Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 9 januari 2022

Al meer dan 5.000 arrestaties na massale demonstraties in Kazachstan

HLN
Al meer dan 5.000 arrestaties na massale demonstraties in Kazachstan
Bij de zware protesten in Kazachstan zijn in het land al meer dan 5.000 mensen gearresteerd. "In heel Kazachstan zijn tot dusver 5.135 mensen opgepakt", zo meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken zondagochtend. Tijdens de protesten zijn zowat 400 voertuigen vernield, de meeste daarvan politiewagens. Een internationale troepenmacht onder leiding van Rusland heeft de bewaking overgenomen van een aantal "strategische" locaties.
Lees verder

Opvallende jurk en oorbellen van prinses Diana: Kate Middleton deelt unieke foto's op veertigste verjaardag
Kate Middleton, de vrouw van prins William, is vandaag 40 jaar geworden. Ter ere van haar verjaardag heeft de hertogin van Cambridge drie nieuwe foto's van zichzelf gedeeld. De beelden zijn gemaakt door de veelgeprezen fotograaf Paolo Roversi. Hoewel een nieuwe voordeur normaal een mijlpaal is, lijkt het erop dat Kate het in kleine kring zal vieren vanwege het coronavirus.
Lees verder

Spectaculaire crash in woonwijk nadat bestuurder onder invloed op houten paaltje rijdt
Een wagen is zaterdagavond in de Nachtegaallaan aan de vijver van 't Kantientje in Lede gekanteld nadat de bestuurder inreed op een houten paaltje. De man legde een positieve ademtest af.
Lees verder

Ook de kust bleek in trek bij Nederlanders: "Een ongewone, maar degelijke kerstvakantie"
Westtoer en de toeristische sector aan de kust spreken van een goeie kerstvakantie met 600.000 dagtoeristen en 1,8 miljoen overnachtingen. Opvallend is dat ook meer Nederlanders de weg naar de kust hebben gevonden. Vooral na Nieuwjaar boekten ze een verblijf aan zee. De afkoelingsweek net voor de kerstvakantie had een beperktere impact op de cijfers.
Lees verder

68.000 vaccinaties bij 5- tot 11-jarigen komende twee weken
In Zoo Antwerpen hebben 5- tot 11-jarige kinderen uit de vier Antwerpse eerstelijnszones dit weekend hun eerste coronaprik gekregen. Driekwart van alle Vlaamse kinderen kreeg inmiddels al een vaccinatie-uitnodiging en de komende twee weken worden 68.000 kinderen ingeënt.
Lees verder

Italiaanse tweedeklasser hoopt twijfelende Jordan Lukaku nog altijd te overtuigen: "Wij kunnen hem weer belangrijk maken."
Jordan Lukaku (27) blijft een transfer naar de Italiaanse tweedeklasser Vicenza voorlopig afhouden. Federico Balzaretti, de sportief directeur van de hekkensluiter in de Serie B, hoopt nog altijd op een goeie afloop: "Hij kan bij ons weer een belangrijke speler worden."
Lees verder

Wagen volledig verpletterd door omgewaaide boom
Aan het Boekenbergpark in Deurne is zaterdagavond een boom omgewaaid. Daarbij geraakten twee wagens beschadigd.
Lees verder

Alec Baldwin is leugens beu: "Natuurlijk ga ik voor 1000 procent meewerken aan het onderzoek"
Alec Baldwin (63) heeft de beschuldigingen dat hij niet zou meewerken aan het politieonderzoek na het fatale schietincident op de filmset van Rust stellig verworpen. "Elke suggestie dat ik niet voldoe aan verzoeken, bevelen, eisen of huiszoekingsbevelen met betrekking tot mijn telefoon is onzin. Dat is een leugen", zegt de acteur in een video op Instagram.
Lees verder

Zo voedt Kate Middleton haar kinderen op tot koninklijke lieverds. Pedagoog: "Haar methodes werken beter dan straffen"
De Hertogin van Cambridge wordt vandaag 40 en blijft een vrouw waar velen naar opkijken. In het bijzonder omwille van hoe ze haar kinderen opvoedt. Volgens de Britse kranten zorgt Kate Middleton ervoor dat haar royale nageslacht zich voorbeeldig gedraagt door 'codewoorden' en andere doordachte methodes te gebruiken. "Het lijkt op onderhandelen, maar is subtieler dan dat." Pedagoog Pedro De Bruyckere licht toe waarom haar opvoedingsstijl werkt en hoe je hem toepast als ouder.
Lees verder

LIVE. Kan iemand Wout van Aert wat in de weg leggen op BK veldrijden? "Zelfs pech zal hem niet kunnen tegenhouden"
Wout van Aert, toch? Wie anders zal het BK veldrijden in Lombardsijde winnen? Op dag twee van de strijd om de Belgische tricolore is het ook uitkijken naar de beloften om 13u45. De profs beginnen eraan vanaf 15u15. In deze liveblog blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Lees verder

Brits kunsthistoricus ontdekt dat schilderij dat al jaren bij hem aan de muur hangt mogelijk het werk is van 17e-eeuwse Vlaamse meester
Een vooraanstaande Britse kunsthistoricus heeft ontdekt dat een schilderij dat al jaren in zijn huis hangt, waarschijnlijk het werk is van de Vlaamse meester Sir Anthony Van Dyck. Dat schrijft de Britse krant The Guardian. De man kocht het schilderij een jaren geleden voor zo'n 65 pond (78 euro). Als het inderdaad een meesterwerk is, wordt de waarde geschat op minstens 40.000 pond (47.800 euro).
Lees verder

ROYAL BITS. Deense kroonprinses Mary kan 50ste verjaardag niet vieren en Juan Carlos blijft eenzaam achter in Abu Dhabi
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royaltyland passeert alles de revue. Dit waren de meest opmerkelijke koninklijke nieuwtjes van de week.
Lees verder

Tessa Wullaert hoopt op 4de exemplaar na het 'verlies' van vorig jaar: "Ik wil 100 Gouden Schoenen. Er is nog plaats op mijn rek"
Same old story. Tessa Wullaert (27, RSCA) is de favoriet voor de Gouden Schoen voor vrouwen. Denk evenwel niet dat de topscorer van de Red Flames zich rijk rekent - daarvoor heeft ze er al te vaak naast gegrepen. "De verwachtingen zijn anders bij mij dan bij de rest."
Lees verder

Sinds Sofie (33) deeltijds werkt is het hele gezin gelukkiger: "Toen we verplicht werden om thuis te werken, besefte ik dat ik mijn dochter niet goed kende"
Voor Sofie (33), Geert (34) en dochter Anne-Marie (8) betekende corona het begin van een nieuw leven. Eén met meer tijd voor elkaar, minder zorgen en meer geluk. Doordat Anne-Marie zelf goed aanvoelt waar de grenzen liggen, vinden haar ouders regels overbodig. "Ze mag bijvoorbeeld zoveel snoepen als ze wil, maar houdt het flink bij twee of drie snoepjes per dag."
Lees verder

Josh Cavallo, de eerste actieve voetballer die zich outte als homoseksueel, mikpunt van spot: "Er zijn geen woorden die kunnen beschrijven hoe teleurgesteld ik ben"
Josh Cavallo, de eerste actieve voetballer die zich outte als homo in de Australische A-League, is het slachtoffer geworden van homofobe commentaren. Hij kaart het aan via zijn Instagrampagina.
Lees verder

Homofiele voetballer, die zich pas outte, mikpunt van spot: "Er zijn geen woorden die kunnen beschrijven hoe teleurgesteld ik ben"
Josh Cavallo, de eerste actieve voetballer die zich outte als homo in de Australische A-League, is het slachtoffer geworden van homofiele commentaren. Hij kaart het aan via zijn Instagrampagina.
Lees verder

Nieuwe relatie Kanye West is 'niet serieus': "Julia Fox is zijn persoonlijke muze"
Kanye - Ye - West (44) werd de afgelopen week al meerdere keren met actrice Julia Fox (31) gespot, maar van een serieuze relatie is op dit moment nog geen sprake. Volgens een bron gebruikt de rapper Fox meer als een inspiratiebron voor zijn creatieve werk.
Lees verder

Duitse hoofdverdachte in zaak verdwenen Maddie heeft mogelijk toch alibi
De Duitse hoofdverdachte voor de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann in Portugal zou een alibi hebben. Dat hebben de Britse kranten Daily Mail en The Sun dit weekend bericht.
Lees verder

Nieuw onderzoek naar corruptie in top Chinese bedrijfswereld
De Chinese autoriteiten onderzoeken of de topman van één van de grootste verzekeraars van het land zich al dan niet schuldig heeft gemaakt aan corruptie.
Lees verder

Toekomstige Nederlandse minister test positief op corona en moet digitaal eed afleggen
Sigrid Kaag, leider van de Nederlandse linksliberale partij D66, is besmet met het coronavirus, schrijft ze zondag op Twitter.
Lees verder