Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 13 januari 2022

Bovenburen worden net op tijd wakker tijdens brand in beenhouwerij: “Mijn vrouw en kinderen wakker gemaakt en naar ...

HLN
Bovenburen worden net op tijd wakker tijdens brand in beenhouwerij: "Mijn vrouw en kinderen wakker gemaakt en naar buiten gelopen"
In Bonheiden Dorp is er donderdagochtend brand uitgebroken bij beenhouwerij Verstraeten. De brand woedde in een achterbouw en ging gepaard met een felle rookontwikkeling. Gewonden vielen er niet. De schade is aanzienlijk.
Lees verder

Buitenlandse troepen beginnen aan terugtrekking uit Kazachstan
De buitenlandse troepen onder leiding van Rusland hebben een begin gemaakt met hun vertrek uit Kazachstan. Daar hielpen ze op verzoek van president Kassym-Jomart Tokajev bij het beëindigen van de onrust onder de bevolking, die ontstond na een stijging van de brandstofprijzen.
Lees verder

8K-televisies worden meer betaalbaar: heeft het zin om er al een aan te schaffen?
Het lijkt soms alsof de 4K-tv's nog maar net de Vlaamse huiskamers hebben veroverd. Maar ondertussen staat the next level al ongeduldig te trappelen: 8K. Is het de moeite om in een 8K-tv te investeren? En hoeveel betaal je voor een basistoestel met 8K? Techexpert Frank Everaardt, hoofdredacteur van de gespecialiseerde website Hardware Info, geeft advies.
Lees verder

Heeft het zin om in een 8K-televisie te investeren? "Tot voor kort waren deze televisies onbetaalbaar, nu vind je ze voor minder dan 1.000 euro"
Het lijkt soms alsof de 4K-tv's nog maar net de Vlaamse huiskamers hebben veroverd. Maar ondertussen staat the next level al ongeduldig te trappelen: 8K. Is het de moeite om in een 8K-tv te investeren? En hoeveel betaal je voor een basistoestel met 8K? Techexpert Frank Everaardt, hoofdredacteur van de gespecialiseerde website Hardware Info, geeft advies.
Lees verder

Arbeidsexpert toont hoe je je verlof in 2022 meer dan verdubbelt: zo maak je van 29 vakantiedagen 62 vrije dagen (en het kan zelfs nog beter)
We genieten in ons land van gemiddeld 29 vakantiedagen per jaar, extraatjes zoals anciënniteit en ADV-dagen meegerekend. Met een handig stukje puzzelwerk, waarbij we op zoek gaan naar interessante blokken van minimaal vier opeenvolgende dagen thuis, kun je dat aantal meer dan verdubbelen. Arbeidsexpert en juridisch adviseur Marijke Beelen van hr-dienstenbedrijf Acerta helpt je op weg.
Lees verder

PS wil energiecheque van 200 euro voor gemiddelde inkomens: "Rijkste 10 à 20 procent heeft dit niet nodig"
De PS wil aan gezinnen met een gemiddeld inkomen een cheque van 200 euro toekennen. Dat heeft Paul Magnette vanmorgen gezegd bij RTL. De PS-voorzitter vindt dat beter dan de tijdelijke btw-verlaging die minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) voorstelt, want daar profiteren volgens hem vooral de hogere inkomens van. "De rijkste 10 à 20 procent heeft dit niet nodig", zegt de PS-voorzitter.
Lees verder

PS wil energiecheque van 200 euro voor middenklassegezinnen: "Rijkste 10 à 20 procent heeft dit niet nodig"
De PS wil aan gezinnen met een gemiddeld inkomen een cheque van 200 euro toekennen. PS-voorzitter Paul Magnette zegt in La Dernière Heure en op Bel-RTL dat hij dat beter vindt dan de tijdelijke btw-verlaging die minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) voorstelt. Daar profiteren volgens hem vooral de hogere inkomens van. "De rijkste 10 à 20 procent heeft dit niet nodig", zegt de PS-voorzitter.
Lees verder

Nets verslaan Chicago in topper, Lakers verliezen van Sacramento
Brooklyn heeft woensdag in de NBA de topper van de Eastern Conference tegen Chicago gewonnen met 138-112. In het westen verloren de Los Angeles Lakers van Sacramento (125-116).
Lees verder

Gevangene Isabelle (29) boette in aan vrijheid, maar vond de liefde: "Voor Jos wil ik mijn leven beteren"
"Als je partner je niet laat vallen terwijl je in de gevangenis zit ... Dat zegt veel, toch?" Een thuis, een job en een relatie: dat zijn volgens de criminologie drie zaken die voorkomen dat een ex-gevangene opnieuw feiten pleegt. Isabelle (29) leerde kort voor haar arrestatie Jos (31) kennen. De man van haar leven, haar steun en toeverlaat en inderdaad: een reden om haar leven te beteren. Wat begon als friends with benefits, groeit tijdens haar gevangenisstraf uit tot een liefdevolle relatie. Met telefoonseks.
Lees verder

Hoe ploegmaats Van Avermaet en Naesen troost vinden bij elkaar over een slecht seizoen: "We spreken er soms wel over, dat het is om de muren van op te lopen"
Greg Van Avermaet (36) en Oliver Naesen (31) zouden een nieuw droomkoppel vormen bij het Franse AG2R. Maar moesten op het einde van het seizoen troost vinden bij elkaar. Zo teleurstellend is 2021 voor beide renners geweest. 2022 moet beter, maar hoe? Van Avermaet gaat zijn boostervaccin uitstellen en Naesen gaat minder hard trainen. "Zo is dat met koers, het kan alle kanten uit."
Lees verder

Anderlecht komt er al even niet aan te pas, volgend jaar dan maar? "Ach, niets vervangt een prijs als ploeg"
Bij Anderlecht berusten ze in het feit dat ze opnieuw geen rol van betekenis speelden bij de Gouden Schoen. Wat wordt het volgend seizoen? "We hopen op de toekomst, maar ik wil dat ze voornamelijk naar een collectieve trofee mikken", zegt Vincent Kompany.
Lees verder

Achter de schermen bij de laatste scène van Andy Peelman in 'De Buurtpolitie'
Andy Peelman (38) heeft officieel afscheid genomen van 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie'. Koen Baetens, zijn personage, is op heldhaftige wijze om het leven gekomen. Desna van Showbits ging een kijkje nemen op de set tijdens de laatste draaidag van de acteur. "Het was tijd om de fakkel door te geven."
Lees verder

Waarom 'Nee, dat heb ik nooit gezegd' niet zo onschuldig is als het lijkt: "Narcisten manipuleren je met gaslighting om je zelfvertrouwen te ondermijnen"
Zette je partner, vriend(in) of leidinggevende je ooit op een voetstuk, maar voel je je nu onzeker en uitgeput in jullie relatie, zonder dat je kan verklaren waarom? Twijfel je aan je capaciteiten door de opmerkingen die je krijgt? En weet je eigenlijk niet meer zo goed wie je bent? Misschien ben je dan wel slachtoffer van gaslighting. "Dat is een tactiek van narcisten om je aan jezelf te doen twijfelen", waarschuwt narcismecoach Nelly De Keye.
Lees verder

Doet je baas of partner je steeds twijfelen aan jezelf? Misschien gaat het wel om gaslighting: "De manipulatietechniek tijdig herkennen is cruciaal"
Zette je partner, vriend(in) of leidinggevende je ooit op een voetstuk, maar voel je je nu onzeker en uitgeput in jullie relatie, zonder dat je kan verklaren waarom? Twijfel je aan je capaciteiten door de opmerkingen die je krijgt? En weet je eigenlijk niet meer zo goed wie je bent? Misschien ben je dan wel slachtoffer van gaslighting. "Dat is een tactiek van narcisten om je zelfvertrouwen te ondermijnen", waarschuwt narcismecoach Nelly De Keye.
Lees verder

Overleg rond coronamaatregelen in Nederland start onder hoogspanning na felle kritiek op harde lockdown
Onder dreiging van opstandige ondernemers in het hele land komt het Nederlandse kabinet vanochtend bijeen in het Catshuis (de ambtswoning van de premier) om te overleggen over de lockdown in het land. Rutte IV lijkt af te koersen op een gedeeltelijke versoepeling, maar veel ruimte is er niet, waarschuwen experts.
Lees verder

'Full House'-acteur Bob Saget is volgens rapport vredig overleden in zijn slaap
Bob Saget werd op 10 januari dood aangetroffen in een hotelkamer. Zijn doodsoorzaak bleef tot nu toe onduidelijk. Volgens een rapport, dat het doorgaans goed ingelichte TMZ in handen kreeg, zou de 'Full House'-acteur vredig overleden zijn in zijn slaap.
Lees verder

Bijna 9,4 miljoen passagiers op Brussels Airport in 2021: daling van 64 procent in vergelijking met recordjaar 2019
Brussels Airport heeft vorig jaar bijna 9,4 miljoen reizigers over de vloer gekregen. Dat is 39 procent meer dan het jaar voordien - toen 6,7 miljoen passagiers - maar wel 64 procent lager dan in het record- en coronavrije jaar 2019. De cargoafdeling noteerde vorig jaar dan wel weer recordcijfers, mede door het transport van de coronavaccins.
Lees verder

LIVE. De 'day after' in het spoor van kersvers Gouden Schoen Paul Onuachu: genieten van champagneontbijt met vriendin Tracy
Paul Onuachu (27) werd gisteren de grote triomfator van het Gala van de Gouden Schoen. Maar daar blijft het niet bij, want ook vandaag zitten we in het spoor van de Nigeriaanse spits van Racing Genk. Volg de 'day after' van Onuachu op de voet in onderstaande liveblog.
Lees verder

Ook Salonkortingen op autoverzekeringen: is dit een goed moment je premie te herbekijken?
Al gaat het autosalon niet fysiek door, toch koop je een nieuwe auto momenteel met een salonkorting. Ook verzekeraars bieden tijdens deze periode kortingen aan. Op welke prijsverminderingen kan je momenteel rekenen? En is het ook interessant om je oude autoverzekering te herbekijken? Independer.be zet de spelregels op een rijtje.
Lees verder

Reddingsstrook vormen is zelfs meer dan één jaar na verplichting nog geen vanzelfsprekendheid: "Het kan nochtans een kwestie van leven of dood zijn"
Sinds 1 oktober 2020 is het vormen van een reddingsstrook verplicht op wegen met ten minste twee rijstroken vanaf het moment dat er filevorming optreedt. Intussen zijn we meer dan een jaar verder, maar bij de Gentse hulpdiensten klinkt het dat er nog veel werk aan de winkel is.
Lees verder