Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 11 januari 2022

Brugge: Kruispunt Komvest wordt fiets- en voetgangersvriendelijker

Kruispunt Komvest wordt fiets- en voetgangersvriendelijker
De provinciale commissie verkeersveiligheid gaf goedkeuring voor de herinrichting van de verkeersknoop Komvest. Met het plan zal de oversteek voor fietsers en voetgangers verbeteren. We vormen de woonstraat Komvest om in een fietsstraat.
Lees verder

Medewerkers van Stad Brugge starten het nieuwe jaar in nieuwe werkkledij
De medewerkers van Stad Brugge zetten het nieuwe jaar in met nieuwe werkkledij. Het stadsbestuur kiest voor een eigentijdse, sportieve look, die aansluit op zijn ambities en gaat hiervoor in zee met lokale partners.
Lees verder

Stad Brugge tevreden met hernieuwing van steun Vlaamse regering voor Universiteit van Verenigde Naties in Brugge
Lees verder

Toerismecijfers voor Brugge in eindejaarsperiode en start 2022

Het toch nog hoge aantal bezoekers bewijst dat heel veel mensen - bewoners van onze stad en bezoekers van binnen- en buitenland - graag naar een stad komen waar warmte en sfeer aanwezig zijn. 

Lees verder

Vaccinatienieuws: vaccinatie van kinderen van 5 tot 11 jaar
Op zaterdag 15 januari 2022 gaat in het vaccinatiecentrum van Brugge het vaccineren van de 5 tot 11-jarigen van start. Alle uitnodigingsbrieven zijn al de deur uit. Wie binnenkort 5 jaar wordt, ontvangt pas na zijn/haar verjaardag een brief in de bus
Lees verder

Brugge Blokt postkaartjes

Lees verder

Druktemeting winkelstraten: slimme technologie voor Brugse handelaars en horeca

Stad Brugge start samen met Stad Gent met het proefproject VLOED (Voorspellen Lokale Ondernemers en Economie door Drukte) waarbij de drukte in een Living Lab, meer specifiek in de winkelstraten Zuidzandstraat en Steenstraat, gemeten wordt.

Lees verder