Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 4 januari 2022

Gemeente Balen: Januari is actiemaand Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker

Januari is actiemaand Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker
Dankzij het Bevolkingsonderzoek Baarmoederhalskanker kunnen vrouwen tussen 25 en 64 jaar om de 3 jaar gratis een uitstrijkje laten nemen. Zij ontvangen daarvoor een aanbevelingsbrief per post.
Lees verder

Online infosessies voor verenigingen die op zoek zijn naar vrijwilligers
Lees verder

Herbekijk IOK-webinar over 'Slim verhuren'
Op donderdagavond 9 december organiseerde Kempens Woonplatform (IOK) het webinar 'Slim verhuren'. De focus lag vooral op de vereiste woningkwaliteit in huurwoningen en andere wettelijke verplichtingen waaraan je in Vlaanderen moet voldoen bij woningverhuur. Herbekijk hier het webinar.
Lees verder

Subsidies voor jouw plattelandsproject?
Heb jij als bewoner, ondernemer of middenveldorganisatie uit de provincie Antwerpen een goed idee voor het versterken, vernieuwen of verduurzamen van het platteland? Dien dan uiterlijk 28 maart je projectidee in om kans te maken op subsidies. Schrijf ook in voor een online infosessie op 18 februari.
Lees verder

Driekoningen zingen op 6 januari: veel plezier en hou het veilig!
Het driekoningen zingen op woensdag 6 januari mag doorgaan volgens de huidige maatregelen. Zangers, begeleiders en luisteraars moeten wel rekening houden met een aantal richtlijnen, om de kans op een coronabesmetting te beperken. Aan de automobilisten vragen we die dag extra voorzichtig te rijden.
Lees verder