Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 14 januari 2022

Brugge: Twee nieuwe toegangen op online archiefdatabank Probat: Heilig Bloedspel en ambtachtsoorkonden

Twee nieuwe toegangen op online archiefdatabank Probat: Heilig Bloedspel en ambtachtsoorkonden

Tweede week van 2022 en, na de vernieuwing van archiefbankbrugge.be, nog een digitale aanvulling op de onlinedatabank Probat. Twee nieuwe toegangen, het Heilig Bloedspel en de ambachtsoorkonden, zijn voortaan doorzoekbaar.

Lees verder

Beschilderde grafkelder Onze-Lieve-Vrouwekerkhof Zuid gelicht

Deze bijzondere grafkelder krijgt een permanente plaats in de museumopstelling van de Onze-Lieve-Vrouwekerk, waar ook de restauratie gevolgd zal kunnen worden.

Lees verder

Live radio als nieuwjaarsgeschenk voor medewerkers Stad en OCMW/Mintus
radiomarathon die rechtstreeks wordt uitgezonden op vrijdag 14 januari 2022 van 8.00 tot 16.00 uur, vanop het Evenementenplein van Het Entrepot.
Lees verder

Stad Brugge verplicht conformiteitsattest voor huurwoningen

Sinds 1 januari 2022 moeten verhuurders van huurwoningen ouder dan twintig jaar een conformiteitsattest aanvragen. Dit attest wordt verplicht vanaf de start van het huurcontract.

Lees verder

Venetiaanse Costumés wandelen door de Brugse winkelstraten op 22 januari

Regards Vénitiens is de oudste en de grootste groepering van Venetiaanse costumés in onze streken. De Brugse Handelskring Centrum heeft in samenwerking met Stad Brugge, het evenement na twee jaar terug op de kalender geplaatst.

Lees verder

Openbaar onderzoek over het ontwerp van het plan-MER en het ontwerp van het Vlaams Strategisch Plan voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 2023 – 2027

Van 14 januari 2022 tot en met 14 maart 2022

Lees verder

Brugse culturele diensten zetten in 2021 succesvol in op aanvullende financiering
Om Brugge als culturele stad nog te laten groeien wordt er actief ingezet op nieuwe kansen en projecten, en dit via het aanvragen van projectsubsidies. Met succes, zoals blijkt uit het overzicht 2021.
Lees verder