Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 5 januari 2022

Deze vijf series rond cybercrime moet je zeker gezien hebben

HLN
Deze vijf series rond cybercrime moet je zeker gezien hebben
Streamz trapt 2022 op gang met jongerenserie 'Hacked', waarin drie vrienden geconfronteerd worden met hun duisterste angsten. In onze Kijkgids belichten we nog enkele series en films die inspelen op onze digitale kwetsbaarheid. Jagen op corrupte conglomeraten ('Mr. Robot', Prime Video), op zoek naar persoonlijke glorie ('Who Am I', Netflix), hoogtechnologische misdaadbestrijding ('Person of Interest', Prime Video) en een terrorist die de hele Verenigde Staten lamlegt ('Live Free or Die Hard', Disney+): welkom in de schimmige wereld van cybercrime.
Lees verder

Ghislaine Maxwell kan proberen proces nietig te verklaren nadat jurylid uit de biecht klapte
Een van de juryleden in het proces-Maxwell heeft gezegd twijfelende juryleden over de streep te hebben getrokken om haar schuldig te verklaren, vanuit zijn eigen ervaringen van seksueel misbruik. Dit hebben meerdere Britse media woensdag gemeld. Mogelijk kan de vrouw nu proberen het proces nietig te laten verklaren.
Lees verder

Wout van Aert past voor WK veldrijden in Fayetteville: "Moeilijkere keuze dan gedacht"
Het is nu ook officieel: Wout van Aert past voor het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville (30 januari). Dat bevestigde hij na zijn overwinning in Herentals.
Lees verder

Nu ook definitief: Wout van Aert past voor WK veldrijden in Fayetteville
Het is nu ook officieel: Wout van Aert past voor het WK veldrijden in het Amerikaanse Fayetteville (30 januari). Dat bevestigde zijn ploeg Jumbo-Visma na afloop van de veldrit in Herentals.
Lees verder

Buckingham Palace wilde geen 'Candle in the Wind' op begrafenis Diana
Eén van de meest memorabele momenten tijdens de begrafenis van prinses Diana was de performance van Elton John. De Britse zanger was een goede vriend van lady Di en bracht speciaal voor haar het nummer 'Candle in the Wind'. Maar blijkbaar was men in Buckingham Palace helemaal geen fan van het liedje.
Lees verder

Ondanks Nederlands vuurwerkverbod toch dubbel zoveel slachtoffers als vorig jaar
Het aantal vuurwerkslachtoffers in Nederland lag de afgelopen jaarwisseling dubbel zo hoog als in 2020. Ondanks het vuurwerkverbod moesten in totaal 773 mensen worden behandeld op de spoedeisende hulp of bij een huisartsenpost, meldt kenniscentrum voor letselpreventie VeiligheidNL woensdag. Het cijfer is inclusief de 12-jarige jongen die overleed na een incident met een klaphamer in Haaksbergen.
Lees verder

Salah Abdeslam verschijnt donderdag voor rechter na coronabesmetting
Salah Abdeslam, die vorige week positief testte op corona, kan aanwezig zijn op de donderdag geplande hoorzitting in het proces over de aanslagen in Parijs. Dat heeft het Franse nationale antiterreurparket (Pnat) aangekondigd. Abdeslam is de hoofdverdachte in het proces over de aanslagen die op 13 november 2015 plaatsvonden in Parijs.
Lees verder

Auchan lonkt naar Carrefour
De Franse supermarktgroep Auchan zou een nieuwe poging wagen om landgenoot en rivaal Carrefour over te nemen. Dat vernam financieel persbureau Bloomberg van welingelichte bronnen.
Lees verder

Lector Hogeschool PXL onder vuur nadat hij 'n-woord' gebruikt tijdens online college: "Zo'n racistische uitspraken tolereren we nooit"
Een lector van Hogeschool PXL ligt onder vuur nadat hij enkele racistische uitspraken deed tijdens een online les. "Hij gebruikte het n-woord en had het over zwarte piet", zegt directeur Ben Lambrechts. "Zoiets kan echt niet."
Lees verder

LIVE. Clement leidt al z'n eerste training in poepchique oefencomplex van AS Monaco
Waasland-Beveren, Racing Genk, Club Brugge, AS Monaco. De trainerscarrière van Philippe Clement (47) verloopt bijzonder succesvol en voorspoedig. Deze middag werd hij rond de klok van 12u voorgesteld in het Prinsdom en nu leidt hij al z'n eerste training. Onderaan deze pagina krijgt u doorheen de dag nog al het nieuws vanuit het Prinsdom.
Lees verder

Vlaanderen wil oproepingskaart autokeuring vroeger versturen
De Vlaamse regering wil de oproepingskaart voor de autokeuring vanaf 2022 zelf versturen om de automobilisten meer tijd te geven om een afspraak te maken. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) op een parlementaire vraag van Joke Schauvliege (CD&V).
Lees verder

Gezichtsstickers zijn nieuwe hype in beautyland. "Ze kunnen weleens de toekomst van make-up zijn"
Gewone make-up lijkt anno 2022 een beetje passé. Misschien omdat we willen uitpakken wanneer ons gezicht eens niet achter een masker verstopt zit. Gezichtsjuwelen zaten eerst in de lift – dank u, Angelina Jolie – en nog iets speelser nu ook: gezichtsstickers. Lekker makkelijk en lekker opvallend.
Lees verder

VS sanctioneren politieke leider van Bosnische Serviërs wegens "destabiliseren" Balkan
De VS hebben woensdag financiële sancties opgelegd aan Milorad Dodik. De politieke leider van de Bosnische Serviërs wordt ervan beschuldigd "de stabiliteit op de Balkan in gevaar te brengen".
Lees verder

Voor Leopold I was het een 'sekskasteel', voor koningin Fabiola werd het een 'rouwkasteel': achter de schermen van Kasteel van Stuyvenberg
Waar en hoe wonen koning Filip, Mathilde, Albert of Paola? Het is een simpele vraag, waar verassend weinig Belgen het antwoord op weten. Over de persoonlijke residentie van de royals is dan ook amper iets bekend, hoewel elk kasteel nochtans een uniek verhaal vertelt. Zoals het Kasteel van Stuyvenberg, dat jarenlang dienst deed als persoonlijke 'vrijersoord' van de vorst, tot het meer als 'rouwkasteel' dienst deed voor de koninklijke weduwes. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, dat president Ronald Reagan zelfs omschreef als het 'Kleine Witte Huis' van België.
Lees verder

Voor Leopold I was het een 'sekskasteel', voor Fabiola werd het een 'rouwkasteel': achter de schermen van Kasteel van Stuyvenberg
Waar en hoe wonen koning Filip, Mathilde, Albert of Paola? Het is een simpele vraag, waar verassend weinig Belgen het antwoord op weten. Over de persoonlijke residentie van de royals is dan ook amper iets bekend, hoewel elk kasteel nochtans een uniek verhaal vertelt. Zoals het Kasteel van Stuyvenberg, dat jarenlang dienst deed als het persoonlijke 'vrijersoord' van de vorst, tot het meer als 'rouwkasteel' dienst deed voor de koninklijke weduwes. Tijd voor een virtuele rondleiding op het domein, dat oud-president Ronald Reagan zelfs omschreef als het 'Kleine Witte Huis' van België.
Lees verder

Marjan ziet mannen die hem met een fietsslot in elkaar sloegen terug in de rechtbank: "Het zicht in mijn linkeroog is bijna volledig weg"
Met een flink gehavend gezicht en een zwaar beschadigd linkeroog zakte de Gentse Marjan Dordevic woensdagochtend af naar de rechtbank. Enkele maanden geleden werd hij zomaar in elkaar geslagen door twee mannen op het Koningin Maria Hendrikaplein, vlak voor het Sint-Pietersstation. "Ik wil gerechtigheid", zegt hij woedend.
Lees verder

HET DEBAT. Baas mag ambtenaar niet meer bellen na de werkuren: een goed idee? En moet deze regel ook gelden in de privésector? Dit is jullie mening
Federale ambtenaren mogen vanaf 1 februari niet meer na de normale werkuren worden opgebeld door hun baas. Dat staat in een omzendbrief van minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) over het zogenaamde 'recht op deconnectie'. Wat denk jij? Is de regel een goed idee? En moet die ook gelden in de privésector? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

Chris Evans gaat Gene Kelly spelen in nieuwe film
Chris Evans (40) zou binnenkort wel eens in de dansschoenen van de legendarische acteur Gene Kelly kunnen stappen. People laat weten dat Evans momenteel in gesprek is met regisseurs om de ster te spelen in de tot nu toe titelloze film.
Lees verder

Rode Kruis-Vlaanderen kon in 2021 op 171.800 bloeddonoren rekenen
Het voorbije jaar gingen 171.800 mensen bij Rode Kruis-Vlaanderen langs voor een donatie van bloed, plasma of bloedplaatjes. Het Rode Kruis zocht naar 50.000 nieuwe donoren om aan de vraag te kunnen blijven voldoen, die werden niet gehaald waardoor de bloedvoorraad regelmatig kritiek was. Ook in 2022 zal Rode Kruis-Vlaanderen via een nieuwe campagne trachten nieuwe donoren te vinden.
Lees verder

Transfer Talk. Union krijgt talentrijke Poolse middenvelder van 10 miljoen van Brighton - Avenatti naar Beerschot
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder