Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 3 januari 2022

“Allemaal buiten!”: bewakingsbeelden tonen ontzetting bij buurtbewoners na gasontploffing in Turnhout

HLN
"Allemaal buiten!": bewakingsbeelden tonen ontzetting bij buurtbewoners na gasontploffing in Turnhout
Een bewakingscamera heeft de eerste momenten na de gasontploffing in Turnhout kunnen vastleggen. De camera staat in een appartement aan de overkant van het getroffen appartementsgebouw. Op de beelden is te horen hoe het appartementsgebouw enkele minuten na de ontploffing volledig instort. Opgelet: de video bevat harde beelden.
Lees verder

"Laat hen nieuwjaarscentjes verdelen in verschillende potjes": expert legt uit hoe je kinderen leert omgaan met geld
Wat laat je je kind best doen met zijn nieuwjaarscentjes? Vanaf welke leeftijd geef je zakgeld? Hoeveel? Mag je een goed rapport belonen met een centje? Het zijn vragen waar elke ouder wel eens mee worstelt. "Ik vergelijk het altijd met seksuele voorlichting. Wie goed geïnformeerd is, neemt betere beslissingen", zegt financieel expert Liesje Vanneste, die een boek schreef over het thema.
Lees verder

"Een halve tot één euro zakgeld per levensjaar is een goed richtbedrag": zo leer je je kind bewust omgaan met geld
Wat laat je je kind best doen met zijn nieuwjaarscentjes? Vanaf welke leeftijd geef je zakgeld? Hoeveel? Mag je een goed rapport belonen met een centje? Het zijn vragen waar elke ouder wel eens mee worstelt. "Ik vergelijk het altijd met seksuele voorlichting. Wie goed geïnformeerd is, neemt betere beslissingen", zegt financieel expert Liesje Vanneste, die een boek schreef over het thema.
Lees verder

Europese gasprijzen starten jaar lager, maar schieten weer de hoogte in
De aardgasprijs is maandag zwaar aan het jojoën. Nadat de prijs in het vooruitzicht van stijgende voorraden en mildere temperaturen dalend het jaar was begonnen, zorgt ongerustheid over leveringen van Russisch gas opnieuw voor nervositeit en fors stijgende prijzen.
Lees verder

Wanneer hoor je de kerstboom en kerstversiering weg te doen? "Het heeft te maken met de twaalf heilige nachten"
Kerstmis is voorbij en de jaarwisseling is gevierd. Voor veel mensen is het dus back to business en dat betekent in veel huizen dat de kerstdecoratie opgeruimd wordt. Een klusje waar je best niet te lang mee wacht, want dat zou ongeluk brengen.
Lees verder

Nu kopen, jarenlang dragen: 9 tijdloze handtassen voor een soldenprikje
Vandaag gaan de echte solden eindelijk van start. Het moment om jezelf op een interessant geprijsde nieuwe handtas te trakteren. Wil je deze keer niet in de koopjesval trappen? Ninashop.be to the rescue! Met onze tips vermijd je een miskoop.
Lees verder

Steeds meer gezinnen kiezen voor 'pleeggrootouders': "Bij het jaarlijkse grootouderfeest op school liet ik mijn zoontje thuis"
"Een warme schoot en knuffelarmen", meer is er volgens de oproep van een West-Vlaams koppel niet nodig om pleeggrootouder voor hun zoon te worden. Ze krijgen bijval van mensen die vrienden als niet-biologische oma of opa aanduiden én van experts. "Grootouders zijn belangrijk in het socialisatieproces", vertellen ze aan De Morgen.
Lees verder

Van ontploft bushokje tot vuurzee op parking: op deze plaatsen trapten vandalen 2022 af met "levensgevaarlijke" vuurwerkbommen
Twee dagen na oudejaarsnacht wordt de ravage na illegaal vuurwerk in sommige gemeenten pas echt duidelijk. Op verschillende plaatsen in Vlaanderen staken onruststokers 'bommetjes' af, met vaak heel wat schade tot gevolg. Van een ontploft bushokje in Gent tot een kleine vuurzee in Essen: hier vind je de stille resten van een bewogen nacht nog terug.
Lees verder

Polen telde afgelopen jaar bijna 40.000 pogingen om grens over te steken vanuit Wit-Rusland
Het afgelopen jaar zijn er bijna 40.000 pogingen geteld van mensen die illegaal de grens tussen Polen en Wit-Rusland wilden oversteken. De grenswacht stelde in 2021 meer bepaald 39.714 gevallen vast, zo werd in Warschau meegedeeld. De meeste daarvan gebeurden de afgelopen weken.
Lees verder

Royce de Vries, zoon van doodgeschoten Peter R., ook gewaarschuwd voor levensgevaar
Royce de Vries, zoon van de in juli vermoorde Peter R. de Vries, is door de Nederlandse politie gewaarschuwd dat ook hij gevaar loopt. Reden kan zijn dat hij de zussen van kroongetuige Nabil B. als advocaat bijstond, al heeft hij direct na de aanslag op zijn vader de juridische bijstand aan hen gestaakt.
Lees verder

Engelse analisten over 'Lukakugate': "Eerlijk en authentiek wat Romelu zei, maar hij moet wel excuses aanbieden - "Logisch dat Chelsea voor Tuchel kiest"
Verdeelde reacties bij de analisten rond 'Lukakugate'. Begrip voor de woorden van de plots fel gecontesteerde Chelsea-spits bij Gary Neville en Gary Lineker, terwijl Lukaku voor Jamie Carragher een op voorhand verloren strijd voert.
Lees verder

Duitse wapenindustrie vreest voor impact op export door nieuwe regering
De Duitse wapenindustrie vreest dat ze een significant concurrentienadeel zal ondervinden door de plannen van de nieuwe centrumlinkse Duitse regering om de wapenexport te beperken. Dat heeft ze maandag te kennen gegeven.
Lees verder

"We zijn in een zaak meegesleept die de onze niet was": hoe rechtenstudente Kelly (25) en haar vriend Bruno (45) het lijk van de campingmoord hielpen verbergen
"C'est une blague?" De Waal Bruno C. (45) denkt aan een grap als hij vier jaar geleden een caravan binnenstapt op camping Marva III in Middelkerke. Binnen ligt het afgeranselde lichaam van Mihaël Parrent (37). In plaats van de politie te bellen helpt C. één van de moordverdachten het lijk te verbergen samen met zijn toenmalige vriendin en rechtenstudente Kelly D. (25). Het koppeltje stuit echter op een politiepatrouille en bekoopt dat nu mogelijk met een celstraf van 18 maanden.
Lees verder

OPROEP. Zijn uw kinderen lastig? Laat het ons weten
"Mijn kinderen doen zo lastig, ik zou ze bij het huisvuil kunnen zetten", zei een collega - met enige zin voor overdrijving - vanochtend. De kinderen zouden tijdens de kerstvakantie vermoeid, prikkelbaar, onverdraagzaam en licht ontvlambaar zijn. Merkt u dat ook bij uw jonge kinderen van pakweg drie tot twaalf jaar? Wil u daarover getuigen? Stuur dan een mailtje naar luc.beernaert@dpgmedia.be en vergeet daarin niet het telefoonnummer op te geven waarop we u kunnen bereiken vandaag.
Lees verder

Hackers dreigen met aanslag op nucleaire reactor in Israël
Pro-Iraanse hackers hebben tijdelijk de website van de Israëlische krant Jerusalem Post en het Twitteraccount van de krant Maariv gehackt. In plaats van nieuws werd een afbeelding getoond van de Israëlische kernreactor in de woestijnstad Dimona die door een raket tot ontploffing wordt gebracht.
Lees verder

Na 35 jaar blijft moord op Zweedse premier voor ophef zorgen: het waargebeurde verhaal achter 'The Unlikely Murderer'
34 jaar na de feiten, in 2020, werd het onderzoek naar de moord op de Zweedse premier Olof Palme definitief afgesloten. Lang niet naar ieders voldoening, want zelfs na al die jaren is nog altijd niet duidelijk wie de controversiële man doodschoot op weg naar de bioscoop. Wat wel zeker is: de moordenaar ging uiterst koelbloedig en beheerst te werk. Netflix-reeks 'Den Osannolika Mördaren' schuift één duidelijke verdachte naar voren, maar volgens critici werken ze vooral netjes mee aan een grote doofpotoperatie. Een verhaal over pover politiewerk, extreemrechtse agenten en een gedroomde zondebok.
Lees verder

717 miljard pixels: microscoopfoto legt allerkleinste details van De Nachtwacht bloot
Het Rijksmuseum in Amsterdam is erin geslaagd een nieuwe foto van De Nachtwacht te maken die zo scherp is dat zelfs het allerkleinste detail te zien is. Deze 'ultra high resolution'-foto wordt vandaag gepubliceerd en is ook voor het publiek online te raadplegen.
Lees verder

Amerikaanse tweeling met kwartier verschil geboren maar verjaardag in ander jaar
Een stel uit de Amerikaanse staat Californië mag zich sinds afgelopen weekend de gelukkige ouders noemen van een wel heel bijzondere tweeling.
Lees verder

Jean-Louis Garcia volgt Jordi Condom op en moet Seraing in 1A houden
De Fransman Jean-Louis Garcia is de nieuwe coach van Seraing en volgt bij de Luikse club Jordi Condom op. Dat heeft Seraing, dat in de Jupiler Pro League weggezakt is naar de voorlaatste plaats, op een persmoment bevestigd.
Lees verder

Is Kendall Jenner stiekem getrouwd? "Hij draagt een trouwring"
Een nieuwe Instagram-post van Kendall Jenner (26) doet fans speculeren dat ze stiekem getrouwd is met haar vriend Devin Brooker (25). In een reeks foto's van het nieuwjaarsweekend van de Kardashian-telg steelt een klein detail de show.
Lees verder