Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 6 januari 2022

Gezond het nieuwe jaar in: hoe hou je het dit keer wél vol om meer te bewegen en beter te eten? Drie experten geven ...

HLN
Gezond het nieuwe jaar in: hoe hou je het dit keer wél vol om meer te bewegen en beter te eten? Drie experten geven advies
Nieuw jaar, nieuwe gewoonten? Wie enkele (feest)kilo's kwijt wil op een gezonde manier, kan er best meteen aan beginnen. Iets meer bewegen doet al wonderen en op je voeding letten is cruciaal. Maar hoe pak je dat allemaal concreet aan? Topkinesist Lieven Maesschalck, diëtist Michaël Sels en arts Kris Verburgh leggen uit. Met hun advies en oefeningen loodsen ze jou met gemak gezond het jaar door.
Lees verder

LIVE. Opstootje aan verblijfplaats Djokovic tussen protesteerders en politieagenten - Serviër zit nog zeker tot maandag in 'hotel' met asielzoekers
Mag Novak Djokovic (34) alsnog deelnemen aan de Australian Open of wordt hij - naar de algemene verwachting - eerstdaags het land uitgezet? Dat is de hamvraag nadat de Servische toptennisser de toegang tot Australië werd ontzegd op de luchthaven. Op deze pagina volgt u al het nieuws rond 'Nole' op de voet.
Lees verder

LIVE. Volg hier de persconferentie van president Biden, een jaar na de bestorming van het Capitool
De Amerikaanse president Joe Biden gaat in zijn toespraak ter herdenking van de bestorming van het Capitool in op politiek geweld in het land. Hij roept alle Amerikanen op om dat niet toe te staan.
Lees verder

"Clement heeft geen tijd te verliezen": Franse media voeren druk meteen op voor kersverse Monaco-coach
En u dacht dat er bij Club Brugge al druk op de ketel stond, meneer Clement? Ook in Frankrijk zijn alle ogen gericht op de prestaties onder de nieuwe coach. De Franse pers ziet in Philippe Clement de man van de vooruitgang bij AS Monaco, al hebben de fans nog hun twijfels: "Laat de schoonheid van de Franse zuidkust niet vergeten dat het er snel kan verkeren."
Lees verder

Voedselprijzen vorig jaar enorm gestegen
De voedselprijzen zijn vorig jaar wereldwijd sterk gestegen, naar het hoogste niveau in tien jaar. Dat blijkt uit de voedselprijsindex van de Verenigde Naties. Die index steeg in een jaar tijd met 28 procent. De hoge voedselprijzen hebben bovendien bijgedragen aan een bredere inflatie. De graadmeter van de VN volgt de prijzen van de voedselproducten die het meest worden verhandeld, van tarwe tot plantaardige oliën.
Lees verder

Salah Abdeslam in staat om hoorzitting vandaag bij te wonen, bevestigt expertenrapport
Salah Abdeslam, de belangrijkste beschuldigde in het proces over de aanslagen van 13 november 2015 in Frankrijk, is wel degelijk "in staat om de hoorzittingen van het assisenhof bij te wonen". Dat bevestigt een extra medische expertise die de voorzitter van het hof Jean-Louis Périès had gevraagd. Abdeslam testte eind december positief op het coronavirus.
Lees verder

Abdeslam aanwezig tijdens proces, Krayem niet: zitting geschorst
Osama Krayem, een van de beschuldigden in het proces rond de aanslagen van 13 november 2015, is vandaag niet aanwezig in de rechtbank. Het hof moest zijn verhoor voortzetten, dus de zitting werd geschorst. Hoofdbeschuldigde Salah Abdeslam tekende wel present.
Lees verder

Coronamiserie bij Man City: Pep Guardiola test positief, in totaal nu 21 spelers en stafleden in quarantaine
Manchester City-coach Pep Guardiola heeft positief getest op het coronavirus, zo maakte de club vandaag bekend. De Spanjaard mist zo al zeker de FA Cup-trip naar Swindon Town van morgenavond.
Lees verder

Omikronchaos in skiresorts: hotels en restaurants moeten sluiten door besmet personeel
De besmettingscijfers gaan in Oostenrijk en Zwitserland - net zoals bij ons - steil de hoogte in, wat leidt tot chaos in de toeristische regio's. Verschillende hotels en restaurants moeten sluiten door besmettingen onder het personeel. "Als we nu niet in actie schieten, komt er hoe dan ook een lockdown", klinkt het wanhopig.
Lees verder

'Spooklichten' jagen bewoners van Koolsveldlaan stuipen op het lijf
Het was woensdagavond eventjes flink schrikken voor de bewoners van de omgeving van de Koolsveldlaan in Wijnegem. Plotseling sloeg een heel aantal lichten aan het flikkeren.
Lees verder

Parket waarschuwt voor gevaarlijke xtc-pillen nadat Lanakenaar (39) overlijdt op nieuwjaarsdag
De 39-jarige Lanakenaar Rene C. die op nieuwjaarsdag dood werd aangetroffen door vrienden in een appartement, blijkt overleden aan een combinatie van drugs en alcohol. Dat laat het parket vandaag weten. Mogelijk is er een link met gevaarlijke xtc-pillen die in omloop zijn.
Lees verder

Geen kinderhuwelijken meer toegestaan in de FIlipijnen
Een op de zes Filipijnse meisjes treedt al in het huwelijk voordat ze achttien jaar is. Maar voortaan zijn kinderhuwelijken in de Filipijnen verboden.
Lees verder

Het is feest als het uit mama's kookpot komt: deze moeders blijven koken voor hun volwassen kinderen
Als de liefde van de man door de maag gaat, dan geldt dat zeker voor de kinderen. Of ze nu op kot zitten of al een eigen gezin hebben: als er iets uit moeders kookpotten op tafel komt, is het feest. En die moeders? Die schillen met plezier een aardappel extra. "Door voor mijn dochter te koken, heb ik het gevoel dat ze toch dicht bij mij is, ook al zit ze kilometers verder op kot".
Lees verder

Zwitsers leger bant Whatsapp, Signal en Telegram
Het Zwitserse leger heeft het gebruik van berichtenapps zoals Whatsapp, Signal en Telegram verboden tijdens de dienst. Het leger verkiest een Zwitserse dienst, zo bevestigt een woordvoerder wat in de Zwitserse krant Tages-Anzeiger stond.
Lees verder

Pedojagers die twintiger in de val lokten, krijgen celstraffen met uitstel
De rechters in Mechelen hebben vijf jongeren uit Klein-Brabant en Willebroek schuldig bevonden aan pedobashing. Het vijftal had eind 2020 afgesproken met een 20-jarige uit Edegem nadat ze zich hadden voorgedaan als 14-jarige meisje. De twintiger werd in elkaar geslagen, vernederd en moest zijn geld en bankkaart afgeven.
Lees verder

Moeder opgepakt in Spanje die haar kinderen ontvoerde om vaccinatie te verhinderen
Een vrouw is in Spanje twee maanden lang met haar twee minderjarige zonen ondergedoken om te verhinderen dat de kinderen tegen corona zouden worden ingeënt. De 46-jarige moeder heeft zich nu bij de autoriteiten aangegeven en werd op bevel van een rechter aangehouden, zo hebben de krant El País en andere media gemeld.
Lees verder

Mode- en speelgoedwereld versmelten: Frans modehuis Balmain gaat in zee met Barbie voor uniseks (!) collectie
Kersvers jaar, nieuwe grootse aankondigingen. Als het om mode-collabs gaat, wordt 'de wenkbrauwen fronsen' al langer gezien als een compliment. Modehuis Balmain start 2022 met een klepper: ze slaan de handen in elkaar met Barbie voor een spraakmakende uniseks - ja, u leest het goed - collectie.
Lees verder

Lily Collins maakte als kind geen goeie indruk op de koninklijke familie: "Ik gooide een telefoon naar het hoofd van Charles"
Lily Collins (32) was als kind niet erg koningsgezind. Dat vertelde de 'Emily In Paris'-actrice in de talkshow van James Corden (43).
Lees verder

LIVE. Opstootje aan verblijfplaats Djokovic tussen protesteerders en politieagenten - Servische president: "Dit is een heksenjacht"
Mag Novak Djokovic (34) alsnog deelnemen aan de Australian Open of wordt hij - naar de algemene verwachting - eerstdaags het land uitgezet? Dat is de hamvraag nadat de Servische toptennisser de toegang tot Australië werd ontzegd op de luchthaven. Op deze pagina volgt u al het nieuws rond 'Nole' op de voet.
Lees verder

Jolien D'hoore staat met eerbetoon stil bij situatie van oud-ploeggenote Amy Pieters: "Stay strong, Amy!"
De nog altijd in coma gehouden wielrenster Amy Pieters heeft een fraaie steunbetuiging gekregen van voormalig ploeggenote Jolien D'hoore. Samen met heel wat anders rensters worden de letters 'Amy' gevormd op de wielerbaan, vergezeld met de boodschap "Stay strong, Amy!".
Lees verder