Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 5 januari 2022

Beloftenaanvoerder Amadou Onana scoort twee keer voor Lille, maar bekert toch niet verder

HLN
Beloftenaanvoerder Amadou Onana scoort twee keer voor Lille, maar bekert toch niet verder
Amadou Onana (20) heeft nog maar eens z'n visitekaartje afgegeven. De aanvoerder van de Belgische beloften leek Lille met twee doelpunten in vijf minuten tegen Lens te verzekeren van een plek in de 1/8ste finales van de Coupe de France, maar na een late gelijkmaker en strafschoppen stootte Lens alsnog door.
Lees verder

Ilegale film- en tv-app Popcorn Time offline gehaald
De eens populaire app Popcorn Time is stopgezet. Het programma maakte het op een illegale manier kijken naar films en televisieseries bijna net zo makkelijk als gebruik van Netflix. Een paar jaar geleden waarschuwde de streamingdienst nog voor de opkomst van Popcorn Time in een financieel verslag.
Lees verder

LIVE. Gemiddeld aantal nieuwe infecties stijgt bijna 80 procent in ons land - Carnaval in Rio grotendeels afgelast
De ministers van Volksgezondheid van de verschillende beleidsniveaus hebben dinsdag beslist over soepelere test- en quarantaineregels. Ondertussen blijft het aantal nieuwe besmettingen in ons land fors stijgen. Tussen 26 december en 1 januari werden dagelijks gemiddeld 11.132 coronabesmettingen gerapporteerd, een stijging met 79 procent tegenover een week eerder. Volg hier de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

LIVE. Van Ranst: "Begrip voor aanpassing test- en quarantainestrategie, maar extra risico" - Argentinië en Frankrijk breken besmettingsrecords door omikron
De ministers van Volksgezondheid van de verschillende beleidsniveaus hebben dinsdag beslist over soepelere test- en quarantaineregels. Ondertussen blijft het aantal nieuwe besmettingen in ons land fors stijgen. Tussen 25 en 31 december werden dagelijks gemiddeld 10.936 coronabesmettingen gerapporteerd, een stijging met 69 procent tegenover een week eerder. Volg hier de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

LIVE. Carnaval in Rio grotendeels afgelast - Van Ranst: "Begrip voor aanpassing test- en quarantainestrategie, maar extra risico"
De ministers van Volksgezondheid van de verschillende beleidsniveaus hebben dinsdag beslist over soepelere test- en quarantaineregels. Ondertussen blijft het aantal nieuwe besmettingen in ons land fors stijgen. Tussen 25 en 31 december werden dagelijks gemiddeld 10.936 coronabesmettingen gerapporteerd, een stijging met 69 procent tegenover een week eerder. Volg hier de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.
Lees verder

Kazachstan roept noodsituatie uit in onrustige delen van het land
President Kassym-Jomart Tokajev van Kazachstan heeft woensdag de noodtoestand uitgeroepen in de grootste stad Almaty en in delen van het olierijke westen van het land. De noodtoestand is tot 19 januari van kracht, zo meldt de presidentiële website.
Lees verder

Van ski-jassen tot jeans: bergen nieuwe kleding eindigen in de fast fashion-woestijn
De grote kledingconcerns lanceren bijna net zoveel collecties als het jaar weken telt. Geweldig voor wie zich volgens de laatste mode wil kleden. Maar het textiel dat zelfs tijdens de solden niet raakt verkocht, heeft een andere bestemming dan uw kledingkast: de Chileense Atacama-woestijn.
Lees verder

Trump annuleert geplande persconferentie op herdenkingsdag bestorming Capitool
Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft een persconferentie geannuleerd die hij had gepland voor 6 januari. Dat is de dag waarop vorig jaar zijn achterban het Capitool bestormde.
Lees verder

ONZE OPINIE. Geen enkele ambtenaar bellen na 17 uur? Dat is een luie maatregel
Wie heb ik aan de lijn? Vanaf 17 uur niet langer de baas als ambtenaar. Of het moet zijn dat het kot in brand staat. Dan mag de telefoon nog eens rinkelen na vijven. Dat dicteert de bevoegde minister Petra De Sutter (Groen) in een nieuwe bepaling. Noem het gerust regeldrift dat voor een reëel probleem een aantal onbedoelde slachtoffers maakt.
Lees verder

Babyboom in Vlaanderen dankzij corona: voor het eerst in 11 jaar stijgt aantal geboortes
In Vlaanderen werden vorig jaar 1,86 procent méér baby's geboren dan het jaar voordien. Opmerkelijk, want deze stijging staat haaks op de dalende trend van de voorbije tien jaar. Waar dat hoge aantal geboortes in 2021 plots vandaan komt, durft niemand met zekerheid te zeggen. Maar dat de lockdowns en het gedwongen thuiswerk ervoor gezorgd hebben dat er heel wat 'corona-baby's' gemaakt werden, staat vast.
Lees verder

Het interview van minstens 230.000 euro of één basisweekloon voor Lukaku: "Soms heeft Romelu het hart te veel op de tong"
Het bewuste interview kost hem enkele honderdduizenden euro's boete en een flink geblutst imago. Maar voor de rest: schluss damit. Zand over zes dagen heisa. Chelsea-coach Thomas Tuchel sluit zelfs niet uit dat een 'ongeduldige' Romelu Lukaku tegen Tottenham gewoon in de basis staat: "Zou een mooi moment zijn, niet?"
Lees verder

Amper passagiers en toch de lucht in: 3.000 'spookvluchten' van Brussels Airlines om vliegrechten te behouden
Om te vermijden dat ze start- en landingsrechten verliezen, voeren luchtvaartmaatschappijen vluchten uit waar niemand op zit te wachten. Ook bij Brussels Airlines gaan zowat 3.000 bijna lege vliegtuigen de lucht in. De Belgische regering vraagt Europa om soepelere regels omtrent tijdsloten, schrijven de kranten van Mediahuis woensdag.
Lees verder

Na kritiek op rol van Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen in proces-De Pauw: "Plots werden we weggezet als vuil van de straat"
Nu de rechtszaak tegen Bart De Pauw helemaal van de baan is, lijken zijn kwelgeesten één voor één uit de schaduw te komen. Eerst waren er de acht vrouwen die een verklaring aflegden in een documentaire die te zien is op Streamz. Vandaag spreekt misschien wel zijn grootste kwelgeest: Liesbet Stevens, adjunct-directeur van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Volgens De Pauw de activistische, kwade genius die de vrouwen aanmoedigde een rechtszaak tegen hem aan te spannen. Mét overheidsgeld nota bene. Hoeveel dat proces ons, de belastingbetaler, nu uiteindelijk gekost heeft, houdt het Instituut angstvallig geheim.
Lees verder

Proces-De Pauw kostte belastingbetaler al minstens 130.000 euro
Het proces tegen tv-maker Bart De Pauw heeft de belastingbetaler minstens 130.000 euro gekost. Dat blijkt uit onderzoek van Het Laatste Nieuws. Het gaat dan om de erelonen van de advocaten die de vrouwen in de zaak-De Pauw bijstonden, en die volledig betaald werden door het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen.
Lees verder

COLUMN. Jeff Hoeyberghs, waar slechte smaak strafbaar wordt
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Jeff Hoeyberghs
Lees verder

Wegkwijnen aan 1,2 miljoen euro per jaar: Bakkali (25), het gevallen toptalent in C-kern van Anderlecht
Vandaag hervat Anderlecht na een korte winterbreak de trainingen. Zal zich daarvoor niet aanmelden: Zakaria Bakkali (25). Het gevallen toptalent kwijnt weg in de C-kern. Hoe stelt Bakkali het? Een situatieschets.
Lees verder

Winter keert terug met ijzel in de morgen en stormtij in de namiddag
Het wordt woensdag een stuk frisser, met temperaturen tussen 0 en 7 graden. Dat meldt het KMI, dat eveneens waarschuwt voor mogelijke ijsplekken deze voormiddag en stormtij in de namiddag.
Lees verder

Mathieu van der Poel zet punt achter crossseizoen en is mogelijk lange tijd out
Het veldritseizoen van Mathieu van der Poel (26) zit erop. De wereldkampioen blijft sukkelen met de rug en hervat vandaag niet in Herentals. Ook NK en WK moeten wijken. "Zolang hij niet pijnvrij kan fietsen heeft het geen zin", vindt vader Adrie.
Lees verder

Radiomaker Tom De Cock is al jaren de vertrouwde stem van 'First Dates': "Lachen, maar nooit uitlachen"
Aandachtige kijkers merkten het al op. De stem die al drie seizoenen de afspraakjes aan elkaar praat in 'First Dates' is Tom De Cock (38). Een zoveelste lijn op zijn visitekaartje, want daarnaast is de radio-dj ook zakdoekontwerper, auteur, vader van een dochter en een pleegzoon én... gewichtheffer. "Op de speelplaats werd ik altijd als laatste gekozen, nu hef ik 120 kilogram."
Lees verder

Tieners op de vlucht voor oorlog en armoede in 'Telefacts'
Dit voorjaar wordt 'Telefacts' op woensdag in plaats van op zondag uitgezonden. In de aflevering van vanavond volgt het actualiteitsprogramma tieners die in hun eentje hun land ontvluchten, op zoek naar een beter bestaan in het Westen. Maar wat de minderjarige asielzoekers zich niet realiseren, is dat ze vaak doffe ellende tegemoet gaan: dichtbegroeide bossen, wilde dieren, honger, mijnenvelden, grenswachters, hekken… Want niemand zit echt op hen te wachten.
Lees verder