Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 12 januari 2022

Familie vermiste Guido Elsen (62) reist naar Tenerife om zelf zoekactie op poten te zetten: “Na zijn aankomst in he...

HLN
Familie vermiste Guido Elsen (62) reist naar Tenerife om zelf zoekactie op poten te zetten: "Na zijn aankomst in het ziekenhuis is hij spoorloos verdwenen"
Een maand geleden, op 13 december 2021, verdween Guido Elsen (62) uit een ziekenhuis in Tenerife. Sindsdien ontbreekt elk spoor van de gepensioneerde bouwondernemer uit Holsbeek die regelmatig afzakt naar de populaire vakantiebestemming. De familie van Guido vertrekt volgende week nu zelf naar Tenerife voor een nieuwe zoekactie. "We hebben alles gedaan wat we konden vanuit België. Het is zo een bizarre zaak", vertelt Steven van de Kerkhof.
Lees verder

LIVE. Wie wint de razend spannende Gouden Schoen? Werp een blik achter de schermen met Lies Vandenberghe
Eén schoen, zoveel kanshebbers. Vanavond kennen we de opvolger van Lior Refaelov als winnaar van de Gouden Schoen. Zonder uitgesproken favoriet kondigt de 68ste editie zich aan als bijzonder spannend. Ook weten we wie Tine De Caigny opvolgt bij de dames én kennen we de laureaten in de nevencategorieën. Volg de aanloop, prijsuitreikingen en reacties hieronder LIVE!
Lees verder

PXL-lector biedt excuses aan na racistische uitspraken: "We zien dit als een leermoment"
Een week geleden kwam een lector van Hogeschool PXL onder vuur te liggen nadat hij enkele racistische uitspraken deed tijdens een online les. De man bood zijn excuses aan bij PXL en die worden aanvaard.
Lees verder

Jumbo-Visma zet trainingskamp stop na coronageval in de ploeg, Van Aert blijft in Spanje
Jumbo-Visma heeft vroegtijdig een punt gezet achter het trainingskamp in het Spaanse Alicante. Reden is een positief coronageval binnen de ploeg. Om welke renner of staflid het gaat, maakte het team niet bekend. Volgens onze informatie moet Wout van Aert niet in quarantaine. Hij blijft tot nader order verder trainen in Spanje.
Lees verder

Schrijfster en activiste Maya Angelou is de eerste zwarte vrouw op een Amerikaanse dollarmunt
Acht jaar na haar overlijden is schrijfster en burgerrechtenactiviste Maya Angelou de eerste zwarte vrouw die op een munt van 25 Amerikaanse dollarcent staat - de meest gebruikte munt in de Verenigde Staten. Een mooi én belangrijk initiatief: het aantal vrouwen op valuta wereldwijd is schaars, blijkt uit onderzoek.
Lees verder

Basketbalster beschuldigt Trey Songz van verkrachting
Voormalig University of Las Vegas basketbalster Dylan Gonzalez (27) heeft zanger Trey Songz (37) beschuldigd van verkrachting. Gonzalez deelde op 31 december 2021 al een tweet met een duidelijke boodschap: "Trey Songz is een verkrachter. Dat kon ik niet nog een jaar alleen voor mezelf houden." Afgelopen dinsdag verklaarde ze verder de situatie.
Lees verder

'Assassin's Creed'-klassiekers komen naar Switch
'Assassin's Creed: The Ezio Collection' verschijnt op 17 februari ook voor de Nintendo Switch. De collectie bevat 'Assassin's Creed II', 'Assassin's Creed Brotherhood', 'Assassin's Creed Revelations' en ook twee kortfilms.
Lees verder

Sportjournalist Eddy Demarez en Belgian Cats hebben gesprek gehad: "Bevrijdend om excuses te kunnen aanbieden"
Het Belgisch nationaal vrouwenbasketbalteam, de Belgian Cats, en VRT-sportjournalist Eddy Demarez hebben met elkaar gesproken na de ongepaste uitspraken van de Sporza-commentator. Het gesprek was "oprecht, eerlijk en respectvol". Dat meldt Sporza.
Lees verder

Herman 'Markske' Verbruggen over het succes van 25 jaar strips van 'De Kampioenen': "Ja, we verdienen daar iets aan"
Flippo's in zakjes chips of een stripreeks. Dat waren de twee opties voor afgeleide producten die de acteurs uit 'F.C. De Kampioenen' voorgeschoteld kregen. Ze kozen voor het tweede, en met succes: na 25 jaar zijn de stripalbums nog steeds erg populair. Herman 'Markske' Verbruggen (59) vertelt over waarom zijn naam in de boeken anders gespeld is in de tv-reeks, hoe het zit met de financiële vergoeding en geeft zijn mening over de nieuwe komische reeks van de VRT. "Als ze het verkeerd aankondigen, is het op voorhand gedoemd om te mislukken."
Lees verder

Wie van de drie? Club-laureaten kiezen hun blauw-zwarte Gouden Schoen: "De Ketelaere is het grootste talent uit eigen opleiding sinds Lambert"
Genk en Union leveren een paar outsiders, maar de driestrijd tussen favorieten Hans Vanaken, Noa Lang en Charles De Ketelaere binnen één elftal is ongezien. Ex-winnaars van Club Brugge kiezen hun topfavoriet: "Dat Vanaken er al twee won, speelt mee voor de stemmers."
Lees verder

Herman 'Markske' Verbruggen over het succes van 25 jaar 'De Kampioenen'-strips: "Ja, we verdienen daar iets aan"
Flippo's in zakjes chips of een stripreeks. Dat waren de twee opties voor afgeleide producten die de acteurs uit 'F.C. De Kampioenen' voorgeschoteld kregen. Ze kozen voor het tweede, en met succes: na 25 jaar zijn de stripalbums nog steeds erg populair. Herman 'Markske' Verbruggen (59) vertelt over waarom zijn naam in de boeken anders gespeld is in de tv-reeks, hoe het zit met de financiële vergoeding en geeft zijn mening over de nieuwe komische reeks van de VRT. "Als ze het verkeerd aankondigen, is het op voorhand gedoemd om te mislukken."
Lees verder

Woordvoerder Kremlin: "Rusland zal militaire oefeningen voortzetten"
Volgens Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov zal "Rusland de militaire oefeningen op zijn grondgebied voortzetten". Peskov beweert bovendien dat er geen enkel verband is tussen de troepenbewegingen en de onderhandelingen met de Verenigde Staten en de NAVO. "Er waren militaire oefeningen, er zijn militaire oefeningen en er zullen er nog komen. Het gaat om een standaardpraktijk voor alle strijdkrachten", aldus de woordvoerder.
Lees verder

Twitter schorst opnieuw account waarmee antivaxer Willem Engel tweette
Een account waarmee de Nederlandse Viruswaarheid-voorman Willem Engel nog tweette is woensdag opgeschort. Dinsdag blokkeerde Twitter al de twee eigen accounts van Engel, nu gaat het om de account van een vriendin. Engels tweets zijn daardoor niet meer zichtbaar voor de gebruikers van het sociaal netwerk.
Lees verder

Meer dan 400 verdachten in Duits onderzoek naar pedocrimineel netwerk: 65 kinderen 'bevrijd' uit misbruiksituatie
De politie van de Duitse stad Keulen heeft, naar eigen zeggen woensdag, tijdens een onderzoek dat twee jaar duurde meer dan 400 veronderstelde leden van een pedocrimineel netwerk kunnen identificeren.
Lees verder

Verdachte opgepakt voor viervoudige Alpenmoord van tien jaar geleden
De politie van Chambéry heeft woensdag iemand opgepakt en vastgezet in het kader van het onderzoek naar de zogenaamde Alpenmoord van bijna tien jaar geleden. Dat heeft de procureur van Annecy bekendgemaakt. Het is lang niet de eerste keer dat een verdachte wordt opgepakt voor de viervoudige moord uit 2012, die nog steeds niet is opgelost.
Lees verder

Rechter New York staat misbruikprocedure tegen prins Andrew toe
De rechter in New York vindt dat de 38-jarige Virginia Giuffre een misbruikzaak heeft tegen de Britse prins Andrew.
Lees verder

Proces tegen prins Andrew gaat door: rechter wijst vraag om misbruikzaak te seponeren af
De rechter in New York vindt dat de 38-jarige Virginia Giuffre een misbruikzaak heeft tegen de Britse prins Andrew (62). Die laatste probeerde om de klacht te laten seponeren op basis van een zogenaamde procedurefout, maar de rechter geeft hem nu ongelijk. De prins zal binnenkort dus zijn verhaal moeten doen in de rechtbank.
Lees verder

Olieprijs op hoogste peil in twee maanden
De prijs van ruwe olie op de financiële markten is woensdag geklommen naar het hoogste peil in twee maanden. De hogere prijs volgt na verklaringen van het Internationaal Energieagentschap (IEA) en de Energy Information Administration van de Amerikaanse overheid over de vraag en afnemende reserves.
Lees verder

Bromfietsster vecht voor leven na aanrijding met vluchtmisdrijf in Gijzegem
In de Vereeckenstraat in Gijzegem gebeurde woensdagnamiddag een zwaar verkeersongeval waarbij een chauffeur vluchtmisdrijf pleegde. Hij reed een bromfietser achteraan aan bij een inhaalmanoeuvre, en reed na het ongeval gewoon door. De politie patrouilleert op verschillende plaatsen om de chauffeur op te sporen.
Lees verder

Ryanair streng voor lege vluchten bij Brussels Airlines en Lufthansa: "Oplossing is simpel"
Ryanair loopt niet hoog op met de lege vluchten die luchtvaartmaatschappijen laten vliegen zodat ze hun tijdslots kunnen behouden op de luchthavens. In een persbericht van de Ierse budgetvlieger moet Lufthansa, de Duitse moedergroep van Brussels Airlines, het ontgelden. Zo hekelt het bedrijf van topman Michael O'Leary "krokodillentranen" en "spookvluchten". Volgens Ryanair volstaat het om de zitjes op die vluchten te verkopen aan een lage prijs.
Lees verder