Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 6 januari 2022

Billie Eilish mogelijke headliner op Coachella

HLN
Billie Eilish mogelijke headliner op Coachella
Billie Eilish (20) treedt naar verluidt op als headliner tijdens Coachella, het muziekfestival dat vanaf 15 april in twee opeenvolgende weekenden wordt gehouden in Californië, aldus TMZ. De oorspronkelijke headliner, Travis Scott (30), werd vervangen na zijn omstreden Astroworld-festival waar tien mensen om het leven kwamen.
Lees verder

OPROEP: Heb jij co-ouderschap over je huisdier?
Wisselt jouw viervoeter om de week van huis? Deel jij jouw kat, hond of misschien wel goudvis met iemand anders? Wij zoeken mensen die co-ouderschap hebben over hun huisdier. Stuur een mailtje naar nikias.de.bruyn@persgroep.net. Vermeld kort hoe die co-ouderschap er uitziet en zet zeker jouw telefoonnummer en naam in de mail.
Lees verder

EuroMillions, Lotto of toch Win for Life? Wiskundeprof berekent bij welke loterij je meeste kans maakt op winst
Winnen met Lotto, EuroMillions, Subito of Win for Life is de droom van velen. Voor een Belg werd het gisteren werkelijkheid. Hij of zij won maar liefst 10,5 miljoen euro bij de Lottotrekking. Professor en wiskundige Rudi Penne rekent na hoe groot je winstkansen én rendement - of moeten we zeggen verlies? - zijn bij dergelijke kansspelletjes. "De kans dat je omkomt bij een aardbeving is zes keer groter dan dat je EuroMillions wint."
Lees verder

Nieuwe televisies aangekondigd op CES: is dit het moment om een koopje te doen?
Op de Amerikaanse technologiebeurs CES presenteren fabrikanten deze week heel wat nieuwe televisies. Frank Everaardt, hoofdredacteur van Hardware Info, volgt het nieuws op de voet en selecteert de belangrijkste aankondigingen.
Lees verder

Treinen waren vorig jaar minder stipt dan in 2020
De stiptheid van de binnenlandse reizigerstreinen is er vorig jaar licht op achteruit gegaan in vergelijking met 2020. Gemiddeld reed 92,6 procent van de treinen in 2021 op tijd, of met een vertraging van maximaal zes minuten. Een jaar eerder was dat nog 93,6 procent. Het aantal afgeschafte treinen is wel fors toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van spoornetbeheerder Infrabel.
Lees verder

"De meeste diëten vertrekken vanuit een verbod, maar zo vind je moeilijk motivatie": zo ga je gezonder leven en zeg je extra kilo's gedag
Nieuw jaar, nieuwe gewoonten? Wie enkele (feest)kilo's kwijt wil op een gezonde manier, kan er best meteen aan beginnen. Iets meer bewegen doet al wonderen en op je voeding letten is cruciaal. Maar hoe pak je dat allemaal concreet aan? Topkinesist Lieven Maesschalck, diëtist Michaël Sels en arts Kris Verburgh leggen uit. Met hun advies en oefeningen loodsen ze jou met gemak gezond het jaar door.
Lees verder

Daar zijn de kliffen aan de kust weer (al blijven ze niet lang)
Op verscheidene plaatsen aan de kust zijn na het springtij van woensdag kliffen ontstaan. Voor wandelaars is het een mooi fenomeen, maar ongevaarlijk is het niet.
Lees verder

78 dagen speculatie over vaccinatiestatus, maar uiteindelijk werd het een 'njet' voor Djokovic: een chronologische terugblik
Niet vies van een beetje drama en spanning. Ook naast het tennisterrein. Novak Djokovic hield de sportwereld samen met de Australische instanties goed twee maanden in de ban over zijn vaccinatiestatus en zijn deelname aan de Australian Open.
Lees verder

Angstig door de pandemie? Dan kunnen memes u misschien helpen
De coronapandemie en alles wat daarmee gepaard gaat, maakt tal van personen angstig. Een hulpmiddel bij zulke angstgevoelens kwam de afgelopen twee jaar uit nogal onverwachte hoek, volgens een nieuw onderzoek dat gepubliceerd werd in het vaktijdschrift 'Nature'. Daaruit bleek dat de humor, herkenbaarheid en emotionele waarde van memes kunnen dienen als een belangrijk copingmechanisme.
Lees verder

LIVE. Opstootje aan verblijfplaats Djokovic tussen protestanten en politieagenten - Serviër nog zeker tot maandag in 'hotel' met asielzoekers
Mag Novak Djokovic (34) alsnog deelnemen aan de Australian Open of wordt hij - naar de algemene verwachting - eerstdaags het land uitgezet? Dat is de hamvraag nadat de Servische toptennisser de toegang tot Australië werd ontzegd op de luchthaven. Op deze pagina volgt u al het nieuws rond 'Nole' op de voet.
Lees verder

Betty White zal begraven worden in intieme kring
Betty White zal een intieme begrafenis krijgen omdat ze "nooit wilde dat mensen ophef over haar zouden maken," heeft haar publicist, Jeff Witjas, bevestigd. Het is nog niet bekend wanneer de begrafenis zal plaatsvinden.
Lees verder

Kan je je energiefactuur niet meer betalen? Dit zijn mogelijke oplossingen
De energieprijzen zijn niet te stuiten. Gezinnen betalen vandaag op jaarbasis gemiddeld bijna 2.200 euro meer voor gas en elektriciteit dan een jaar geleden. Dat laat zich uiteraard voelen in onze portemonnee. Maar wat staat je te doen als je je energiefactuur echt niet meer kunt betalen? Mijnenergie.be weet raad.
Lees verder

Zeldzame winterse buien bedekken Tokio onder sneeuwtapijt
Zware sneeuwbuien hebben de Japanse hoofdstad Tokio bedekt onder een sneeuwtapijt. Zo'n winters tafereel is zeldzaam in Japan en heeft geleid tot heel wat hinder binnen het luchtverkeer.
Lees verder

Trump-fans blijven geloven dat bestorming van Capitool in scène gezet is: "Een Republikein zou zoiets nooit doen"
"De aanval op het Capitool was niet de fout van de Republikeinen of Trump. De Democraten zaten erachter, zij hebben alles in gang gezet." Aan het woord is Lisa, een hevige fan van de voormalige president. Eén jaar na de feiten blijken nog altijd heel wat Amerikanen ervan overtuigd dat de bestorming van het Capitool in scène gezet is om Trump in een slecht daglicht te plaatsen.
Lees verder

Biden wil dat politiek geweld 'niet de norm' wordt in VS
De Amerikaanse president Joe Biden gaat in zijn toespraak ter herdenking van de bestorming van het Capitool in op politiek geweld in het land. Hij roept alle Amerikanen op om dat niet toe te staan.
Lees verder

Zaterdag uitzonderlijk geen 'Dancing with the stars', na meerdere coronabesmettingen
Dat Nora Gharib en Lotte Vanwezemael zaterdag niet mee zouden kunnen dansen in de liveshow van 'Dancing with the stars' wegens een coronabesmetting, was al duidelijk. Maar nu wordt de hele show afgelast. Dat laat Play 4 weten.
Lees verder

"Clement heeft geen tijd te verliezen": Franse media voeren druk meteen op voor kersvers Monaco-coach
En u dacht dat er bij Club Brugge al druk op de ketel stond, meneer Clement? Ook in Frankrijk zijn alle ogen gericht op de prestaties onder de nieuwe coach. De Franse pers ziet in Philippe Clement de man van de vooruitgang bij AS Monaco, al hebben de fans nog hun twijfels: "Laat de schoonheid van de Franse zuidkust niet vergeten dat het er snel kan verkeren."
Lees verder

LIVE (20u45). Kan topper tussen Juventus en Napoli vanavond wel doorgaan?
• Serie A • Speeldag 20 • Kan match wel doorgaan? • Napoli afgezakt naar Turijn, maar ook Italiaans voetbal kreunt onder coronagolf
Lees verder

Samen gezonder door het leven? Relatietherapeute Sarah en personal trainer Gudrun geven tips voor koppels
Met je partner deel je lief en leed. Maar blijkbaar ook je gezondheid en levensduur, blijkt uit onderzoek. Wil je op de trein stappen richting een gezonder leven, maar koop je liefst een duoticket? Relatietherapeute Sarah Hertens geeft tips om het gesprek aan te gaan met je partner, personal trainer Gudrun Hespel om jullie voornemens waar te maken. "Langetermijnprojecten zorgen voor een verfrissende dynamiek in een relatie."
Lees verder

Zij vroeg wél toestemming aan koning Filip: hoe prinses Maria Laura een tweede 'Amadeogate' kon vermijden
De koninklijke familie maakt zich langzaam maar zeker op voor het huwelijk van prinses Maria Laura (33), die later dit jaar haar jawoord geeft aan de Frans/Britse William Isvy (30). De trouwplannen van de oudste dochter van prinses Astrid (59) en prins Lorenz (66) kwamen als een totale verassing, al was koning Filip wél op voorhand op de hoogte. Maria Laura wilde dan ook vermijden dat de geschiedenis zich zou herhalen: het huwelijk van haar broer prins Amadeo werd in 2016 ongrondwettelijk geregulariseerd en veroorzaakte een 'koninklijke rel' binnen de politieke wereld. En dat bleef niet zonder gevolgen.
Lees verder