Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 14 januari 2022

Gemeente Balen: Tip van de Bib: 'Programmeren voor kinderen'

Tip van de Bib: 'Programmeren voor kinderen'
Ben je gek op computers en animatiefilmpjes? En wil je graag zelf computergames maken? In dit boek leer je stap voor stap programmeren en je eigen programma's maken. Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.
Lees verder

Openbaar onderzoek plan-MER Europees visserijbeleid
Lees verder

Ontdek wetenschap en techniek tijdens WiWeTeR-workshops
Zit jij in het 5e of 6e leerjaar en heb je er altijd van gedroomd om een echte wetenschapper te worden? Schrijf je dan snel in voor de WiWeTer-workshops in de bib (i.s.m. Thomas More) en ontdek in een reeks van 6 lessen hoe leuk wetenschap en techniek is. Inschrijven kan vanaf 17 januari (18u).
Lees verder

Herbekijk online infosessie over verslaving
Op woensdagavond 12 januari organiseerde Baldemore, samen met drughulpverleners Jan Van Roey en Gilles de Bie van CAW, de online infosessie 'Iedereen verslaafd'. 63 mensen volgden de uitzending en stelden vragen. Heb je het gemist? Dan kan je de infosessie hier opnieuw bekijken.
Lees verder

Vaccinatienieuws: Laatste bomvolle vaccinatieweek voor extra prikken
Deze en de volgende week wordt er in het vaccinatiecentrum nog dagelijks 'volle bak' gevaccineerd om alle uitgenodigde meerderjarigen die wensen een extra prik te geven. De komende weken concentreert het vaccinatiecentrum zich vooral op het vaccineren van de 5- tot 11-jarigen, en ook 'herkansers'.
Lees verder