Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 8 januari 2022

Dokter dient minister van antwoord wanneer die mening vraagt over verplichte vaccinatie

HLN
Dokter dient minister van antwoord wanneer die mening vraagt over verplichte vaccinatie
De Britse gezondheidsminister Sajid Javid heeft vrijdag een onverwacht antwoord gekregen tijdens een bezoek aan een ziekenhuis in Londen. Wanneer hij onomwonden vraagt wat het personeel nu eigenlijk vindt van de verplichte vaccinatie (die vanaf april geldt, nvdr.), uit een ongevaccineerde anesthesist duidelijk zijn ongenoegen. Bekijk hierboven het opvallende moment.
Lees verder

Covid-19 eiste reeds meer dan 150.000 levens in Verenigd Koninkrijk, 146.390 nieuwe besmettingen geregistreerd op een dag tijd
Met nog eens 313 nieuwe sterfgevallen op een dag tijd heeft Covid-19 in het Verenigd Koninkrijk al 150.057 mensenlevens geëist, zo hebben Britse media vandaag op gezag van officiële cijfers gemeld.
Lees verder

Cant: "Het wordt elk jaar moeilijker en moeilijker"
Sanne Cant duldde even tegenstand van Marion Norbert Riberolle, maar naar het eind van de tweede ronde maakte ze het verschil in het zand en snelde ze naar haar dertiende driekleur in het veld bij de profs.
Lees verder

Mysterieuze "maanhut" blijkt konijnvormige rots te zijn
De mysterieuze "maanhut" die vorige maand werd gespot door de Chinese maanrover Yutu 2 op de achterzijde van de maan, blijkt eigenlijk een schattige rots in de vorm van een konijn te zijn. De rots heeft daarom de bijnaam "jade konijn" gekregen. Erg toepasselijk, aangezien de naam van de rover, Yutu, zich ook vertaalt naar "jade konijn".
Lees verder

DAGBOEK. Jettie (34) moet leren leven met long covid: "Ik lijk soms wel dement"
Jettie Rozemond (34) heeft long covid. Sinds maart 2020 zit ze thuis. Op verzoek van onze collega's van AD.nl hield ze twee weken lang een dagboek bij, waarin ze haar leven beschrijft. "Hopelijk houd ik het vol om een uur rechtop te zitten."
Lees verder

Jettie (34) moet leren leven met long covid: "Ik lijk soms wel dement"
Jettie Rozemond (34) heeft long covid. Sinds maart 2020 zit ze thuis. Op verzoek van onze collega's van AD.nl hield ze twee weken lang een dagboek bij, waarin ze haar leven beschrijft. "Hopelijk houd ik het vol om een uur rechtop te zitten."
Lees verder

BINNENKIJKEN. Stervoetballer Ronaldo wil zijn leven én zijn imposante immo-imperium delen met Georgina
Hoewel Cristiano Ronaldo (37) nog altijd hoge toppen scheert als voetbalspits, is het zijn vriendin Georgina Rodriguez (27) die steeds vaker de schijnwerpers opeist. Eind januari krijgt ze haar eigen docureeks op Netflix en topmerken verdringen elkaar om de zwangere brunette aan zich te binden. En Ronaldo? Die draagt het meisje dat hij tussen de winkelrekken vond op handen en troont haar mee van zijn ene eigendom naar de andere.
Lees verder

Kinderen moeten na hoogrisicocontact binnen gezin dan toch in quarantaine blijven
Kinderen uit het basisonderwijs die een hoogrisicocontact hebben gehad binnen het eigen gezin zullen dan toch hun quarantaine niet mogen verlaten om naar school te gaan. Dat heeft Belga vernomen uit goede bron. De CLB's hadden om een aanpassing van die regel gevraagd.
Lees verder

LIVE. Lukaku ook in FA Cup-duel tegen vijfdeklasser aan de aftrap bij Chelsea. Kan Rode Duivel scoren?
• Derde ronde FA Cup • Aftrap: 18u30 • Stamford Bridge • Chelsea-Chesterfield (vijfde klasse)
Lees verder

LIVE. GOAL! Ook Lukaku pikt goaltje mee tegen vijfdeklasser Chesterfield, Chelsea leidt comfortabel
• Derde ronde FA Cup • Aftrap: 18u30 • Stamford Bridge • Chelsea-Chesterfield (vijfde klasse)
Lees verder

Verschillende Nederlandse winkels openen uit protest tegen lockdown: "Dat is ons recht"
In meerdere steden zijn zaterdag niet-essentiële winkels geopend uit protest tegen de coronamaatregelen. Jan Meerman, directeur van de Nederlandse winkeliersorganisatie INretail, verwacht dat er hoop aan de horizon gloort. Winkels zullen met beperkingen open kunnen, denkt hij. En dat is nodig: "Je ziet de onmacht van ondernemers."
Lees verder

Achter de schermen van 'Cupido Ofzo': "Vier koppels zijn nog altijd heel verliefd"
Na een prijswinnend eerste seizoen is 'Cupido Ofzo' terug van weggeweest om een nieuwe lichting mensen met een beperking te helpen in hun zoektocht naar liefde. "Een zoektocht waar vaak nog een taboe op rust", aldus eindredacteur Vanessa Hick van productiehuis Roses Are Blue. Samen met producer Cath Hauben neemt ze ons mee achter de schermen van een programma dat met recht kan claimen het verschil te maken.
Lees verder

LIVE. Lukaku pikt z'n goaltje mee tegen vijfdeklasser Chesterfield, Chelsea leidt voor rust al met 4-0
• Derde ronde FA Cup • Aftrap: 18u30 • Stamford Bridge • Chelsea-Chesterfield (vijfde klasse)
Lees verder

Stel hier je vraag aan minister Weyts over de heropening van de scholen
Morgenavond is minister Weyts studiogast bij VTM Nieuws naar aanleiding van de heropening van de scholen op maandag. Heb jij nog een vraag voor de minister over die heropening? Stel ze dan via onderstaand formulier.
Lees verder

Met het schaamrood op de wangen: steenrijk Newcastle United onderuit in FA Cup tegen derdeklasser
Het gaat van kwaad naar erger bij Newcastle United. De Premier League-ploeg, sinds de Saoedische overname in theorie de rijkste club ter wereld, ging met 0-1 onderuit in de FA Cup tegen derdeklasser Cambridge United.
Lees verder

Voor 10.000 euro per jaar kan je starten aan deze privéschool voor hoogbegaafden in Brugge: "We willen geen eliteschool worden"
In Brugge willen drie academici van de VUB een internationale middelbare school voor hoogbegaafde en hoogsensitieve leerlingen oprichten: Buckminster College, een nieuwe methodeschool. Omdat de school zich niet zal houden aan het leerplan van de Vlaamse overheid, krijgt ze geen subsidies. Daarom zoeken de initiatiefnemers sponsors, want anders zal het inschrijvingsgeld 10.000 euro per jaar bedragen. "En wij willen geen eliteschool worden," zegt directeur Marta Lenartowicz.
Lees verder

LIVE (21u). Eden Hazard ook tegen Valencia weer op de bank bij Real Madrid
• La Liga • Aftrap: 21u • Bernabéu • Real Madrid-Valencia
Lees verder

Belgen aan het kanon in de FA Cup: Lukaku scoort tegen vijfdeklasser, Tielemans tegen Watford
Romelu Lukaku heeft z'n eerste goal gemaakt sinds de heisa rond z'n veelbesproken interview. De Rode Duivel scoorde in de FA Cup (1/16 finales) tegen vijfdeklasser Chesterfield. Ook Youri Tielemans was trefzeker in de Engelse beker. De middenvelder van Leicester City scoorde tegen Watford vanaf de strafschopstip.
Lees verder

Transfer Talk. Origi haalt neus op voor Newcastle - Iraniër hoopt op transfer naar Anderlecht, maar is te duur
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Duizenden demonstranten op straat in Duitsland voor en tegen coronabeleid
In vele Duitse steden hebben ettelijke duizenden mensen zaterdag gedemonstreerd tegen het coronabeleid van de regering. De grootste manifestatie vond plaats in Hamburg, waar volgens de politie circa 16.000 mensen de straat opgingen. Ook in onder meer Maagdenburg, Freiburg, Ansbach, Regensburg en Schwerin werd geprotesteerd.
Lees verder