Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 10 januari 2022

Gemeente Herent: Overvloedige regenval juli 2021 beschouwd als ramp

Gemeente Herent
Overvloedige regenval juli 2021 beschouwd als ramp
De gemeente Herent is opgenomen in de geografische uitgestrektheid van de overvloedige regenval die heeft plaatsgevonden van 14 juli tot en met 16 juli 2021. Hebt u schade geleden? U kunt een aanvraag tot tegemoetkoming indienen bij het Vlaams Rampenfonds.
Lees verder

Alarmeringstest BE-Alert in Wallonië
Op donderdag 6 januari voert het crisiscentrum een grootschalige alarmeringstest van BE-Alert uit in Wallonië. Bent u morgen in Wallonië? Dan krijgt u een sms-bericht van het nummer 1789. Dat is een testbericht van BE-Alert. U moet niets doen.
Lees verder

Bescherm uzelf tegen Omikron
Het Overlegcomité bespreekt Omikron. De lopende maatregelen blijven van kracht. Meer info vindt u op: https://www.info-coronavirus.be/nl/news/occ-0601/
Lees verder

Sociaal tarief voor elektriciteit? Dan krijgt u 80 euro
Door de hoge energieprijzen in 2021 hebben huishoudens met een laag inkomen nood aan financiële steun. Daarom krijgen burgers die op 30 september 2021 recht hadden op het sociaal tarief voor elektriciteit een eenmalig forfait van 80 euro.
Lees verder

Reservelijst vaccinatie voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar
Vaccinatiecentrum Colomba Kortenberg heeft een reservelijst aangemaakt voor kinderen van 5 tot en met 11 jaar om ervoor te zorgen dat er geen enkel vaccin verloren gaat.
Lees verder