Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 13 januari 2022

Gemeente Sint-Katelijne-Waver: Gemeentebestuur schonk 140 CO2-meters aan basisscholen

Gemeentebestuur schonk 140 CO2-meters aan basisscholen
Op het overlegcomité van 3 december werd beslist dat basisscholen in Vlaanderen in elk klaslokaal een CO2-meter moeten installeren. Het gemeentebestuur plaatste meteen een bestelling om de zeven scholen van voldoende meters te voorzien. Daarmee kunnen ze de luchtkwaliteit in de klas op peil houden.
Lees verder

Openbaar onderzoek omgevingsvergunning - OV/2021/357 - Korenstraat 15 - Bernadette Janssens
Lees verder

Sociaal tarief voor elektriciteit? Dan krijg je 80 euro
In 2021 schoten de energieprijzen de lucht in. Dat kwam voor huishoudens met een laag inkomen extra hard aan. Daarom krijgt wie op 30 september 2021 recht had op het sociaal tarief voor elektriciteit een eenmalig forfait van 80 euro.
Lees verder

Doe met jouw vereniging mee aan de zwerfvuilactie
Wil je met jouw vereniging of school een centje bijverdienen? Draag je graag je steentje bij aan een propere gemeente? Neem dan deel aan de zwerfvuilactie. Ook dit jaar verdelen we weer 144,4 km aan bermen over verschillende verenigingen.
Lees verder

Terugkoppeling participatievragen Mechelsesteenweg en stationsberg
Tijdens de kernraden van Pasbrug-Nieuwendijk en Elzestraat van afgelopen najaar vroegen we onze inwoners naar suggesties om de verkeerssituaties op de stationsberg en aan het kruispunt van de Mechelsesteenweg en Meidoornstraat te verbeteren. We bekeken de voorstellen en geven graag feedback.
Lees verder