Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 8 januari 2022

Gemeente Edegem: Vaccinatiecentrum ZORA in Lint start met de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar

Gemeente Edegem
Vaccinatiecentrum ZORA in Lint start met de vaccinatie van kinderen tussen 5 en 11 jaar
Op zondag 9 januari is het zover. Dan worden in Lint de eerste vaccinaties gezet bij kinderen tussen 5 en 11 jaar. De jongere inwoners van Lint, Mortsel, Boechout, Kontich, Hove en Edegem zullen er twee prikken krijgen met het kindervaccin van Pfizer. De eerste uitnodigingsbrieven zijn al opgestuurd
Lees verder

Sint-Antoniusviering
Na een jaar thuisblijven weer een Sint-Antoniusviering en ommegang. Zondag 23 januari 2022 is het weer hoogdag in Edegem. Naar jaarlijkse traditie vieren we dan de Heilige Antonius Abt, beter gekend als Sint-Antonius met zijn varken.
Lees verder

Meldpunt drugscriminaliteit
Vandaag lanceren de politiediensten in samenwerking met het Openbaar Ministerie en de gouverneur van de provincie Antwerpen de website www.drugsplantageontdekt.be.
Lees verder

Herken je deze juwelen?
Onze lokale politie HEKLA is op zoek naar de eigenaars van een reeks gevonden juwelen. Vermoedelijk werden deze sieraden gestolen tijdens woninginbraken in het Antwerpse. Was je slachtoffer van een inbraak en herken je deze juwelen? Neem dan met ons contact op.
Lees verder

Beleef de Belpop-geschiedenis van de Zuidrand!
Belpop Bonanza is de zeer populaire uitvinding van Jan Delvaux en Jimmy Dewit. Ze vertellen op radio en televisie over de geschiedenis van de Belgische popmuziek. Dit jaar komen ze ook naar de Zuidrand!
Lees verder

Edegem klimt door
Ook in 2022 kan je op 25 juni met 'Edegem Klimt Door' via Sporta naar de Mont Ventoux.
Lees verder

Verordening conformiteitsattesten
Enkele jaren geleden verplichtte de gemeente het conformiteitsattest voor alle huurwoningen. Dat attest garandeert dat de woning aan de minimale normen rond veiligheid, gezondheid en kwaliteit voldoet. Het vermeldt bovendien het aantal personen dat maximaal in de woning mag wonen.
Lees verder

Week van de gever
Kreeg je tijdens de feestdagen een cadeau dat niet helemaal je ding is? Of heb je iets dubbel gekregen? Geen nood! Breng het tussen 10 en 15 januari binnen in een van de geefpunten van Opnieuw & Co en ontvang een waardebon van 2,50 euro.
Lees verder