Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 5 januari 2022

Dolleman (43) die auto in woning van ex boorde om haar te doden, is aangehouden

HLN
Dolleman (43) die auto in woning van ex boorde om haar te doden, is aangehouden
De dolgedraaide man (43) uit Oostkamp die dinsdag na een achtervolging voor de tweede keer binnenreed in de woning van zijn voormalige stiefdochter in Kortemark, waar zijn ex aanwezig was, is aangehouden voor een moordpoging. Er wordt dus verondersteld dat verdachte D.V. de aanwezigen in het huis met voorbedachten rade wou ombrengen.
Lees verder

Wat is het verschil nog tussen omikron en een verkoudheid? Experten leggen uit
Steeds meer mensen lijken ervan overtuigd te zijn dat omikron een virusje is waarmee ze geen rekening moeten houden. Meer dan verkoudheidssymptomen zou een besmetting niet veroorzaken. Maar klopt dit wel? Is er echt geen verschil meer tussen omikron en een simpele verkoudheid? Moeten we dan niet meer vrezen voor een ziekenhuisopname na een infectie met omikron? Drie experten leggen uit. "Omikron is véél meer dan een doordeweekse verkoudheid."
Lees verder

Een dag na uitzending 'Factcheckers' neemt schoonmaakster Petra ons op sleeptouw tijdens haar shift in viersterrenhotel: "We kunnen het ons niet permitteren onnodig tijd te verliezen"
Klokhuizen onder het bed, hergebruikte bedlinnen en vuile wc's. Na de aflevering van 'Factcheckers' op Eén - waarin Britt Van Marsenille en Thomas Vanderveken onderzochten of hotelkamers wel aan de hygiënische normen voldeden- bleef de kijker met één gevoel achter: kamermeisjes doen hun werk niet grondig genoeg. Het Laatste Nieuws liep een shift mee met het kamerpersoneel van het viersterrenhotel Lindner in Antwerpen, waar de 'sensatietelevisie' in het verkeerde keelgat schoot: "Wij zijn professionals. En geloof me vrij: rust staat niet in ons woordenboek."
Lees verder

De eerste werkdag van Philippe Clement in Monaco: "Het bestuur is echt wel wild van hem"
Waasland-Beveren, Racing Genk, Club Brugge, AS Monaco. De trainerscarrière van Philippe Clement (47) verloopt bijzonder succesvol en voorspoedig. Vandaag werd hij voorgesteld in het Prinsdom en nadien leidde hij al zijn eerste training op het geweldige oefencomplex van Monaco. Onze man Maarten Breckx zat de hele dag in het spoor van Clement. "Hij was meteen heel aanwezig", klinkt het in bovenstaande video.
Lees verder

Verlinden wil voor iedere politieagent een taser, maar is dat wel veilig?
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) wil de omstreden taser opnemen in de standaarduitrusting van de politie. Het stroomstootwapen zou politiemensen extra beschermen en een ontradend effect hebben tijdens bedreiging, maar studies wijzen daarnaast op honderden doden door het gebruik van een taser. Ook de vakbonden zijn nog niet helemaal overtuigd: "Dit zal wéér geld kosten."
Lees verder

19-jarig meisje aangevallen door groep mannen tijdens nieuwjaarsviering in Milaan
Op videobeelden die worden gedeeld door Italiaanse media is te zien hoe een jonge vrouw aangevallen wordt door een groep mannen die haar betasten en lastigvallen. De beelden, die eerst werden gedeeld op de socialemediapagina Milanobelladadio, worden nu verspreid op vraag van de Italiaanse politie, in een poging om de daders te identificeren.
Lees verder

Kleedkamer lovend over Schreuder die bij eerste optreden gelijkspeelt, Mignolet: "Een nieuwe sfeer, een nieuw elan: dat hadden we nodig"
Alfred Schreuder heeft zijn intrede bij Club niet gemist. Los van die 0-0 tegen Karlsruher, is de kleedkamer lovend. "Zijn aanpak past bij deze groep."
Lees verder

Eerste Lottomiljonair van het jaar wint 10,5 miljoen euro
Bij de Lottotrekking van vandaag is er één winnaar uit de bus gekomen die alle zes cijfers juist had. Die gelukzak wint de prijzenpot van 10,5 miljoen euro en is daarmee de eerste grote winnaar van 2022.
Lees verder

Vader Kompany opent poederbrief: uit voorzorg naar ziekenhuis gebracht
De burgemeester van de Brusselse gemeente Ganshoren, Pierre Kompany (cdH), heeft woensdag zelf een poederbrief geopend die op het gemeentehuis was aangekomen. Dat zegt Kompany's medewerkster Isabelle Verlinden Jarbath. Bij brandweerwoordvoerder Walter Derieuw is te horen dat de brandweer ter plaatse kwam.
Lees verder

Gemeenten politiezone Regio Turnhout zijn het vuurwerk beu: "Er komen gerichte acties in onze zone en we moeten federaal streven naar verbod op verkoop"
De politiezone Turnhout wil op initiatief van burgemeester Bart Craane (CDE-Vlim.be) van Beerse de volgende eindejaarsperiode gerichte acties voeren tegen het illegaal afsteken van vuurwerk. Craane kreeg bijval van héél de politieraad. Zijn collega Paul Van Miert (N-VA) van Turnhout wil via Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers alle Vlaamse burgemeester op dezelfde lijn krijgen. Hij gaat zelfs nog een stap verder en kijkt naar het federaal niveau. "Het enige dat helpt is een verbod op verkoop", aldus Van Miert. Afgelopen weekend doken levensgevaarlijke taferelen op uit Hoogstraten en Essen.
Lees verder

LIVE. Lukaku ziet spitsbroer Havertz al snel scoren tegen Tottenham, dat achterin de fouten opstapelt
• Heenmatch halve finale League Cup • Aftrap: 20u45 • Stamford Bridge • Lukaku na gesprek met Tuchel weer in de basis
Lees verder

Lionel Messi test negatief op corona en keert terug in Parijs
PSG-aanvaller Lionel Messi, die recent getroffen werd door corona in Argentinië, heeft negatief getest en mocht zo opnieuw afreizen naar Parijs, zo kondigde zijn club aan.
Lees verder

Nieuwe regels voor wie naar Engeland reist
Wie naar Engeland wil reizen en volledig gevaccineerd is, hoeft vanaf 7 januari geen PCR-test meer te doen vóór vertrek. Een test op de tweede dag van het verblijf blijft nodig, maar gevaccineerden kunnen vanaf 9 januari een sneltest gebruiken.
Lees verder

Gloria Monserez en Sven De Leijer presenteren straks 'Hotel Römantiek' op één
'Hotel Römantiek' keert terug. Na een pauze van drie jaar begint er in 2022 een vierde seizoen. Opmerkelijk, niet Play 4 zoals voorheen, maar één zal het nieuwe seizoen uitzenden. Sven De Leijer (42) blijft daarin op post, maar Otto-Jan Ham (43) en Frances Lefebure (33) maken plaats voor jong talent Gloria Monserez (20).
Lees verder

Doden bij protest in Kazachstan, president roept hulp van Rusland en andere bondgenoten in
Bij de onlusten in Kazachstan zijn doden en gewonden gevallen, zo heeft president Kassym-Jomart Tokajev gemeld zonder aantallen te noemen. Na dagen van protesten tegen de verhoging van de energieprijzen heeft hij de noodtoestand uitgebreid naar het hele land. Het internet is grotendeels afgesloten. Er zijn honderden arrestaties verricht. Tokajev zei woensdagavond dat "terroristische bendes" cruciale infrastructuur overnemen.
Lees verder

LIVE. Wat een knullige owngoal! Tanganga kopt de bal vol in het gezicht van ploegmakker Davies, die de 2-0 zo in eigen doel verlengt
• Heenmatch halve finale League Cup • Aftrap: 20u45 • Stamford Bridge • Lukaku na gesprek met Tuchel weer in de basis
Lees verder

Koreaanse actrice Kim Mi-Soo (29) uit serie 'Snowdrop' overleden
De Koreaanse actrice Kim Mi-Soo is overleden. De ster, die recent nog te zien was in de populaire Koreaanse serie 'Snowdrop', overleed onverwacht en werd slechts 29 jaar, meldt het Amerikaanse entertainmentmagazine Variety.
Lees verder

Orde der Artsen schorst vijftien artsen voor antivax-uitspraken: zwaarste sancties in Vlaanderen
De Orde der Artsen heeft vorig jaar verschillende artsen geschorst omdat ze zich uitgesproken hebben tegen de coronavaccins, of hun patiënten aangezet hebben om zich niet te laten vaccineren. Dat schrijft het Franstalige weekblad Le Vif woensdag op zijn site. Vijftien artsen kregen een opschorting van hun activiteiten opgelegd, gaande van termijnen van één maand tot, voor drie artsen, twee jaar.
Lees verder

Brand in psychiatrische instelling: patiënt zwaargewond
Bij een brand in een psychiatrische instelling in de Brusselse gemeente Ukkel zijn woensdagavond drie gewonden gevallen.
Lees verder

Joe Biden: "Verantwoordelijkheid voor chaos van 6 januari ligt bij Trump"
De Amerikaanse president Joe Biden zal morgen in een speech alle verantwoordelijkheid "voor de chaos van 6 januari" uitsluitend bij zijn voorganger Donald Trump leggen. Dat meldt Bidens woordvoerster woensdag al. Vorig jaar bestormde een boze menigte op 6 januari het Capitool, in een poging de verkiezingswinst van Biden ongedaan te maken. Een paar kilometer verderop in Washington had toenmalig president Trump in een toespraak nog maar eens herhaald dat "de verkiezingen waren gestolen".
Lees verder