - Amallah trapt Marokko naar achtste finales Afrika Cup
Na amper twee maanden is de Oekraïense voormalige topvoetballer en bondscoach Andrei Shevchenko ontslagen bij de Italiaanse eersteklasser Genoa, de werkgever van onze landgenoot Zinho Vanheusden. De 45-jarige ex-spits was nog maar sinds november aan de slag bij de Noord-Italiaanse club, waar hij de opvolger was van de ontslagen Davide Ballerini. In de Serie A komt de club niet verder dan de voorlaatste plaats, met amper 12 punten uit 21 wedstrijden, eentje meer dan rode lantaarn Salernitana. De uitschakeling in de Coppa Italia van eerder deze week tegen het Milan van Alexis Saelemaekers bleek de spreekwoordelijke druppel. Een vervanger van 'Sheva' is er momenteel nog niet. Abdoulay Konko neemt voorlopig over.
Lees verder

Winkels, kapsalons en fitnesscentra vanaf vandaag weer open in Nederland
Niet-essentiële winkels, kapsalons en fitnesscentra mogen na vier weken verplichte sluiting door een lockdown weer open in Nederland. Winkels moeten de komende tijd wel om 17 uur hun deuren weer sluiten en klanten moeten ook nog altijd 1,5 meter afstand houden en een mondkapje dragen. Er mag ook maar een beperkt aantal mensen naar binnen.
Lees verder