Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 12 januari 2022

De Ketelaere is weer Belofte van het Jaar: “Een mooie bekroning voor mijn evolutie als voetballer”

HLN
De Ketelaere is weer Belofte van het Jaar: "Een mooie bekroning voor mijn evolutie als voetballer"
Net als in 2020 is Charles De Ketelaere (20) verkozen tot Belofte van het Jaar. De Ketelaere is niet meer weg te denken uit de basiself van Club Brugge. "Ik besef dat het allemaal zeer snel gaat."
Lees verder

Defensie wil meer cybermacht na moeizaam herstel door aanval: extern mailverkeer nu pas geactiveerd
Pas een maand na een cyberaanval op het leger, is het extern mailverkeer terug geactiveerd. In de veelgebruikte software Log4j van Apache werd in december wereldwijd een lek ontdekt, waardoor een deel van de activiteiten bij het ministerie werden lamgelegd. Maar het herstel verloopt nu veel moeizamer dan gedacht. Tot deze week was iets opzoeken op het internet voor militairen onmogelijk. "We willen een Cyber Component creëren als vijfde pijler van Defensie", zegt het kabinet van minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).
Lees verder

Werken aan fietssnelweg leggen 'spooklocomotief' bloot: "Plots lijk je in een filmscène beland te zijn"
Assenaar Samie Cobbaert heeft tijdens een wandeling een stille getuige van het logistieke verleden van Zellik teruggevonden. Stomverbaasd trof hij verscholen tussen het struikgewas een oude diesellocomotief aan. Reden achter de verrassende vondst? De werken aan de fietssnelweg tussen de Brusselsesteenweg en de Ringlaan in Asse. Wat er nu met de 'spooklocomotief' gaat gebeuren is nog niet geweten.
Lees verder

LIVE. Barcelona maakt het spel na rust, wie plaatst zich voor finale van Supercup?
• Halve finale Supercup • Aftrap: 20u • King Fahd International Stadium • Morgen andere halve finale tussen Atlético Madrid en Athletic Bilbao
Lees verder

Mohamed Abrini ontwijkt vragen op proces over terreuraanslagen: "Er wordt altijd het ergste verondersteld"
Mohamed Abrini heeft ontwijkend geantwoord op de meeste vragen die hij kreeg over de terreuraanslagen van 13 november 2015 in Parijs. Dikwijls bleef hij vaag, soms reageerde hij geërgerd. "In dit soort dossiers wordt altijd het ergste verondersteld", klonk het onder meer. Het was de tweede dag dat de zogenaamde 'man met het hoedje' ondervraagd werd.
Lees verder

LIVE. League Cup-finale kan Chelsea niet meer ontglippen: Rüdiger kopt hoekschop binnen
• Terugmatch halve finales League Cup • Chelsea won heenwedstrijd met 2-0 • Tottenham Hotspur Staduim • Scoort Romelu Lukaku?
Lees verder

LIVE. League Cup-finale kan Chelsea niet meer ontsnappen: Rüdiger kopt hoekschop binnen
• Terugmatch halve finales League Cup • Chelsea won heenwedstrijd met 2-0 • Tottenham Hotspur Staduim • Scoort Romelu Lukaku?
Lees verder

Felice Mazzu is voor tweede keer Trainer van het Jaar: "Deze prijs is voor mijn hele groep"
Felice Mazzu (55) is voor de twee keer in zijn carrière uitgeroepen tot Trainer van het Jaar. Mazzu bracht Union Saint-Gilloise vorig seizoen naar de hoogste voetbalklasse. Daar beleeft de Brusselse traditieclub als fiere leider momenteel een sprookje.
Lees verder

Snoop Dogg gaat hotdogs maken
Volgend Billboard is Snoop Dogg (50) van plan om zijn eigen hotdogs te lanceren. De hotdogs zouden de naam 'Snoop Doggs' krijgen. Opvallend wel, want in 2016 zei de rapper nog dat hij nooit meer hotdogs zou eten.
Lees verder

LIVE. Gouden Schoen voor De Ketelaere, Lang of Onuachu - Mazzu is Coach van het Jaar, ook Mignolet weer in de prijzen
Eén schoen, zoveel kanshebbers. Vanavond kennen we de opvolger van Lior Refaelov als winnaar van de Gouden Schoen. Zonder uitgesproken favoriet kondigt de 68ste editie zich aan als bijzonder spannend. Ook weten we wie Tine De Caigny opvolgt bij de dames én kennen we de laureaten in de nevencategorieën. Volg de aanloop, prijsuitreikingen en reacties hieronder LIVE!
Lees verder

Nummer drie: Simon Mignolet derde keer op rij Doelman van het Jaar
Geen twee zonder drie. Simon Mignolet (33) is voor het derde jaar op rij verkozen tot Doelman van het Jaar. Hij bleef Hervé Koffi en Jean Butez voor. Mignolet won vorig seizoen de titel met Club Brugge.
Lees verder

Groen licht voor beursprogramma om getalenteerde studenten naar gerenommeerde universiteiten te sturen
Het Vlaams Parlement heeft het licht op groen gezet voor het nieuwe beurzenprogramma dat Vlaamse topstudenten vanaf volgend academiejaar de kans moet geven om aan gerenommeerde buitenlandse universiteiten te gaan studeren. Voor het programma maakt de Vlaamse regering jaarlijks 2 miljoen euro vrij.
Lees verder

'Squid Game' eerste niet-Engelstalige serie met kans op SAG Award
De Zuid-Koreaanse serie 'Squid Game' is als eerste niet-Engelstalige serie genomineerd voor een Amerikaanse Screen Actors Guild (SAG) Award. De Netflix-hit maakt tijdens de uitreiking volgende maand zelfs kans in vier categorieën, zo werd vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

ACOD eist billijke thuiswerkvergoeding voor Vlaamse ambtenaren
ACOD wil dat de Vlaamse overheid werk maakt van een "billijke vergoeding" voor het overheidspersoneel dat verplicht wordt om van thuis uit te werken. Dat blijkt uit een mededeling van de socialistische overheidsvakbond.
Lees verder

En de prijs voor comeback van het jaar gaat naar... Pieter Agneessens (26), voetballer met één been: "Mijn wereld is opengegaan"
En de prijs voor Comeback van het Jaar gaat naar... Pieter Agneessens (26). Pieter wie? Ja, hij voetbalt want anders had hij helemaal niks te zoeken op de Gouden Schoen. Hij speelt zelfs bij de nationale ploeg. Weliswaar niet bij De Bruyne, Lukaku en co, maar toch: hij stond met de Red Flamingo's op het EK voetbal. Die naam is niet toevallig gekozen: het is het voetbalelftal van geamputeerden. Een portret van een jongeman wiens leven in één seconde voorgoed veranderde.
Lees verder

Lukaku, opnieuw Beste Belg in het Buitenland, krijgt trofee onverwacht van Thierry Henry: "Deze zal ik niet stukmaken"
Romelu Lukaku (28) volgt zichzelf op als Beste Belg in het Buitenland. De aanvaller, nu bij Chelsea, had vorig seizoen een groot aandeel in de landstitel van Inter. Hij kreeg z'n trofee uit handen van Thierry Henry (zie video).
Lees verder

Wát een nagelbijter: Janice Cayman wint tweede Gouden Schoen, verschil met Tessa Wullaert één schamel puntje
Janice Cayman (33) heeft voor de tweede keer in haar carrière de Gouden Schoen gewonnen. De speelster van Olympique Lyon heeft in de eindafrekening amper één puntje meer dan Anderlecht-vedette Tessa Wullaert. Van een miniem verschil gesproken.
Lees verder

LIVE. Valverde schiet in verlengingen 2-3 binnen, komt Barça nog een derde keer terug?
• Halve finale Supercup • Aftrap: 20u • King Fahd International Stadium • Morgen andere halve finale tussen Atlético Madrid en Athletic Bilbao
Lees verder

LIVE. Verlengingen in Barcelona-Real Madrid: wie plaatst zich voor finale Supercopa?
• Halve finale Supercup • Aftrap: 20u • King Fahd International Stadium • Morgen andere halve finale tussen Atlético Madrid en Athletic Bilbao
Lees verder

Ben Affleck moest zijn tanden laten fixen voor 'Armageddon'
Het gebeurt wel vaker dat acteurs moeten bijkomen of afvallen voor een rol, maar nieuwe tanden aanwenden is niet zo vaak voorkomend. Acteur Ben Affleck (49) kan er wel van meespreken. voor zijn 'sexy' rol in 'Armageddon' moest hij niet alleen het perfecte lichaam hebben, maar dus ook het perfecte gebit.
Lees verder