Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 14 januari 2022

Gemeente Mol: Wolf gespot aan Put van Rauw, hoe ga je hier best mee om?

Wolf gespot aan Put van Rauw, hoe ga je hier best mee om?

Deze ochtend werd door een toevallige voorbijganger een wolf gespot in de buurt van de Put van Rauw. Hoewel de wolf niet gevaarlijk is voor de mens, begrijpen we wel dat je kan schrikken van een ontmoeting met een wolf. Wat doe je best als je een wolf ziet? We sommen hieronder de belangrijkste eerste stappen op.

Lees verder

Satellietapotheker voorziet nucleaire bedrijven van opgetrokken vaccinatiespuite

Vrijdag 14 januari zal satellietapotheek Segers in Dessel voor het eerst vaccinatiespuiten optrekken voor vaccinaties buiten het vaccinatiecentrum op De Zwaan. De vaccinaties zijn bestemd voor de geneeskundige diensten van SCK CEN, VITO en Belgoprocess. Met dit pilootproject voor de Vlaamse overheid test eerstelijnszone Baldemore zelfontwikkelde software om het vaccineren ook buiten het vaccinatiecentrum veilig en efficiƫnt te kunnen organiseren. De testdag staat onder toezicht van de satellietapotheker en farmaceutisch expert. Beiden zijn verbonden aan het vaccinatiecentrum.

Lees verder

Herbekijk online infosessie 'Iedereen verslaafd' van woensdag 12 januari

Op woensdagavond 12 januari organiseerde Baldemore, samen met drughulpverleners Jan Van Roey en Gilles de Bie van CAW, de online infosessie 'Iedereen verslaafd'. Tijdens de sessie leggen Jan en Gilles uit hoe verslaving werkt en wat je eraan kan doen voor jezelf, partner, familie, collega's,… . 63 mensen volgden de uitzending en stelden vragen. Heb je het gemist? Of wil je de infosessie opnieuw bekijken? Hier vind je de volledige uitzending, inclusief vragen en antwoorden.

Lees verder

Laatste bomvolle vaccinatieweek voor extra prikken

Deze en de volgende week wordt er in het vaccinatiecentrum nog dagelijks 'volle bak' gevaccineerd om alle uitgenodigde meerderjarigen die wensen een extra prik te geven. Hiermee voltooien we met groot succes de versnelde campagne om alle meerderjarigen aan bod te laten komen. De komende weken concentreert het vaccinatiecentrum zich vooral op het vaccineren van de 5- tot 11-jarigen. Daarnaast komen er nog sporadisch extra prikken aan bod en staan we klaar wanneer er door de hogere overheid beslist over een extra prik voor de 12- tot en met 17-jarigen. 

Lees verder