Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 6 januari 2022

Formidable! Stromae maakt tijd voor fans na restaurantbezoek in Brugge

HLN
Formidable! Stromae maakt tijd voor fans na restaurantbezoek in Brugge
Restaurant Pietje Pek in de Sint-Jakobsstraat in Brugge heeft woensdagavond een wereldster van bij ons over de vloer gekregen. Zanger Stromae en zijn partner sloten hun dag in de Breydelstad af met een restaurantbezoek. Nadien nam hij uitgebreid de tijd voor zijn fans.
Lees verder

Football Talk. Twee positieve gevallen bij Anderlecht - Feyenoord blaast oefenduel met Club af
Feyenoord reist vrijdagochtend niet af naar Marbella voor het geplande oefenduel van eind deze week met Club Brugge. Dat meldde de Nederlandse club op de teamwebsite. De Rotterdammers vinden het onverstandig om het land te verlaten. Feyenoord zag door meerdere coronabesmettingen binnen de eigen staf en selectie eerder deze week al af van het geplande trainingskamp dat afgelopen maandag van start had moeten gaan.
Lees verder

Oostenrijk verplicht FFP2-mondmasker ook in openlucht
De Oostenrijkse regering heeft donderdag beslist het dragen van een FFP2-mondmasker buiten te verplichten in een poging de verspreiding van omikron in te dammen en om een nieuwe lockdown te voorkomen. Kanselier Karl Nehammer sprak tegenover de pers van een "heel ernstige situatie" en van de "nieuwe uitdaging" die de uiterst besmettelijke omikronvariant vormt. Bij ons worden FFP2-maskers inmiddels aangeraden voor risicopatiënten.
Lees verder

'Big Brother'-presentatrice Geraldine Kemper deelt foto's van huidaandoening: "Ook zo mag ik er zijn"
Geraldine Kemper (31) heeft zich vandaag van haar meest kwetsbare kant laten zien. Op Instagram deelt de 'Big Brother'-presentatrice een reeks foto's waarop ze de gevolgen van haar huidaandoening psoriasis aan de buitenwereld toont. "Ik haat het, maar het hoort ook bij me", schrijft ze.
Lees verder

Polen blijft toegang tot grensgebied met Wit-Rusland blokkeren, Artsen zonder Grenzen trekt zich terug
Hulporganisatie Artsen zonder Grenzen (AzG) trekt na drie maanden het noodhulpteam terug dat vluchtelingen in het grensgebied tussen Wit-Rusland en Polen bijstond. De ngo wijst daarvoor naar de Poolse autoriteiten, die "herhaaldelijk de toegang blokkeerden tot het beboste grensgebied, waar groepen mensen in temperaturen onder het vriespunt overleven en dringend medische en humanitaire hulp nodig hebben". Dat meldt de organisatie donderdag.
Lees verder

Nederlandse snelweg tijd volledig afgesloten na dreigende situatie rond misdaadjournalist, één persoon gearresteerd
Een opvallende politieactie in Nederland donderdagmiddag. De snelweg A2 werd plots door de politie in beide richtingen afgesloten tussen Breukelen en Maarssen vanwege "een verdachte situatie". Een automobilist werd staande gehouden en de politie heeft één iemand opgepakt. Intussen blijkt dat de arrestatie op de autostrade volgde op een dreigende situatie rond de bekende Nederlandse misdaadjournalist John van den Heuvel.
Lees verder

Dokwerker in tranen: "Dit drugsproces is maar mijn tweede zorg, mijn 17-jarige zoon heeft kanker"
Een 54-jarige chauffeur van een containerlift op kaai 1742 heeft aan de rechter bekend dat hij hielp bij een drugsuithaling van 700 kg cocaïne. De drugs waren echter door de Braziliaanse douane in beslag genomen. De dokwerker riskeert nu vijf jaar celstraf. Hij brak in tranen uit toen de rechter hem vroeg hoe het zo ver had kunnen komen.
Lees verder

POLL. Is het terecht dat Djokovic in Australië wordt geweigerd?
Novak Djokovic wil in Australië zijn 21ste Grand Slam-titel veroveren, maar de nummer 1 van de wereld komt het land voorlopig helemaal niet in. Een terechte beslissing? Laat uw stem gelden in onderstaande poll!
Lees verder

Grote ophef bij oppositie over minister Somers, die privatisering van thuiszorg in Oostende toestaat: "Hij maakt zichzelf verdacht"
De recente privatisering van de thuiszorg in Oostende werd door de administratie van het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) als 'onwettig' bestempeld, en er werd er zelfs aangeraden om het besluit te vernietigen. Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) besloot echter niet op te treden, en legde daarmee het advies van zijn eigen agentschap naast zich neer. Dat kwam naar buiten tijdens een persbriefing van oppositiepartij Vooruit. "Een ongeziene ingreep, een minister onwaardig."
Lees verder

Grote ophef over minister Somers, die 'onwettige' privatisering van thuiszorg in Oostende toestaat: "Hij maakt zichzelf verdacht"
De recente privatisering van de thuiszorg in Oostende werd door de administratie van het Agentschap Binnenlands Bestuur (ABB) als 'onwettig' bestempeld, en er werd er zelfs aangeraden om het besluit te vernietigen. Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) besloot echter niet op te treden, en legde daarmee het advies van zijn eigen agentschap naast zich neer. Dat kwam naar buiten tijdens een persbriefing van oppositiepartij Vooruit. "Een ongeziene ingreep, een minister onwaardig."
Lees verder

Crisiscentrum verstuurt 3,5 miljoen BE-Alert-testberichten
Vandaag heeft het Nationaal Crisiscentrum het BE-Alert-alarmeringssysteem uitgetest. Er werd een recordaantal van meer dan 3,5 miljoen sms'en in heel Wallonië verstuurd. Dat meldt het Nationaal Crisiscentrum vandaag.
Lees verder

Over de koppen lopen bij bakkerij De Weerdt: honderden mensen hopen gouden munt te bemachtigen
Bij bakkerij De Weerdt in Sint-Gillis was het donderdag alle hens aan dek. In twee driekoningentaarten zat een gouden muntstuk verstopt en dat lokte honderden mensen.
Lees verder

Europa blijft rood tot donkerrood op coronakaart, record nu voor Spaanse regio: 1 op 18 inwoners besmet
De Spaanse regio Navarra is momenteel de grootste coronabrandhaard van Europa geworden. In de afgelopen twee weken heeft één op elke achttien inwoners positief getest op het coronavirus. Nog nooit had een regio zo veel bevestigde besmettingen.
Lees verder

Weer onrust in grootste stad Kazachstan, vrees voor nieuwe doden
Veiligheidstroepen zijn donderdag opnieuw slaags geraakt met demonstranten in Almaty, de grootste stad van Kazachstan. Volgens journalisten ter plaatse waren er 's middags explosies en schoten te horen op een van de centrale pleinen in de stad. Ooggetuigen meldden aan het Russische persbureau TASS dat er doden en gewonden zijn gevallen.
Lees verder

Opnieuw kat beschoten in Beerse: "Iemand moet toch weten wie achter deze mishandelingen zit"
Op amper twee maanden tijd zijn twee katten in Beerse door hun baasjes naar de dierenarts gebracht en werden er een of meerdere loden kogeltjes in hun lijf aangetroffen. Eerst was er kater Momo die vier kogels in zijn kop kreeg. Nu was het de beurt aan Poety, de kattin van 10 jaar oud. Beide incidenten hebben zich voorgedaan in dezelfde wijk. "Ik begrijp echt niet welk plezier je kunt scheppen in het beschieten van een kat", zucht Wendy Willems. "Ik hoop dat ze de dader(s) snel kunnen vinden."
Lees verder

Meer dan 7.000 kinderen kregen vorig jaar een dubbele familienaam, 975 mensen veranderden van familienaam
Het aantal kinderen dat bij de geboorte een dubbele familienaam heeft gekregen, heeft in 2021 de kaap van 7.000 gerond. Het gaat om exact 7.026 kinderen, zo leren cijfers van de federale overheidsdienst Justitie donderdag. Het leeuwendeel van de gezinnen kiest nog steeds voor de familienaam van de vader. Verder blijkt uit cijfers van de FOD Justitie dat vorig jaar 975 mensen in ons land hun familienaam hebben veranderd. Een veelvoud liet de voornaam aanpassen.
Lees verder

In 2021 veranderden 975 mensen van familienaam
In 2021 zijn 975 mensen van familienaam veranderd, zo blijkt donderdag uit cijfers van de federale overheidsdienst Justitie. Het gaat om een vederlichte stijging ten opzichte van 2020, toen het er 968 waren. Een veelvoud liet vorig jaar de voornaam aanpassen.
Lees verder

Benedict Cumberbatch zal titelrol spelen in Netflix-verfilmingen van Roald Dahl-klassiekers
Het verfilmen van de boeken van Roald Dahl is één van de grootse en meest geanticipeerde projecten van Netflix. En het lijkt erop dat die aandacht alleen maar zal toenemen, nu de streaminggigant de gerenommeerde acteur Benedict Cumberbatch aan boord heeft.
Lees verder

Zeldzaam geval van besmetting met vogelgriep bij Brit vastgesteld
In het zuidwesten van Engeland is iemand besmet geraakt met de vogelgriep. Dat meldt het Britse Agentschap voor de Veiligheid van de Volksgezondheid, UKHSA. Tegelijk beklemtoont dat agentschap wel dat het risico voor mensen "heel klein" blijft, zelfs nu er een ernstige uitbraak van de vogelgriep woedt bij gevogelte. De man stelt het goed en is in isolatie.
Lees verder

Er werd illegaal gewerkt en al meermaals ingebroken: achter de schermen van Kasteel Belvédère
Waar en hoe wonen koning Filip, Mathilde, Albert of Paola? Het is een simpele vraag, waar verrassend weinig Belgen het antwoord op weten. Over de persoonlijke residentie van de royals is dan ook amper iets bekend, hoewel elk kasteel nochtans een uniek verhaal vertelt. Zoals het Kasteel van Belvédère, de officiële verblijfplaats van koning Albert (87) en Paola (83) op het domein van Laken. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, waar meer muizen dan royals wonen en de dure eisen van het koningspaar meermaals voor ophef zorgde.
Lees verder