Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 5 januari 2022

Franse politie op het matje wegens nalatigheid bij gruwelmoord op 31-jarige moeder

HLN
Franse politie op het matje wegens nalatigheid bij gruwelmoord op 31-jarige moeder
De gruwelijke dood van een moeder van drie kinderen in het zuiden van Frankrijk krijgt een flinke staart. Politiemannen en leidinggevenden wachten sancties wegens nalatigheid.
Lees verder

LIVE. Van Aert op zoek naar nieuwe zege in zijn achtertuin
Vandaag staat in Herentals de vijfde manche van de X2O Badkamers Trofee op het programma. Wout van Aert is de topfavoriet in zijn thuiscross, Tom Pidcock schiet eveneens in actie. Wie zegeviert? Volg het hier LIVE!
Lees verder

GEZOND KILO'S KWIJT. De perfecte work-out voor in je woonkamer: zo blijf je ook thuis in vorm
Een beetje fit blijven zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit én dat je gezond blijft, maar soms is het moeilijk om uit je luie zetel te geraken om het huis uit te gaan. Gelukkig kan je ook thuis volop bewegen. Wij gingen op zoek naar de perfecte work-out voor in je woonkamer.
Lees verder

Braziliaanse president Bolsonaro (66) ontslagen uit ziekenhuis
De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is uit het ziekenhuis ontslagen, twee dagen nadat hij er met spoed werd opgenomen vanwege een darmobstructie.
Lees verder

Van lak aan coronaregels tot commotie na gesprek met gezondheidsgoeroe: de rebel in Novak Djokovic, straks all time recordhouder?
Djoker de Rebel. Novak Djokovic (34) heeft laten uitschijnen niet gevaccineerd te zijn, maar mag toch deelnemen aan de Australian Open dankzij een "medische uitzondering". De Serviër wekt zo heel wat verontwaardiging op. En dat is lang niet de eerste keer. Een portret van 'Nole', die vasthoudt aan het spirituele en "té geliefd" wil zijn.
Lees verder

Bijna 300 kunstenorganisaties vragen Vlaamse werkingssubsidies aan
Bijna 300 kunstenorganisaties hebben voor een totaalbedrag van ruim 226 miljoen euro aan aanvragen voor werkingssubsidies ingediend bij de Vlaamse regering. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon op een vraag van Vlaams parlementslid Stephanie D'Hose (Open Vld).
Lees verder

Wat kunnen we verwachten van het Overlegcomité morgen? Dit adviseert expertengroep GEMS
Het Overlegcomité komt morgen opnieuw samen om de coronapandemie en de maatregelen in ons land te evalueren. De experts van de GEMS hebben opnieuw een advies voorbereid voor het Overlegcomité. Uit het advies van het expertenteam GEMS blijkt dat enkele verstrengingen zouden moeten volstaan om de omikrongolf te doorstaan. Wat kunnen we verwachten van het Overlegcomité? Dit staat in het rapport van de GEMS te lezen:
Lees verder

Burnout-expert over de (on)zin van niet bellen na de werkuren en 6 andere wereldwijde initiatieven voor meer werkgeluk
Federale ambtenaren mogen vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren worden opgebeld door hun baas, zo heeft minister Petra De Sutter (Groen) beslist. Het kadert binnen een bredere trend: in steeds meer landen is werkgeluk het hoogste goed. Wij bundelden enkele inspirerende initiatieven wereldwijd - van een verrassingsvakantie tot een werkdag van 5 uur. Burn-outexpert Lode Godderis neemt de maatregelen onder de loep. "Een apart verlofstelsel voor menstruatie- of menopauzeklachten lijkt me zijn doel voorbij te schieten."
Lees verder

Nu ambtenaren na de werkuren niet meer gebeld mogen worden: welke initiatieven nemen andere landen voor meer werkgeluk?
Federale ambtenaren mogen vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren worden opgebeld door hun baas, zo heeft minister Petra De Sutter beslist. Het kadert binnen een bredere trend: in steeds meer landen is werkgeluk het hoogste goed. Wij bundelden enkele inspirerende initiatieven wereldwijd - van een verrassingsvakantie tot een werkdag van 5 uur. Burn-outexpert Lode Godderis neemt de maatregelen onder de loep. "Een apart verlofstelsel voor menstruatie- of menopauzeklachten lijkt me zijn doel voorbij te schieten."
Lees verder

Israëlische studie over vierde prik: goed, maar niet genoeg
Het hoofd van een Israëlisch onderzoek naar de werkzaamheid van een vierde prik tegen Covid-19 beschouwt de waargenomen vervijfvoudiging van het aantal antilichamen als "goed, maar niet genoeg". "We zien een zekere toename van antilichamen, maar die toename is niet erg indrukwekkend", zegt professor Gili Regev woensdag aan Israëlische media over de voorlopige resultaten van de studie.
Lees verder

6 gadgets om je sportieve voornemens dit jaar wél waar te maken
Je goede voornemens waarmaken en op lange termijn volhouden doe je niet louter op karakter. Tegenwoordig bestaan er tal van elektronische hulpmiddelen die een gezonde levensstijl stimuleren en het makkelijker maken je doelen te bereiken. HLN Shop lijst haar favorieten op.
Lees verder

Gefrustreerde bestuurder (31) krijgt werkstraf van 50 uur na verkeersagressie... met zoen
Een man die beschuldigd werd van bijzondere verkeersagressie in Gent is veroordeeld tot een werkstraf. Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank beslist.
Lees verder

Waalse werkloosheid 3,7 procent gedaald in 2021
Het aantal werkloze werkzoekenden in Wallonië is vorig jaar gemiddeld met 3,7 procent gedaald ten opzichte van 2020. Dat meldt de Waalse arbeidsbemiddelaar Forem woensdag.
Lees verder

Tien doden bij schipbreuk voor Zanzibar
Bij een schipbreuk voor de kust van Zanzibar zijn dinsdag tien mensen omgekomen. De groep was op weg naar een begrafenis. Dat meldt de politie woensdag. Vijftien anderen konden gered worden. De reddingsdiensten zoeken woensdag nog altijd naar eventuele vermisten.
Lees verder

Duitse concurrentiewaakhond gaat Google strenger controleren
De Duitse concurrentiewaakhond gaat de Amerikaanse internetgigant Alphabet en dochterbedrijf Google strenger controleren. De directeur van de Bundeskartellamt Andreas Mundt, kondigde woensdag aan dat Google een "belangrijk marktoverschrijdend belang" heeft, wat een impact heeft op de concurrentie. Daardoor zal de internetgigant nu onderworpen worden aan een uitgebreide misbruikcontrole door de concurrentieautoriteiten.
Lees verder

Delhaize roept Spaanse kaas terug wegens aanwezigheid listeriabacterie
Supermarktketen Delhaize roept, in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), Spaanse kaas terug wegens een positieve test op de aanwezigheid van de listeriabacterie.
Lees verder

Vanaf 10 januari rijden weer zo goed als alle NMBS-treinen
Na de kerstvakantie keert NMBS weer terug naar een zo goed als volledig aanbod, nadat in december tijdelijk een honderdtal treinen geschrapt werden omdat te veel personeelsleden afwezig waren door corona. Dat meldt de treinmaatschappij in een persbericht. In de kerstvakantie zijn er nog wel traditioneel minder treinen.
Lees verder

Nicole (18) door auto van zebrapad gemaaid: "Chauffeur reed door zonder naar haar om te kijken"
De 18-jarige Nicole Verbraeken ligt in het ziekenhuis met een gebroken arm en schaafwonden nadat ze woensdagochtend door een auto van het zebrapad gemaaid werd in de Gasthuisstraat in Temse. De chauffeur reed door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Zus Joylie-Rose doet nu een oproep naar getuigen.
Lees verder

Aantal Hollywoodfilms geregisseerd door vrouwen gedaald in 2021
Vrouwelijke regisseurs in Hollywood zijn nog steeds in de minderheid en dat aantal is het afgelopen jaar opnieuw gedaald. Dat blijkt uit een nieuwe studie van de Amerikaanse San Diego State University. In 2020 was zo'n 18 procent van de 250 beste Hollywoodfilms geregisseerd door een vrouw, terwijl in 2021 dit al maar 17 procent was.
Lees verder

LIVE. Brand juicht bij dames, Van Aert: "Blessure Van der Poel heeft geen invloed op mijn beslissing of ik WK rijd"
Vandaag staat in Herentals de vijfde manche van de X²O Badkamers Trofee op het programma. Wout van Aert is de topfavoriet in zijn thuiscross, Tom Pidcock schiet eveneens in actie. Wie zegeviert? Volg het hier LIVE!
Lees verder