Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 4 januari 2022

Ben jij een pleaser? Expert legt uit hoe je jezelf niet voorbij rent: “Eigenlijk is er niets sympathieks aan”

HLN
Ben jij een pleaser? Expert legt uit hoe je jezelf niet voorbij rent: "Eigenlijk is er niets sympathieks aan"
Stond jij al ooit te bakken voor een ander terwijl je het eigenlijk haat? Liep jij al ooit de benen onder je lijf uit op weg naar een feestje waar je totaal geen zin in had? Wel, dan ben je waarschijnlijk een pleaser. Iemand die wil voldoen aan de wensen of verwachtingen van een ander. En dat is heel vermoeiend. De Britse psychotherapeut Emma Reed Turrell ziet veel mensen die vastzitten in hun eigen pleasegedrag en geeft tips om jezelf op nummer één te zetten. "Pleasen kan zich uiten in gedrag dat als sympathiek wordt gezien, maar eigenlijk ben je manipulatief bezig."
Lees verder

Technologiebeurs CES opent deuren in Las Vegas
De editie 2022 van de Consumer Electronics Show (CES) opent dinsdag de deuren in Las Vegas. Heel wat bedrijven zullen tijdens de technologiebeurs hun nieuwigheden tonen, maar vanwege de omikronvariant van het coronavirus hebben meerdere grote namen, (waaronder Google, Microsoft, General Motors, Intel, Amazon, Meta (ex-Facebook), Lenovo, Twitter en Amazon) afgezien van een fysieke aanwezigheid of hebben ze die beperkt tot het strikte minimum.
Lees verder

Lizzo is wat kilo's rijker: "En ik zie er f*cking goed uit"
Enkele kilo's bijkomen na kerst en nieuw, het overkomt ons allemaal. Zo ook Lizzo (33), die in een nieuw Instagram-filmpje haar 11,8 miljoen volgers vertelt dat ze wat verdikt is. Maar er zich slecht over voelen, is het laatste wat de zangeres doet.
Lees verder

Muggenbeet in januari? "De natuur is een beetje ontregeld"
Hebt u het nieuwe jaar ook ingezet met een stevige muggenbeet op uw kaak? U bent niet alleen. De zachte temperaturen van de laatste weken hebben het insectenrijk ontregeld, lijkt het wel. "Muggen worden wakker uit een soort winterslaap en komen tevoorschijn uit allerlei schuilplaatsen, zoals kelders, zolders, tuinhuisjes en holle boomstammen", vertelt Xavier Vermeersch, bioloog en entomoloog aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in De Morgen.
Lees verder

Ga je in 2022 een huis kopen of (ver) bouwen? Met deze nieuwe regels moet je rekening houden
Heb je plannen om in 2022 een woning te bouwen, te kopen of te renoveren? Dan zijn er zoals elk jaar een aantal wijzigingen waarmee je het best rekening houdt. Zowel op het vlak van normen, premies als verplichtingen verandert er weer heel wat. Bouwsite Livios geeft je alvast een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden.
Lees verder

Marianne Devriese vertrekt met opgeheven hoofd bij 'Familie': "Tijdens mijn laatste scène voelde ik me zó eenzaam"
"Je werk én je familie van collega's verliezen, dat doet echt pijn", zegt Marianne Devriese (41), die na ruim acht jaar te horen kreeg dat ze moest verdwijnen uit 'Familie'. In dit gesprek vertelt ze over haar afscheid, hoe ze het nieuws te horen kreeg, hoe haar collega's reageerden en de onzekere toekomst die ze nu tegemoet gaat. "Ons gezin heeft geen financiële zekerheid meer."
Lees verder

Wat verandert er in 2022 voor wie een woning koopt of (ver)bouwt?
Heb je plannen om in 2022 een woning te bouwen, te kopen of te renoveren? Dan zijn er zoals elk jaar een aantal wijzigingen waarmee je het best rekening houdt. Zowel op het vlak van normen, premies als verplichtingen verandert er weer heel wat. Bouwsite Livios geeft je alvast een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden.
Lees verder

GETEST. "Voor deze prijsklasse zijn de prestaties bedroevend": 10 blenders die je best (niet) in huis haalt
In heel wat keukens is een blender een onmisbare assistent geworden voor het bereiden van onder meer smoothies, groentesauzen en pannenkoekenbeslag. Maar welke blenders zijn nu echt een goede keukenhulp? Consumentenorganisaties in Nederland en Engeland onderwierpen bijna 140 types toestellen aan een test. Wij maakten een selectie van de blenders die wel (of niet) een goede plaats in je keuken verdienen.
Lees verder

OVERZICHT. Ook in deze landen stijgen de coronabesmettingen pijlsnel door de omikronvariant
De Verenigde Staten hebben maandag een dagrecord van ruim 1 miljoen coronabesmettingen geregistreerd. Het gaat om het grootste aantal besmettingen in een land dat sinds het begin van de coronapandemie wereldwijd is gemeld. Ook Australië en India hebben te maken met een nieuwe piek aan besmettingen.
Lees verder

Nieuw onderzoek geeft nóg een reden waarom een kort dutje tijdens de werkdag een goed idee is
Wie geen oplossing kan bedenken voor een vervelend probleem, krijgt vaak hetzelfde advies: 'slaap er een nachtje over'. Volgens een nieuwe studie is dat zo dom nog niet. Want zelfs een kort dutje kan namelijk je creativiteit al bevorderen. Eureka!
Lees verder

Bijna 600.000 euro voor Wright die jacht maakt op nummer één, 'Dancing Dimi' zakt weg: de (financiële) gevolgen van het WK Darts
Vetpot voor Peter Wright. De Schot streek 500.000 pond -zo'n 585.000 euro - op dankzij zijn wereldtitel in het darts. Hij krijgt zo nummer één Gerwyn Price in het vizier op de Order of Merit. De Belgen deden een slechte zaak. Een overzicht van de (financiële) gevolgen van het WK Darts.
Lees verder

BV 24/7. Silvy De Bie heeft iets te vieren en deze actrice is op skireis
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Onderzoekers in Tokio werken aan 'droomvaccin' dat levenslang moet beschermen tegen coronavirus
Eén prik en je bent voor de rest van je leven beschermd tegen het coronavirus. Klinkt als een droom? Als het aan een team van onderzoekers in Tokio ligt, komt die uit. Al zal het nog even wachten zijn op dat 'droomvaccin'.
Lees verder

Vincent Mannaert reageert voor het eerst na trainerswissel: "Alfred is een voetbaldier en weet wat het is om aan de top te werken"
Club Brugge-manager Vincent Mannaert heeft voor het eerst gereageerd op het vertrek van Philippe Clement én de komst van Alfred Schreuder. De Nederlander leidde vandaag zijn eerste training als nieuwe coach van Club Brugge. "Waarom we voor Schreuder hebben gekozen? Hij was beschikbaar, kent Club Brugge én is een echt voetbaldier. Hij weet wat het is om aan de top te werken."
Lees verder

Djokovic zakt dan toch af naar Australië: Serviër krijgt "medische uitzondering"
Novak Djokovic is dan toch op het vliegtuig gestapt om er deel te nemen aan de Australian Open. Dat bevestigt de Serviër op zijn Instagram-pagina. Het was de voorbije dagen onduidelijk of de nummer 1 van de wereld zou meedoen in Melbourne. Alle tennissers moeten gevaccineerd zijn of een medische uitzondering hebben, toegekend door een onafhankelijk panel van experten. Die uitzondering heeft Djokovic dus beet.
Lees verder

OPROEP. Voel jij ook de druk die gepaard gaat met dertig worden?
"Al een huis op het oog?", "Wordt het niet eens tijd voor een vaste job?" of "Wanneer komen er kinderen?" Wie de dertig nadert of voorbij is, krijgt die vragen wel vaker. Voel jij soms ook de druk en verwachtingen die bij die leeftijd komen kijken en wil je daar kort over praten? Stuur dan een mail naar Serafien.Smits@dpgmedia.be en vergeet zeker je telefoonnummer niet te vermelden!
Lees verder

Aantal bevallingen in Vlaanderen vorig jaar opvallend gestegen
In 2021 werden er in Vlaanderen 62.846 ziekenhuisbevallingen geregistreerd. Dat blijkt dinsdag uit een voorlopige telling van het Studiecentrum voor Perinatale Epidemiologie (SPE). Het gaat om een stijging met 4,2 procent in vergelijking met 2020. 2021 staat daarmee haaks op de dalende trend in het aantal bevallingen die zich het voorbije decennium heeft afgetekend.
Lees verder

Montea trapt 2022 af met forse uitbreiding vastgoedportefeuille
Vastgoedbedrijf Montea start het nieuwe jaar met een "sterke groei" dankzij enkele nieuwe samenwerkingsakkoorden en overnames in België en Nederland. Dankzij de transacties groeit de portefeuille met meer dan 300.000 vierkante meter aan gebouwen, meldt de beursgenoteerde specialist in logistiek vastgoed dinsdag.
Lees verder

Presidentsverkiezingen in Italië vastgelegd op 24 januari, 'Super Mario' Draghi is favoriet
Op 24 januari wordt in Italië een nieuw staatshoofd gekozen. Huidig premier Mario Draghi (74) is de favoriet, al kan zijn opvolging het schiereiland destabiliseren.
Lees verder

Imec start onderzoeksproject rond digitale kluizen
Imec wil de code kraken van de technologie voor digitale datakluizen. Het Leuvense onderzoekscentrum actief rond nano-elektronica en digitale technologie start daarom SolidLab, een interuniversitair labo voor de ontwikkeling, adoptie en nieuwe verdienmodellen van persoonlijke datakluizen. De Vlaamse regering investeert 7 miljoen euro in het project, zo klinkt het dinsdag in een persbericht.
Lees verder