Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 14 januari 2022

Gemeente Mol: Grote fietsomleiding parallelweg Zuiderring tussen 17 januari en 15 maart

Grote fietsomleiding parallelweg Zuiderring tussen 17 januari en 15 maart

Tussen 17 januari en 15 maart voert de firma Anrob NV in opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) snoeiwerken uit op de parallelweg van de Zuiderring (N71), gedeelte tussen Toemaathoek en Bresserdijk. Deze werken nemen vijf werkdagen in beslag en worden afhankelijk van het weer tijdens deze periode uitgevoerd. Gedurende de werken geldt een volledig doorgangsverbod op de parallelweg. Ook fietsers moeten de omleiding volgen via Toemaathoek, Ginderbuiten, Rozenberg en Bresserdijk.

Lees verder

Milostraat aan Miloheem afgesloten voor alle verkeer op woensdag 19 januari

Op woensdag 19 januari is de Milostraat ter hoogte van het Miloheem vanaf 9 uur afgesloten voor alle verkeer, uitgezonderd voetgangers. Fietsers stappen af om rijden om. De maatregel is nodig omdat de firma Ivo Frans een bouwkraan over het nieuwe appartementsgebouw Milostraat nummer 5 – 7 moet hevelen. De bouwkraan neemt de volledige breedte van de straat in. Daarnaast geldt plaatselijk ook een parkeerverbod. De werken duren vermoedelijk tot 17 uur. Zodra deze zijn afgerond, is doorgaand verkeer weer mogelijk. Het verkeer wordt omgeleid via De Rooy.

Lees verder

Heldenstraat afgesloten op dinsdag 18 januari voor demonteren torenkraan

Op dinsdag 18 januari is de Heldenstraat (voormalige Doornboomstraat, gedeelte tussen Adolf Reydamslaan en Gasthuisstraat) van 6 tot 18 uur afgesloten. De Heldenstraat blijft bereikbaar voor plaatselijk verkeer komende van de Adolf Reydamslaan, doorgaand verkeer richting Gasthuisstraat is evenwel niet mogelijk. Fietsers en voetgangers kunnen de werf wel veilig passeren. De maatregelen zijn nodig voor het veilig demonteren van een torenkraan ter hoogte van het Heilig Hartziekenhuis. In het ziekenhuis vinden momenteel werken plaats voor het plaatsen van een eigen MRI-scanner.

Lees verder

Korenstraat in Ezaart afgesloten door werken tussen 20 en 28 januari

Tussen 20 en 28 januari voert de firma Rega Infra in opdracht van Pidpa werken uit in de Korenstraat in Ezaart, ter hoogte van huisnummer 7. In deze periode is de Korenstraat gedurende 1 à 2 dagen afgesloten ter hoogte van de werken. Tijdens de werken voorzien we een omleiding via de Hoefijzerstraat, Broekstraat en Gerststraat. Fietsers mogen wel doorrijden.

Lees verder