Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 12 januari 2022

Bestuurster (77) van bromfiets overleden na ongeval met vluchtmisdrijf in Gijzegem

HLN
Bestuurster (77) van bromfiets overleden na ongeval met vluchtmisdrijf in Gijzegem
In de Vereeckenstraat in Gijzegem gebeurde woensdagnamiddag een zwaar verkeersongeval waarbij een bestuurder vluchtmisdrijf pleegde. Hij reed een bromfietser achteraan aan bij een inhaalmanoeuvre en reed na het ongeval gewoon door. De politie patrouilleert op verschillende plaatsen om de automobilist op te sporen. De 77-jarige vrouw uit Buggenhout is in het ziekenhuis intussen overleden aan haar verwondingen.
Lees verder

RECENSIE. 'Anne Boleyn': "Een royaal gemiste kans"
Over Anne Boleyn werd al veel gezegd en geschreven, maar zelden trok de tweede van zes echtgenotes van Hendrik VIII zo veel de aandacht als met de nieuwste reeks over haar leven. 'Anne Boleyn', een driedelige miniserie met Jodie Turner-Smith in de titelrol op Streamz, beeldt Anne Boleyn namelijk voor het eerst af als een niet-witte vrouw. Of die nieuwe interpretatie ook tot een verfrissende kijkervaring leidt? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Transfer Talk. Standard plukt Gilles Dewaele weg bij KV Kortrijk, vierde wintertransfer al voor de Rouches
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfergerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Mario Vandenbogaerde verliest finale op Q-School, maar doet wel gouden zaak in strijd om PDC-tourkaart
Sterke prestatie van darter Mario Vandenbogaerde op de eerste finaledag van Q-School. Onze 48-jarige landgenoot schopte het tot de finale, waarin de Spanjaard José Justicia met 6-0 te sterk was. Maar Vandenbogaerde deed wel een fantastische zaak in de strijd om een PDC-tourkaart.
Lees verder

Valorant krijgt nieuwe agent, updates en skins
Free-to-playshooter 'Valorant' krijgt onder andere een nieuwe agent, een nieuwe Battle Pass en een nieuwe skinlijn. Dat laat ontwikkelaar Riot Games weten.
Lees verder

Valorant krijgt nieuwe agent en aanpassingen
Free-to-playshooter Valorant krijgt onder andere een nieuwe agent, een nieuwe Battle Pass en een nieuwe skinlijn. Dat laat ontwikkelaar Riot Games weten.
Lees verder

LIVE. Surfers HLN.be geven Gouden Schoen aan Charles De Ketelaere - Lies Vandenberghe neemt u mee achter de schermen, Jarno Bertho blikt vooruit
Eén schoen, zoveel kanshebbers. Vanavond kennen we de opvolger van Lior Refaelov als winnaar van de Gouden Schoen. Zonder uitgesproken favoriet kondigt de 68ste editie zich aan als bijzonder spannend. Ook weten we wie Tine De Caigny opvolgt bij de dames én kennen we de laureaten in de nevencategorieën. Volg de aanloop, prijsuitreikingen en reacties hieronder LIVE!
Lees verder

Nederlandse gevangene neergeschoten in Sint-Lenaarts
Een Nederlandse man, mogelijk een ontsnapte gevangene, is woensdagnamiddag neergeschoten op de Oostmallebaan in Sint-Lenaarts (Brecht). De man overleed ter plaatse. De baan is afgesloten tussen Heihoefke en Kraaienhorst.
Lees verder

Ook woonzorgcentra kunnen besmet personeel "als laatste redmiddel" inzetten op corona-afdelingen
Ook woonzorgcentra en andere residentiële voorzieningen kunnen als laatste redmiddel asymptomatisch besmet personeel inzetten om de zorg te garanderen. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid en Welzijn Wouter Beke (CD&V) in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Lorin Parys. Het kabinet-Beke verduidelijkt wel dat het enkel gaat om de zorg op Covid-afdelingen, niet om zorg in andere afdelingen.
Lees verder

Ook woonzorgcentra kunnen besmet personeel inzetten als laatste redmiddel
Ook woonzorgcentra en andere residentiële voorzieningen kunnen als laatste redmiddel asymptomatisch besmet personeel inzetten om de zorg te garanderen. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid en Welzijn Wouter Beke (CD&V) in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van N-VA-parlementslid Lorin Parys.
Lees verder

Nog dertien Vlaamse gebieden kunnen Nationaal Park of Landschapspark worden
Van de 23 dossiers die in september vorig jaar werden ingediend voor een erkenning als Landschapspark of Nationaal Park Vlaanderen, zijn er 13 geselecteerd voor de volgende ronde. Tegen midden 2023 moet duidelijk zijn welke gebieden effectief erkend worden. Dat melden Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) en haar collega van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA).
Lees verder

Politicus verloot vandaag salaris onder miljoen Argentijnen: "Belofte maakt schuld"
Meer dan een miljoen Argentijnen doen mee aan een loting waarbij een kersvers lid van het Lagerhuis zijn salaris weggeeft. De omstreden politicus belooft de stunt maandelijks te herhalen: "Ik wil niet leven van het geld dat mensen onder dwang hebben moeten afstaan".
Lees verder

Regering bekijkt dan toch btw-verlaging voor dure energiefacturen
Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) bekijkt dan toch de optie om de btw op energie te verlagen. "We beseffen dat er dringend extra maatregelen moeten komen. Dit is voor de mensen onhoudbaar", klinkt het op zijn kabinet.
Lees verder

Acht landen, waaronder Iran, verliezen stemrecht binnen VN
Acht landen, waaronder Iran, Soedan en Venezuela, hebben hun stemrecht in de Verenigde Naties verloren doordat hun schuld ten aanzien van de organisatie te hoog is opgelopen, zo heeft secretaris-generaal Antonio Guterres dinsdagavond aan de leden van de Algemene Vergadering laten weten.
Lees verder

Feest bij de familie van Helmut Lotti: broer Kurt Lotigiers gaat trouwen
Kurt Lotigiers (49) voelt zich blijkbaar thuis in de bergen in Oostenrijk. Na twee jaar samenwonen in een klein dorpje heeft de broer van Helmut Lotti zich verloofd met zijn Oostenrijkse vriendin Stefanie. Hij haalde zijn ring en wat bubbels boven na een relatie van 13 jaar.
Lees verder

Bejaarde Palestijn gestorven na arrestatie door Israëlisch leger
Een 80-jarige Palestijn is volgens Palestijnse bronnen op de Westelijke Jordaanoever gestorven nadat hij kortstondig door Israëlische soldaten vastgehouden was. "De soldaten waren in de nacht van dinsdag op woensdag bij Jiljiliya om terreuractiviteiten te verhinderen", laat het Israëlische leger weten.
Lees verder

KMI waarschuwt voor sneeuw en ijsplekken komende nacht
Het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) waarschuwt woensdagavond voor sneeuw en mist in de nacht van woensdag op donderdag.
Lees verder

LIVE (20u). Eden Hazard op de bank in El Clásico
• Halve finale Supercup • Aftrap: 20u • King Fahd International Stadium • Morgen andere halve finale tussen Atlético Madrid en Athletic Bilbao
Lees verder

Onderzoek gestart naar seksueel ongewenst gedrag tijdens oudejaarsviering in Milaan
De politie in de Italiaanse stad Milaan is een onderzoek gestart naar het ongewenste seksueel gedrag tijdens oudejaarsnacht. Dat heeft een politiewoordvoerder bekendgemaakt. De verdachten, achttien Italiaanse mannen, zouden die nacht verschillende vrouwen hebben lastiggevallen.
Lees verder

PlayStation 5-tekort blijft duren, dus maakt Sony meer PlayStation 4's
Sony zal dit jaar nog zo'n miljoen PlayStation 4-consoles produceren. Althans, dat schrijft Bloomberg op basis van gesprekken met anonieme bronnen bij Sony. Dat is opmerkelijk, aangezien de PlayStation 5 al meer dan een jaar uit is.
Lees verder