Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 14 januari 2022

Drie kinderen op vijf komen prik halen na uitnodiging, maar verschillen tussen vaccinatiecentra blijken érg groot

HLN
Drie kinderen op vijf komen prik halen na uitnodiging, maar verschillen tussen vaccinatiecentra blijken érg groot
Cliniclowns, Suske en Wiske, of een bezoek aan de aapjes: Vlaanderen haalt alles uit de kast om onze kinderen op kindvriendelijke wijze te vaccineren. Maar vertaalt dat zich ook in een hoge vaccinatiegraad bij onze 5- tot 11-jarigen? Voorlopig staat de teller op 25.796 prikjes en 13.625 weigeringen, zo meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. Vijfenzestig procent, dus. Maar die cijfers zijn lang niet netjes verdeeld over alle vaccinatiecentra, waar we uitschieters in positieve en negatieve zin noteerden. Een overzicht.
Lees verder

Papa Reinout en 3-jarig dochtertje Mila keken samen naar documentaire over hun overleden 'Mama Nele': "Pijnlijk het verdriet te zien bij het besef dat ze haar dochtertje moet achterlaten"
"Zeer mooi gebracht zonder het 'te triestig' te laten worden", zo beschrijft Reinout Siau de Youtubefilm 'Vergeet Me Nietje'. In deze documentaire brengen twee filmstudenten het hartverscheurende verhaal over hoe het is om als jonge moeder ongeneeslijk ziek te zijn. Reinout is de man van hoofdrolspeelster 'Mama Nele' die vorige zomer de ongelijke strijd tegen botkanker verloor. Sindsdien stappen Reinout en hun dochtertje Mila zonder mama door het leven. Deze - zestien minuten durende - documentaire houdt de herinnering levendig voor zowel Reinout als Mila. Hieronder kan je een kort fragment van de beklijvende docu bekijken.
Lees verder

Verschillende Brusselse horecazaken draaien deuren tijdelijk op slot: "Het is doods dezer dagen"
Verschillende horecazaken in het centrum van de hoofdstad houden dezer dagen de deuren tijdelijk dicht. Andere cafés draaien op een lager pitje en openen enkel 's avonds. Het gebrek aan (kantoor)klanten en toeristen ligt aan de oorsprong van die gesloten deuren. "Ik heb de indruk dat mensen dezer dagen sneller thuis afspreken. De vraag is: hoe haal je die mensen terug?"
Lees verder

Een nieuwe Belg in de PDC: ook Mario Vandenbogaerde verzekert zich van tourkaart
Opnieuw Belgisch succes op de Q-School. Daags na Brian Raman verzekerde ook Mario Vandenbogaerde zich na een nieuwe finaleplek van een PDC-tourkaart. Daardoor darten dit jaar (minstens) zes Belgen op het allerhoogste niveau.
Lees verder

Bijna drie miljoen euro voor losse pagina Spider-Man-stripboek
Stripheld Spider-Man heeft een veilingrecord gebroken. Een losse pagina uit een stripboek waarin de superheld voor het eerst zijn zwarte kostuum draagt, is geveild voor bijna 3,4 miljoen dollar (ongeveer 2,9 miljoen euro), melden Amerikaanse media vandaag. Veilinghuis Heritage Auctions spreekt van de duurste losse pagina uit een comic ooit.
Lees verder

Vroeger hoofd van Britse Covid-taskforce hield afscheidsdrink tijdens lockdown
In december 2020, ten tijde van een lockdown in het Verenigd Koninkrijk, hield het toenmalige hoofd van de Britse coronataskforce een afscheidsdrink in het Cabinet Office, vergelijkbaar met de kanselarij van de premier in België. Dat melden verschillende Britse media vrijdagavond.
Lees verder

Boris Johnson ligt onder vuur in Groot-Brittannië: enkele opvallende momenten uit zijn premierschap
De Britse premier Boris Johnson ligt onder vuur na beschuldigingen van lockdownfeestjes. Hij verontschuldigde zich in het Britse Lagerhuis, maar leden van de Britse oppositie willen dat de premier aftreedt. Zelf wacht Johnson op de resultaten van het officiële interne onderzoek naar de coronafeestjes. Het is niet de eerste keer dat de Britse premier in opspraak komt. Dit zijn enkele opvallende momenten uit zijn premierschap.
Lees verder

LIVE. Versoepelingen in Nederland, maar horeca, evenementenbranche en cultuursector blijven dicht
In Nederland blijven de horeca, evenementenbranche en cultuursector dicht, zo heeft premier Mark Rutte op een persconferentie bevestigd. Wel komen er enkele versoepelingen.
Lees verder

Versoepelingen in Nederland, maar horeca, evenementenbranche en cultuursector blijven dicht
In Nederland blijven de horeca, evenementenbranche en cultuursector dicht, zo heeft premier Mark Rutte op een persconferentie bevestigd. Wel komen er enkele versoepelingen.
Lees verder

LIVE. Nederlandse premier Rutte kondigt versoepelingen aan
De Nederlandse minister-president Mark Rutte en de nieuwe zorgminister Ernst Kuipers geven om 19 uur een persconferentie over de coronamaatregelen. Eerder kwam al naar buiten dat er een einde komt aan de harde lockdown en dat er versoepelingen komen voor onder meer niet-essentiële winkels en contactberoepen. Bekijk de persconferentie hier live.
Lees verder

Hoe 'Scream' alle horrorclichés door de mangel haalde, en zo een instant-klassieker werd
'Do you like scary movies?' Die ene zin in 'Scream' wekte een doodgewaand genre terug tot leven: de ijzingwekkende horrorfilm. Een kwarteeuw na het begin van deze legendarische franchise speelt sinds deze week het vijfde deel in de zalen. Wat maakt dat 'Scream' ook vandaag nog zoveel kijkers kan bekoren?
Lees verder

Bloomberg: Apple moet debuut VR-headset mogelijk uitstellen
Apple moet het debuut van zijn virtual reality-headset mogelijk uitstellen. Er zijn problemen met de ontwikkeling van de bril, waarmee onder meer virtuele objecten kunnen worden geprojecteerd in de echte wereld. Dat meldt financieel persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
Lees verder

Verdachten reageren: "Nooit een euro zwart geld ontvangen van Veljkovic", Voetbalbond: "Dit komt niet als verrassing"
In de zaak Propere Handen, het onderzoek naar fraude in het Belgische voetbal, wil het federaal parket 56 personen en één vennootschap voor de correctionele rechtbank brengen. Enkele verdachten reageerden inmiddels op het nieuws. Een overzicht van de reacties.
Lees verder

Slechts één kans in zaak Propere Handen: 56 verdachten meteen naar Hof van Beroep
Als de 56 verdachten in de zaak Propere Handen ook effectief voor de rechter komen, zal dat meteen voor het hof van beroep zijn en dus niet voor de correctionele rechtbank. Dat komt omdat François De Keersmaecker, de ex-voorzitter van de Voetbalbond en verdachte in het dossier, plaatsvervangend rechter is voor de ondernemingsrechtbank in Mechelen. Dat betekent dat De Keersmaecker, samen met alle andere verdachten, meteen voor het hof van beroep zal worden berecht. Beroep is dan niet meer mogelijk.
Lees verder

'The Handmaid's Tale' krijgt zesde seizoen
Fans kunnen zich voorbereiden op nog in ieder geval twee seizoenen van de populaire serie 'The Handmaid's Tale'. Actrice Ann Dowd, die in de serie Aunt Lydia speelt, verklapt in het Britse tijdschrift 'Radio Times' dat er ook een zesde reeks komt.
Lees verder

Google beschuldigd van misleiden adverteerders en uitgevers
Google heeft adverteerders en uitgevers jarenlang misleid bij de veilingen voor zijn advertenties. Dat staat in een aanklacht van meer dan tien Amerikaanse staten, die vrijdag helemaal openbaar is geworden. De zaak speelt al sinds eind 2020.
Lees verder

Door deze acht factoren kan je ondanks vaccinatie toch nog ernstig ziek worden of sterven aan Covid-19
Onderzoekers van de National Institutes of Health in de Verenigde Staten hebben acht factoren gedefinieerd die kunnen maken dat je ondanks een volledige vaccinatie tegen het coronavirus toch nog een ernstige vorm van Covid-19 ontwikkelt of zelfs overlijdt.
Lees verder

BV 24/7. Sieg De Doncker legt zelf vloerverwarming en Julie Van den Steen kijkt uit naar 'The Masked Singer'
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Football Talk. Standard-middenvelder Amallah helpt Marokko aan plaats in achtste finales van Afrika Cup
Marokko heeft in de groepsfase van de Africa Cup met 2-0 gewonnen van de Comoren. Het is daardoor als tweede land zeker van een plaats in de achtste finales, nadat donderdag ook Kameroen zich al plaatste.
Lees verder

LIVE (20u45). Zowel AA Gent als KV Kortrijk missen enkele belangrijke spelers
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20.45u • Ghelamco Arena • Ref: Wim Smet
Lees verder