Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 11 januari 2022

‘Enfant terrible’ speelt kwalificatieduel van Australian Open met coronaklachten: “Ik weet zeker dat ik positie...

HLN
'Enfant terrible' speelt kwalificatieduel van Australian Open met coronaklachten: "Ik weet zeker dat ik positief test"
De Australische tennisser Bernard Tomic heeft in de kwalificaties van de Australian Open voor een opvallend incident gezorgd. De 29-jarige Tomic vertelde tijdens zijn partij in de eerste kwalificatieronde tegen de umpire dat hij coronagerelateerde klachten heeft. Omdat een sneltest voorafgaand aan de wedstrijd negatief uitviel, was de Australiër toch op de baan verschenen.
Lees verder

Twijfels of nieuwe Nederlandse regering vele miljarden wel kan uitgeven
De nieuwe Nederlandse regering wil de komende jaren miljarden spenderen om het land verder vooruit te helpen, maar het is de vraag of dit allemaal binnen de kabinetsperiode gaat lukken. Het Centraal Planbureau (CPB) wijst in een doorrekening van het coalitieakkoord op de grote krapte op de arbeidsmarkt. Je kunt dan wel veel extra overheidsuitgaven plannen, maar het zal heel lastig worden om genoeg geschikt personeel te vinden om alles uit te voeren.
Lees verder

Stroomuitval in héél Kenia
Heel Kenia is dinsdag getroffen door een stroompanne. Dat bevestigt netbeerder Kenya Power.
Lees verder

'Eeuwige gevangene' getuigt over 20 jaar opsluiting in Guantanamo Bay: "Er wordt ingegrepen in elk aspect van mijn bestaan"
Twintig jaar geleden werden de eerste gevangenen opgesloten in Guantanamo, de omstreden gevangenis die zich op een Amerikaanse militaire basis in Cuba bevindt. Vandaag zitten er nog 39 gevangenen, onder wie Khalid Qasim. In een opiniestuk in de Britse krant 'The Guardian' getuigt hij over zijn leven in een gevangenis die bekendstaat om foltering en de schending van mensenrechten, en smeekt hij president Joe Biden om de gevangenis te sluiten.
Lees verder

Gebrek aan klimaatactie en sociale crisis zijn wereldwijd grootste risico's volgens World Economic Forum
De klimaatcrisis en de groeiende sociale breuklijnen zijn de risico's met de grootste potentiële impact in 2022, nu de wereld het derde jaar van de coronapandemie ingaat. Dat blijkt uit het dinsdag gepubliceerde Global Risks Report 2022 van het World Economic Forum (WEF).
Lees verder

Gezinnen sparen minder dan tijdens lockdowns
De grootste spaardrift van de gezinnen lijkt voorbij. Terwijl tijdens de lockdowns massaal geld werd opzijgezet, is het sparen nu opnieuw gedaald naar normale niveaus. Dat blijkt uit cijfers van de Nationale Bank.
Lees verder

OPROEP. Mag NINA je liefdesproblemen helpen oplossen, met advies van een professional?
Zit je relatie in een dip? Heb je het moeilijk als single? Heeft je partner verlangens waar jij niet aan tegemoet wil komen? Is een ex opgedoken en zijn oude passies weer aangewakkerd? Hou je van je lief, maar niet van je schoonmoeder? Of heb je het gevoel dat je altijd op de tweede plaats komt in jullie huwelijk? NINA geeft je gratis advies van seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck.
Lees verder

Slim, voorzichtig, maar veel te zwaar: hoe Italiaanse maffiabaas jarenlang kon onderduiken in ons land
Elf jaar leefde Sebastiano Signati (55) ondergedoken in ons land, weliswaar onder een valse identiteit, maar meer dan ooit handelend in cocaïne zoals hij dat al heel zijn leven doet. Geboren in het Calabrese maffiadorp San Luca en opgewerkt naar de top binnen de criminele organisatie 'Ndrangheta. Andere kwaliteiten? Slim én voorzichtig genoeg om steeds uit handen van de autoriteiten te blijven, behalve toen hij in 2015 door hartproblemen in een Brussels privé-ziekenhuis belandde. Morgen verschijnt de Italiaan samen met 19 kompanen voor de Tongerse rechtbank.
Lees verder

Huis verkopen? Met deze 7 stylingtips is je huis zó van de markt
Staat je huis te koop? Dan wil je er natuurlijk alles aan doen om de verkoop zo soepel en vlot mogelijk te laten verlopen. De geur van versgebakken appeltaart werkt altijd, maar deze 7 stylingtips van vtwonen.be doen ook wonderen.
Lees verder

Janice Cayman, Gouden Schoen-winnares van 2017, heeft abonnement op top 3: "Van een beetje Joppiesaus word ik gelukkig"
Janice Cayman (33) voelde zich nooit beter bij Olympique Lyon dan dit seizoen. Haar club is opnieuw favoriet om beker en titel te winnen in Frankrijk en kandidaat om opnieuw de Champions League binnen te halen. Van alle Red Flames is Cayman de enige echte voetbal-globetrotter.
Lees verder

Al 109 namen bekendgemaakt voor tweede editie '24 uur live': evenement dit jaar ook live bij te wonen
Op zaterdag 22 januari is het zover: dan vindt de tweede editie van '24 uur live' plaats in het Antwerpse Sportpaleis. Net zoals vorig jaar wordt de luisteraar 24 uur lang getrakteerd op livemuziek van meer dan 100 artiesten. Nieuw dit jaar: het evenement valt ook live bij te wonen.
Lees verder

Al meer dan 100 namen bekendgemaakt voor tweede editie '24 uur live': evenement dit jaar ook live bij te wonen
Op zaterdag 22 januari is het zover: dan vindt de tweede editie van '24 uur live' plaats in het Antwerpse Sportpaleis. Net zoals vorig jaar wordt de luisteraar 24 uur lang getrakteerd op livemuziek van meer dan 100 artiesten. Nieuw dit jaar: het evenement valt ook live bij te wonen.
Lees verder

Parket start onderzoek naar prikincident met lege spuit in vaccinatiecentrum: dader kan vervolgd worden voor 'onopzettelijke slagen'
Het parket Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar het 'prikincident' in het vaccinatiecentrum van Evergem. Afgelopen zaterdag werd daar een gebruikte spuit ongewild een tweede keer gebruikt voor een vaccinatie van een kind.
Lees verder

Parket start onderzoek naar prikincident met lege spuit in vaccinatiecentrum Evergem
Het parket Oost-Vlaanderen is een onderzoek gestart naar het 'prikincident' in het vaccinatiecentrum van Evergem. Afgelopen zaterdag werd daar een gebruikte spuit ongewild een tweede keer gebruikt voor een vaccinatie van een kind.
Lees verder

VDAB ontving helft meer vacatures in 2021
In 2021 werden 362.510 vacatures gemeld aan de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB. Dat is 50,5 procent meer dan in 2020, zo maakt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) dinsdag bekend. De laatste zes maanden was er sprake van 'historisch hoge' vacaturecijfers.
Lees verder

10 jaar na busongeval in Sierre: Katrien De Ruysscher en Lieven Van Gils maken nieuwe docureeks over drama
Op 13 maart 2022 is het 10 jaar geleden dat ons land ontwaakte met vreselijk nieuws: bij een ongeval met een Belgische bus in Sierre, op de terugweg van sneeuwklassen in Zwitserland, kwamen 28 mensen om het leven, waaronder 15 kinderen. Voor actrice Katrien De Ruysscher en VRT NWS-journalist Lieven Van Gils werd de gebeurtenis een onderdeel van hun leven en ze maakten er een nieuwe reeks over.
Lees verder

Waarom sommigen geen Covid-19 krijgen, zelfs als ze samenleven met iemand die besmet is
Een nieuwe studie die gisteren gepubliceerd is in het gerenommeerde wetenschappelijk tijdschrift Nature werpt nieuw licht op de vraag waarom sommige mensen geen Covid-19 krijgen, ook niet als ze samenleven met iemand die besmet is met het coronavirus. De proefpersonen bleken een verhoogd aantal T-cellen te hebben - afweercellen die deel uitmaken van onze immuniteit - vermoedelijk door een eerdere infectie met een eenvoudig verkoudheidsvirus. Viroloog Johan Neyts noemt de publicatie "interessant".
Lees verder

Voor 451 miljoen euro zwart geld geregulariseerd in 2021, hoogste bedrag in 4 jaar
Er zijn vorig jaar in totaal 342 dossiers ingediend voor de regularisatie van zwart geld. Daarbij werd er 451,4 miljoen euro aangegeven, het hoogste bedrag in vier jaar. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Financiën.
Lees verder

Bekijk hier de eerste beelden van 'The Masked Singer'
Vrijdag is het eindelijk zover, dan start het tweede seizoen van 'The Masked Singer'. In de eerste aflevering maken we kennis met Papegaai, die meteen zijn beste dansmoves laat zien.
Lees verder

Medische secretaresses staan al twee jaar discreet in de frontlinie: "Mensen reageren al eens boos, maar daar mag de volgende patiënt niet de dupe van zijn"
Ze luisteren, ze hebben geduld, ze anticiperen en ze plannen: medische secretaresses zijn de helden van de zorg die nog niet de lof kregen die ze verdienen. Met de omikronpiek in het vooruitzicht brengen we daar graag verandering in. Maak kennis met Kelly (31), die aan de slag is in een bloeiende huisartsengroepspraktijk, en met Annemie (54), die werkt voor een telesecretariaat met enkele honderden aangesloten artsen. "Soms vragen mijn collega's en ik ons af: wat deden wij eigenlijk toen er nog geen corona was?"
Lees verder