Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 9 januari 2022

Bart Swings kroont zich tot Europees kampioen op de massastart

HLN
Bart Swings kroont zich tot Europees kampioen op de massastart
Schaatser Bart Swings (30) heeft zich in het Nederlandse Heerenveen voor de tweede opeenvolgende keer tot Europees kampioen op de massastart gekroond.
Lees verder

Avondfeest met 200 aanwezigen stilgelegd in Turnhout
De Politie Regio Turnhout heeft zaterdagavond een einde gemaakt aan een feest in een parochiezaal aan het Lode Peetersplantsoen in Turnhout. Daar waren zo'n 200 mensen samengekomen onder het mom van een danssportevenement.
Lees verder

REPORTAGE. Tientallen veldritfans volgen op strand tóch BK: "We missen de typische sfeer, maar Wout van Aert zien, maakt veel goed"
Middelkerks burgemeester Jean-Marie Dedecker heeft gefoeterd dat er geen publiek toegelaten was op hét volksfeest aan de kust: het BK veldrijden. Toch waagden vandaag tientallen liefhebbers hun kans om vanop het strand een glimp op te vangen van Wout van Aert en co. We baanden ons een weg door het mulle zand en snoven de sfeer op. "Jammer dat het zo verloopt. Voor dit evenement had het Overlegcomité wel een uitzondering mogen maken."
Lees verder

Van der Haar is na Europees ook Nederlands kampioen, Vos klopt topfavoriete Brand
Niet alleen in België, maar ook in andere Europese landen stonden er vandaag nationale kampioenschappen veldrijden op het programma. Onder meer Lars van der Haar, Marianne Vos en Felipe Orts mochten het zegegebaar maken. Een overzicht.
Lees verder

LIVE. Petagna zet Napoli acrobatisch op voorsprong, Dries Mertens in de basis thuis tegen Sampdoria
• Speeldag 21 Serie A • Stadio Diego Armando Maradona • Napoli staat derde op 6 punten van leider Inter • Mertens was trefzeker op vorige speeldag tegen Juventus
Lees verder

Philippe Clement debuteert met doelpuntenloze draw in de Ligue 1 ondanks dat feit dat Monaco betere ploeg is
Geen zege, wel een eerste puntje voor Clement bij zijn debuut als T1 van AS Monaco. In het Stade de la Beaujoire werd er niet gescoord.
Lees verder

LIVE. Pech voor Clement: hij ziet twee verdedigers nog voor pauze uitvallen, Monaco betere ploeg in Nantes
• 20 speeldag Ligue 1 • Stade de la Beaujoire • Philippe Clement debuteert als trainer van AS Monaco • Monaco staat zesde, Nantes zevende
Lees verder

LIVE. Pech voor Clement: hij ziet twee verdedigers snel uitvallen, Monaco heeft het moeilijker na rust
• 20 speeldag Ligue 1 • Stade de la Beaujoire • Philippe Clement debuteert als trainer van AS Monaco • Monaco staat zesde, Nantes zevende
Lees verder

REACTIES. Runner-up Sweeck: "Deze lijn doortrekken tot WK" - Iserbyt en Aerts zakken door het zand
In de schaduw van Belgisch kampioen Wout van Aert kaapten Laurens Sweeck en Quinten Hermans de overige podiumplaatsen weg. Het hoogst haalbare, want ze moesten zoals verwacht hun meerdere erkennen in Van Aert. "Ik moest mijn tenen uitkuisen om hem één ronde te volgen", aldus Quinten Hermans. Toon Aerts en Eli Iserbyt, vooraf twee schaduwfavorieten, zakten door het zand.
Lees verder

REACTIES. Sweeck: "Deze lijn doortrekken tot WK" - Hermans: "Wout was indrukwekkend"
In de schaduw van Belgisch kampioen Wout van Aert kaapten Laurens Sweeck en Quinten Hermans de overige podiumplaatsen weg. Het hoogst haalbare, want ze moesten zoals verwacht hun meerdere erkennen in Van Aert. "Ik moest mijn tenen uitkuisen om hem één ronde te volgen", aldus Quinten Hermans.
Lees verder

Amerikaanse minister Antony Blinken roept Rusland op tot de-escalatie
In de aanloop naar een reeks belangrijke onderhandelingen over de situatie in Oekraïne, heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken Rusland opgeroepen tot de-escalatie. "Het is moeilijk om vooruitgang te boeken in een sfeer van escalatie en met een pistool tegen het hoofd van Oekraïne", verklaarde Blinken aan de nieuwszender CNN. De minister waarschuwde bovendien dat Rusland voor de keuze tussen dialoog en confrontatie staat.
Lees verder

MR wil niet langer dat op de vrijheden wordt beknibbeld
De MR pleitte zondag voor een versterking van de vrijheden in de Grondwet maar ook in het wetgevend apparaat. In de ogen van de Franstalige liberalen worden de vrijheid en de privacy te zwaar op de proef gesteld ten gunste van andere zaken, zoals de strijd tegen het terrorisme, de gezondheidscrisis of de strijd tegen fiscale fraude.
Lees verder

"En nu een pak friet met alles erop en eraan": Wout van Aert pakt vijfde BK-titel na demonstratie in Lombardsijde
Het tienkoppig monster bleef in de Noordzee. Wout van Aert kwam, zag en overwon op het BK veldrijden in Lombardsijde. In de laatste wedstrijd van zijn crosswinter kroonde hij zich voor de vijfde keer tot Belgisch kampioen. Laurens Sweeck werd op grote afstand tweede, Quinten Hermans was goed voor brons.
Lees verder

Deze week in 'Familie': kan Hanne zich nog veilig voelen nu Tony vrijkomt door procedurefout?
Na alle ontwikkelingen van de 'midseason'-finale blijft de VTM-soap 'Familie' voor verrassingen en suspense zorgen. Zo ontdekt Quinten (Maxime De Winne) dat Tony (Jeroen Van Dyck) is vrijgelaten door een procedurefout. Zal Hanne (Margot Hallemans) zich nog wel veilig kunnen voelen? Of begint alle miserie weer van voren af aan?
Lees verder

Van Britney Spears over Lindsay Lohan tot Kourtney Kardashian: zij zeggen in 2022 'I do'... of toch niet?
Als alles meezit, zien we in 2022 het ene sterrenhuwelijk na het andere. Eén waar erg naar wordt uitgekeken is dat van Britney Spears (40) en haar personal trainer Sam Asghari (27). Al was het maar omdat zij zo een symbolisch punt zal zetten achter een inktzwarte periode. Een soort ultieme wraak op haar vader, zeg maar. En er zijn dus nóg te verwachten glamourhuwelijken dit jaar. Al rijzen bij sommige twijfels, want zal het er wel van komen?
Lees verder

Véél bekende Vlamingen, maar ook het einde van Andy Peelman: morgen start 'Buurtpolitie VIPS'
Maandag start 'De Buurtpolitie VIPS', waarin enkele bekende Vlamingen hun opwachting maken. De eerste afleveringen draaien rond voormalig Miss België Véronique De Kock (44). Ook veel andere BV's, zoals Herman Brusselmans, maken hun opwachting. Veel om naar uit te kijken dus, maar voor fans van de serie is er ook slecht nieuws: het betekent het einde van Andy Peelman in de reeks. Werp hierboven een blik achter de schermen van zijn laatste draaidag.
Lees verder

Wolf bijt drachtige alpaca dood in Hechtel-Eksel
In Hechtel-Eksel is een drachtige alpaca woensdag doodgebeten door een wolf. "Het terrein was nog niet wolfproof omheind en de eigenaar was met vakantie", zegt burgemeester Jan Dalemans (Open VLD).
Lees verder

Hulpdiensten rukken massaal uit voor brand in penthouse op tiende verdieping in Oostende: "Medisch rampenplan even van kracht"
In Oostende is zondagavond even het medisch rampenplan afgekondigd na een brand in een flatgebouw. De bewoonster van het penthouse op de tiende verdieping kon bovendien niet meteen weg.
Lees verder

Geen sleutelbeenbreuk maar subluxatie voor Thibau Nys, die nog steeds kruis over seizoen moet maken: "Het WK? Dat is over"
Thibau Nys heeft het ziekenhuis in Herentals al opnieuw verlaten en keerde samen met vader Sven naar huis. De val die de 19-jarige renner namiddag op het BK veldrijden voor beloften in Middelkerke maakte, leidde niet tot een vijfde sleutelbeenbreuk waar de jonge Nys zelf voor vreesde.
Lees verder

Napoli, met kapitein Dries Mertens, heeft voldoende aan acrobatische goal Petagna tegen Sampdoria
Eindelijk nog eens een thuiszege voor Napels. Tegen Sampdoria werd het 1-0 dankzij een spectaculaire goal van spits Andrea Petagna vlak voor de pauze. Juan Jesus zag zijn openingsgoal na 35 minuten eerst nog teruggefloten worden door de VAR, maar Petagna haalde acrobatisch uit de lucht om toe te slaan. Dries Mertens speelde de volledige partij en mocht na het uitvallen van Lorenzo Insigne op het halfuur de kapiteinsband dragen. De overwinning is een lichtpunt voor Mertens en co, aangezien de drie vorige thuiswedstrijden in de Serie A telkens verloren gingen. Napoli staat derde in de stand met 43 punten. Atalanta volgt op de vierde plaats met twee punten (en een match) minder. Het haalde op hetzelfde moment verschroeiend uit bij Udinese (2-6). Ex-Genkies Ruslan Malinovsky en Joakim Maehle deelden in de feestvreugde met elk een doelpunt.
Lees verder