Doorgaan naar hoofdcontent

Doden bij protest in Kazachstan, door Rusland geleid militaire bondgenootschap stuurt hulp

HLN
Doden bij protest in Kazachstan, door Rusland geleid militaire bondgenootschap stuurt hulp
Bij de onlusten in Kazachstan zijn doden en gewonden gevallen, zo heeft president Kassym-Jomart Tokajev gemeld zonder aantallen te noemen. Na dagen van protesten tegen de verhoging van de energieprijzen heeft hij de noodtoestand uitgebreid naar het hele land. Het internet is grotendeels afgesloten. Er zijn honderden arrestaties verricht. Tokajev zei woensdagavond dat "terroristische bendes" cruciale infrastructuur overnemen.
Lees verder

LIVE. Real Madrid komt goed weg in openingskwartier tegen derdeklasser Alcoyano
• Zestiende finales Copa del Rey • Aftrap: 21u30 • Real gaat op bezoek bij Alcoyano, uitkomend in de Spaanse derde klasse • Courtois krijgt rust, Hazard mogelijk wel aan aftrap
Lees verder

Nicolas Cage over dodelijk schietindicent van Alec Baldwin: "Als acteur moet je met een wapen kunnen omgaan"
Nicolas Cage (57) heeft zich uitgesproken over het dodelijke schietincident op de set van 'Rust', waarbij Alec Baldwin per ongeluk een cameravrouw neerschoot. "Als acteur moet je weten waar je mee bezig bent", aldus Cage. "Of het nu gaat om auto's, stunts of wapens."
Lees verder

Geen straf voor neerhalen beeld Britse slavenhandelaar in Bristol
Vier Britse activisten die op 7 juni 2020 in het kader van de Black Lives Matter beweging een standbeeld van een slavenhandelaar hielpen neerhalen in Bristol worden daar niet voor bestraft. Een jury in de stad in het westen van Engeland sprak hen na een twee weken durend protest vrij, zo hebben Britse media woensdag gemeld.
Lees verder

Kappers roepen Nederlandse ministers op "coronacoupe" te dragen op foto met koning
De Nederlandse kapperskoepel roept de ministers van de nieuwe regering van Nederland op niet met vers geknipte kapsels voor de traditionele foto met de koning te verschijnen, nu kapsalons door de lockdown dicht moeten blijven. "Dat zou een heel slecht signaal zijn", zegt de brancheorganisatie ANKO.
Lees verder

KMI waarschuwt voor gladde wegen
Het KMI waarschuwt voor gladde wegen woensdagnacht en donderdagochtend. Er geldt code geel in het hele land, met uitzondering van West-Vlaanderen.
Lees verder

LIVE. Tottenham krikt niveau op na rust, maar Chelsea en Lukaku komen niet in de problemen
• Heenmatch halve finale League Cup • Aftrap: 20u45 • Stamford Bridge • Lukaku na gesprek met Tuchel weer in de basis
Lees verder

Google wil Android dit jaar beter laten samenwerken met ChromeOS en Windows
Google kondigt verschillende applicaties aan die zijn gericht op het integreren van Android met ChromeOS, Windows en andere platforms. Het bedrijf werkt onder andere samen met Acer, HP en Intel om de Android-functie Fast Pair beschikbaar te maken voor Windows.
Lees verder

LIVE. Militao bevrijdt Real in belabberde eerste helft tegen derdeklasser Alcoyano
• Zestiende finales Copa del Rey • Aftrap: 21u30 • Real gaat op bezoek bij Alcoyano, uitkomend in de Spaanse derde klasse • Courtois krijgt rust, Hazard mogelijk wel aan aftrap
Lees verder

Er is geen doorkomen aan voor Novak Djokovic: Australië weigert de toegang na visumproblemen
De ophef rond Novak Djokovic blijft voortduren. De Servische nummer één van de wereld kwam vandaag toe in Melbourne, maar daar stelden de autoriteiten van de staat Victoria vast dat er een probleem was met zijn visum. Het document werd geweigerd en dus mag Djokovic het land niet in. De Serviër tekent nu beroep aan, ondertussen blijft hij vastzitten op de luchthaven.
Lees verder

Coronademonstrant met grote fakkel aangehouden voor huis van Nederlandse politica Sigrid Kaag
Een man die met een fakkel voor het huis van D66-partijleider Sigrid Kaag stond, is aangehouden. Dat bevestigt de partij. Er is aangifte gedaan. De man schreeuwde naar verluidt complotleuzen in de straat van de politica.
Lees verder

Romelu Lukaku staat 90 minuten op het veld bij Chelsea, dat Tottenham klopt in League Cup en op weg is naar finale
Chelsea heeft een optie genomen op de League Cup-finale. In de heenmatch van de halve finale wonnen de Blues op eigen veld met 2-0 van Tottenham. Romelu Lukaku speelde de hele match - zijn eerste minuten na het veelbesproken interview. Scoren deed hij niet.
Lees verder

Van Quickenborne wil 'aanzetten tot haat' niet uit strafrecht halen
Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is sceptisch over een wetsvoorstel om aanzetten tot haat uit het strafrecht te halen. N-VA-Kamerfractievoorzitter Peter De Roover heeft immers een wetsvoorstel klaar om louter 'aanzetten tot haat' te schrappen als strafbaar feit. De Roover vindt de strafwet ongeschikt als remedie tegen aanzetten tot haat, zegt hij op Twitter.
Lees verder

LIVE. Eden Hazard & co moeten aan de bak: derdeklasse Alcoyano komt langszij tegen Real!
• Zestiende finales Copa del Rey • Aftrap: 21u30 • Real gaat op bezoek bij Alcoyano, uitkomend in de Spaanse derde klasse • Courtois krijgt rust, Hazard wel aan aftrap
Lees verder

Fiets van omgebrachte Esmee (14) gevonden: 'Dit kan belangrijke stap zijn in ons onderzoek'
Een belangrijke vondst in het onderzoek naar de dood van Esmee (14) uit Hazerswoude-Rijndijk: haar fiets is woensdagavond gevonden in Leiden-Noord.
Lees verder

België geeft tand van Lumumba pas in juni terug aan Congo
België zal de veelbesproken tand van de vermoorde ex-premier Patrice Emery Lumumba pas in juni teruggeven aan de Democratische Republiek Congo. De geplande ceremonie van 17 januari wordt uitgesteld, onder meer door de coronapandemie, aldus het Congolese presidentschap.
Lees verder

Noord-Korea claimt succesvolle lancering hypersonische raket
Het projectiel dat Noord-Korea eerder woensdag lanceerde was een hypersonische raket die het ingestelde doel 700 kilometer verderop in de Japanse zee foutloos heeft geraakt, meldt staatspersbureau KCNA. De Zuid-Koreaanse legerleiding en de Japanse regering spraken eerder van een ballistische raket. Noord-Korea had in oktober voor het laatst een ballistische raket getest, wat de Verenigde Naties hebben verboden en tot veel kritiek leidde.
Lees verder

Real - met Hazard 75 minuten tussen de lijnen - heeft weinig overschot tegen derdeklasser Alcoyano, Barça ontsnapt aan blamage
Eden Hazard heeft zich gisteravond met Real Madrid op het veld van derdeklasser Alcoyano geplaatst voor de achtste finales van de Copa Del Rey.
Lees verder

Oprichter Gary Shapiro opent Waalse stand op grootste techbeurs ter wereld CES
Gary Shapiro, de grote baas en oprichter van de Consumer Electronics Show (CES), heeft woensdag tijdens de officiële opening in Las Vegas de stand van het Waalse Agentschap voor Export en Buitenlandse Investeringen (Awex) geopend. Het was voor de Waalse start-ups een unieke kans om aan zichtbaarheid te winnen.
Lees verder

Gedeelde voogdij voor huisdieren bij scheiding baasjes in Spanje
Een wetswijziging in Spanje zorgt ervoor dat huisdieren na een scheiding meer kans maken op gedeelde voogdij. Het "belang van het dier" weegt binnenkort zwaarder dan het "formele bezit", waardoor huisdieren voor de Spaanse wet niet langer als een object maar als een volwaardig gezinslid worden gezien.
Lees verder