Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 3 januari 2022

“Blij hier te zijn”: nieuwe Club-coach Alfred Schreuder (49) is inmiddels in Spanje, Nederlander brengt twee assi...

HLN
"Blij hier te zijn": nieuwe Club-coach Alfred Schreuder (49) is inmiddels in Spanje, Nederlander brengt twee assistenten mee
Het is officieel: Alfred Schreuder (49) is de nieuwe coach van Club Brugge. De Nederlander tekende een contract voor onbepaalde duur en landde inmiddels in Spanje voor een eerste kennismaking met zijn selectie. Schreuder volgt de naar AS Monaco vertrokken Philippe Clement op en neemt met Danijel Zenkovic en Carlo L'Ami twee assistenten mee.
Lees verder

Hoe gevaarlijk zijn vuurwerkbommen? Brandweer Zone Antwerpen legt uit: "Wel 15 keer krachtiger dan gewoon vuurwerk"
Op oudejaarsnacht staken onruststokers op verschillende plaatsen in Vlaanderen vuurwerkbommen af. Dat zorgde voor een ontploft bushokje in Gent en een kleine vuurzee in Essen. Filmpjes tonen een enorme vuurwolk en luide knal, maar is het ook echt gevaarlijk? Verschillende brandweerkorpsen in Vlaanderen waarschuwen alleszins van wel. "De combinatie met gevaarlijke stoffen zorgt voor een gigantische ontploffing, die enorme gevolgen kan hebben", zegt Marie De Clercq van Brandweer Zone Antwerpen.
Lees verder

Kinderen Donald Trump gedagvaard in fraudeonderzoek
De openbaar aanklager in New York heeft twee kinderen van de Amerikaanse oud-president Donald Trump gedagvaard in een onderzoek naar fraude bij diens vastgoedbedrijf, meldt The New York Times. Ivanka Trump en Donald Trump junior moeten antwoorden geven op vragen over mogelijke manipulatie van de waardering van eigendom van het familiebedrijf The Trump Organization voor belasting- en verzekeringsdoeleinden.
Lees verder

Handelaars voorzichtig positief na eerste soldendag
De handelsfederaties blikken "voorzichtig tevreden" terug op de eerste dag van de wintersolden. De beperkingen en het slechte weer houden kopers voorlopig niet thuis, klinkt het bij Comeos en het NSZ.
Lees verder

Transfer Talk. Genk aast op opvolger Kossounou - STVV verliest Suzuki - Gillet weg bij Charleroi - Thiago Silva verlengt bij Chelsea
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Transfer Talk. Genk aast op opvolger Kossounou - STVV verliest Suzuki - Gillet weg bij Charleroi
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Nu ook tweede broer (72) van Bogdanoff-tweeling overleden
Zes dagen na zijn tweelingbroer Grichka is nu ook Igor Bogdanoff overleden, zo bevestigt zijn agent. Hij werd 72 jaar. De man lag al enkele dagen in een coma in een ziekenhuis in Parijs. De familie wenst niet te communiceren over de doodsoorzaak.
Lees verder

De strengste lockdown van het moment: 13 miljoen inwoners mogen huis niet uit om eten te kopen
De strengste lockdown vindt op dit moment in de Chinese miljoenenstad Xi'an plaats. Inwoners mogen er zelfs hun huis niet verlaten om eten te kopen. Op 1 januari werden enkele honderden mensen in het holst van de nacht met bussen naar quarantainekampen gebracht. De autoriteiten hopen zo een grote uitbraak te voorkomen in aanloop naar het Chinese Nieuwjaar (1 februari) en de Winterspelen in Peking (van 4 tot 20 februari).
Lees verder

Elise Mertens klaar voor eerste match van het jaar: "Had een switch nodig"
Een dubbelwedstrijd op het WTA 250-tornooi van Melbourne met nieuwe partner Veronika Kudermetova en nieuwe coach Simon Goffin, ziedaar het eerste wapenfeit van Elise Mertens (WTA 21) in het nieuwe jaar.
Lees verder

Rusland organiseert donderdag diplomatiek spoedoverleg over spanningen in Oekraïne
Rusland, Oekraïne, Duitsland en Frankrijk houden donderdag in Moskou diplomatiek spoedoverleg over de spanningen rondom Oekraïne. Dat heeft het Russische persbureau Interfax maandag gemeld.
Lees verder

Lars vond overleden Esmee (14) in het park: "Ik wilde zo snel mogelijk hulp halen"
Personal trainer Lars Meesters was vrijdagochtend met twee klanten aan het sporten aan de Melchior Treublaan in het Nederlandse Leiden toen hij het lichaam van de 14-jarige Esmee vond, de Nederlandse tiener die sinds donderdag vermist werd en door een misdrijf om het leven kwam. "Je schrikt als je dat gezicht ziet waar geen leven meer in zit, maar toen wilde ik zo snel mogelijk hulp halen", vertelt hij aan AD.nl.
Lees verder

Apple als eerste beursbedrijf meer dan 3.000 miljard dollar waard
Het Amerikaanse technologieconcern Apple heeft maandag op Wall Street als eerste bedrijf een marktwaarde van 3.000 miljard dollar bereikt. Dat is 3 biljoen dollar en komt omgerekend neer op meer dan 2.650 miljard euro.
Lees verder

Hoe zal vaccinatie bij kinderen verlopen? Hoe worden ze uitgenodigd? En wat als één van de ouders geen toestemming geeft voor prik?
In een-twee-drie is zo'n prik gezet, maar dat wil niet zeggen dat de vaccinatiecampagne voor 5- tot 11-jarigen kinderspel is. Zes vragen aan Dirk Dewolf, de topman van het Agentschap Zorg en Gezondheid. Wat als - bijvoorbeeld na een echtscheiding - ouders het niet eens raken over het al dan niet vaccineren van hun kind? Krijgen kinderen ook een Covid Safe Ticket na hun dubbele prik? En wanneer zullen alle kinderen van wie ouders dat wensen in Vlaanderen geprikt zijn?
Lees verder

Ook avondploegen volgen personeelsstaking in gevangenissen strikt op
Ook de mensen van de avondploegen in de gevangenissen hebben de staking "zeer strikt" opgevolgd. In zowat 8 op de 10 inrichtingen is het streefcijfer van de minimale dienstverlening niet gehaald, meldt het Gevangeniswezen.
Lees verder

LIVE FINALE WK DARTS. Onze commentatoren geven het voordeel aan Wright: "Omdat hij een tikkeltje meer ervaring heeft dan Smith"
De apotheose van een geweldig WK darts. Peter Wright (51), 's wereld nummer twee, en Michael Smith (31), als negende gerangschikt, strijden vanavond voor de titel van wereldkampioen. Schotland versus Engeland in een voorspelde hoogstaande finale. Wie mag zich straks de allerbeste noemen? Volg de wedstrijd vanaf 21u op VTM 2 en HLN.be!
Lees verder

BNP Paribas Fortis is enige aandeelhouder van bpost bank
BNP Paribas Fortis heeft het belang van 50 procent van bpost in bpost bank overgenomen en is daarmee nu de enige aandeelhouder. Dat melden beide bedrijven maandag in een persbericht.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck moet stage hertekenen na vijf coronagevallen: "En toch gaan we hier basis leggen om erbij te geraken"
Hein Vanhaezebrouck moet zijn winterstage anders invullen dan hij in gedachten had. Met vijf coronagevallen, één zieke, drie Afrika Cupgangers en een individueel trainende Odjidja ontbreekt er heel wat in het Spaanse Oliva. "En toch gaan we hier de basis leggen om erbij te geraken". Erbij: dat betekent de top vier.
Lees verder

Football Talk. Ook KVO annuleert winterstage - Vijf spelers AA Gent blijven thuis na positieve test
KV Oostende heeft de winterstage geannuleerd. De kustploeg had morgenochtend om 6 uur naar La Manga in Spanje moeten vliegen. Zeven spelers en een lid van de staf testten positief op de omikronvariant. "Om een nog verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, werd beslist om de stage te annuleren", laat de club weten. (TVA)
Lees verder

Het gaat hard voor de Brusselse Angèle, maar "de hele wereld veroveren wil ik niet"
Cathérine Moerkerke blikt vooruit op de Belgen van wie we veel verwachten in 2022. We beginnen met Angèle, samen met Stromae de grootste Belgische wereldster. Ze deelt het podium met Dua Lipa, is het gezicht van Chanel, heeft een documentaire op Netflix. Binnenkort kan ze zes Mia's winnen en staat ze vijf keer in Vorst Nationaal en het Sportpaleis. Kortom: in 2022 is Angèle overal.
Lees verder

Zware sneeuwstorm teistert Washington D.C.
Een sneeuwstorm heeft de regio rond de Amerikaanse staat Washington D.C. getroffen. Na een periode van bijzonder milde temperaturen wordt een deel van de Amerikaanse oostkust nu opgeschrikt door een winterse storm. Die heeft ondertussen al heel wat hinder veroorzaakt.
Lees verder