Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 3 januari 2022

Gemeente Beernem: Coronanieuws: Overlegcomité verscherpt preventieve gezondheidsmaatregelen tegen omikronvariant

Coronanieuws: Overlegcomité verscherpt preventieve gezondheidsmaatregelen tegen omikronvariant
Het Overlegcomité heeft op 22 december de epidemiologische situatie in ons land besproken en stelt vast dat de omikronvariant aan een snelle opmars bezig is. Daarom kiest het Overlegcomité voor een aanpak van voorzichtigheid en scherpt het met ingang van zondag 26 december de beschermingsmaatregelen aan.
Lees verder

Januari, maand van het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
Laat van je 25ste tot en met je 64ste elke drie jaar een uitstrijkje nemen. Met een uitstrijkje is baarmoederhalskanker makkelijk op te sporen. Ook de voorstadia ervan, waarin de ziekte nog heel beperkt of nog niet ontwikkeld is, worden via deze test opgespoord. Je hebt dan nog geen kanker en een eenvoudige behandeling is vaak al genoeg om te voorkomen dat je wel baarmoederhalskanker krijgt.
Lees verder

De Woonwinkel heeft vanaf januari zitdag in het Sociaal Huis
De Woonwinkel heeft vanaf 1 januari elke dinsdagnamiddag haar zitdag in het Sociaal Huis (Bloemendalestraat 130) en niet langer in het gemeentehuis. Bovendien kan je elke eerste dinsdagvoormiddag van de maand in het Sociaal Huis terecht voor het Energieloket van De Woonwinkel. Let op: De Woonwinkel werkt enkel op afspraak. Een afspraak maken kan via 050 250 138 of info@dewoonwinkel.be.
Lees verder