Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 14 januari 2022

Adriaan (37) verhuisde met vrouw en kind naar Lagos: "Door hier te wonen besef ik pas echt hoeveel geluk we in Belgi...

HLN
Adriaan (37) verhuisde met vrouw en kind naar Lagos: "Door hier te wonen besef ik pas echt hoeveel geluk we in België hebben"
Velen mijmeren er wel eens over, maar weinigen durven het: hun hebben en houden achterlaten om een nieuw leven in het buitenland op te bouwen. Adriaan Verbeke (37) twijfelde geen seconde toen zijn werkgever Barry Callebaut hem vroeg om naar Lagos (Nigeria), de snelst groeiende metropool ter wereld, te verhuizen. "De verschillen met België zijn gigantisch, maar dat maakt het net zo uniek om hier te zijn."
Lees verder

Minister Somers vernietigt Bonheidens trajectcontrolesysteem: "Een private partner die gemeenten verbiedt om wegenwerken uit te voeren, dat kan niet"
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) besliste vandaag om het gemeenteraadsbesluit rond de invoering van een trajectcontrolesysteem via het bedrijf TaaS (Trajectcontrole as a Service) in Bonheiden te vernietigen. De gemeente had de intentie om tien trajecten, in eerste instantie was er sprake van 22, uit te rollen met de hulp van het bedrijf. "Het contract dreigde de lokale autonomie aan banden te leggen", aldus de minister.
Lees verder

Minister vernietigt trajectcontrolesysteem in Bonheiden: "Een private partner die gemeenten verbiedt om wegenwerken uit te voeren, dat kan niet"
Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) besliste vandaag om het gemeenteraadsbesluit rond de invoering van een trajectcontrolesysteem via het bedrijf TaaS (Trajectcontrole as a Service) in Bonheiden te vernietigen. De gemeente had de intentie om tien trajecten, in eerste instantie was er sprake van 22, uit te rollen met de hulp van het bedrijf. "Het contract dreigde de lokale autonomie aan banden te leggen", aldus de minister.
Lees verder

Genk-coach Storck vastberaden voor match tegen Beerschot: "Geen excuses meer nu"
• Jupiler Pro League • Cegeka Arena • Aftrap: 21u? • Gouden Schoen Onuachu voldoende hersteld van blessure?
Lees verder

Van Gucht: "Onze immuniteit gaat komende weken verbeteren en ik verwacht na omikron een rustige periode"
Onze immuniteit tegen het coronavirus gaat de komende weken verbeteren waardoor het na de omikronpiek een stuk rustiger zal worden. Dat verwacht viroloog Steven Van Gucht. Tegelijk kan die immuniteit later ook weer afzwakken en gaan er de komende jaren ook verschillen zijn in de seizoenen: "Sowieso zullen er wel weer nieuwe opstoten zijn."
Lees verder

MC Kwallie nodigt alle Nederlanders uit in Antwerpen: "Blijf maar weg uit Amsterdam"
Omdat de coronamaatregelen op dit moment een pak strenger zijn in Nederland, zakken heel wat noorderburen af naar ons land om te shoppen en te tafelen. Een goed idee volgens Q-dj Maarten Vancoillie (33). Als z'n rappende alter ego MC Kwallie heet hij de Nederlanders dan ook hartelijk welkom.
Lees verder

Federaal parket wil 56 verdachten voor de rechter brengen in zaak Propere Handen
Het federaal parket heeft het onderzoek afgerond in de zaak Propere Handen. 56 topfiguren uit de voetbalwereld worden verdacht van onder meer witwassen, schriftvervalsing en matchfixing. De absolute top, van clubvoorzitters tot de voetbalbond, volgens het parket heeft elk van hen iets op hun kerfstok. Dat blijkt uit de eindvordering die VTM Nieuws en HLN kon inkijken. "Dit is de lijst waarop iedereen zat te wachten", zegt journalist Faroek Özgünes.
Lees verder

Propere Handen houdt Belgische voetbal al ruim drie jaar in haar greep: een chronologisch overzicht
Het federaal parket heeft het onderzoek afgerond in de zaak Propere Handen. Een zaak die al ruim drie jaar het Belgische voetbal in de ban houdt. Wat is er precies allemaal gebeurd sinds die 10de oktober 2018? Een chronologisch overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen.
Lees verder

Een 'perverse kannibaal', maar toch in de bios te zien: is de carrière van Armie Hammer dan toch te redden?
In 2017 duwde 'Call Me By Your Name' hem naar roemrijke hoogten, maar vorig jaar viel Armie Hammer (35) compleet van zijn voetstuk. De golden boy van Hollywood zag ettelijke rollen en deals in rook opgaan na een hele reeks beschuldigingen, de ene nog griezeliger dan de andere. De verhalen over kannibalisme en seksueel misbruik waren dan ook niet min. Toch lijkt hij stilaan te herrijzen: hij is binnenkort te zien in de bioscoop én heeft zelfs een nieuwe vriendin aan de haak geslaan. Valt zijn carrière nog te redden?
Lees verder

Van badmeesters en horecapersoneel tot verkopers: Walibi zoekt 600 medewerkers voor seizoen 2022
Pretpark Walibi in Waver (Waals-Brabant) gaat op zoek naar 600 medewerkers voor het seizoen 2022, dat van start gaat op 2 april. De kandidaturen moeten binnen zijn voor het eind van de maand februari.
Lees verder

Federale corona-infolijn verwerkte vorig jaar 780.000 oproepen
De federale corona-infolijn heeft vorig jaar in totaal zo'n 780.000 oproepen verwerkt. Dat meldt Yves Stevens, woordvoerder van het Nationaal Crisiscentrum. Sinds het begin van de coronacrisis kreeg de infolijn 1,54 miljoen oproepen.
Lees verder

Russische hackersgroep REvil ontmanteld op verzoek VS
De Russische veiligheidsdienst FSB heeft een criminele hackersgroep ontmanteld. De afpersers met gijzelsoftware van de bende REvil zijn volgens de Russische autoriteiten in een speciale operatie volledig uitgeschakeld.
Lees verder

Betere controle op eieren op komst
Vlaanderen wil beter controleren op eieren en zo onder meer vermijden dat er bio-eieren op de markt komen die niet aan de regels voldoen. Dat is het gevolg van een Europees kader van handelsnormen dat vrijdag door de regering in Vlaamse regels is omgezet, meldt Landbouwminister Hilde Crevits (CD&V).
Lees verder

Senaat stemt in met verlaging dotatie aan politieke partijen met 1,11 procent
De Senaat heeft vrijdag het wetsontwerp goedgekeurd dat de dotatie voor de politieke partijen in 2022 met 1,11 procent vermindert. Vlaams Belang onthield zich, PVDA stemde tegen.
Lees verder

Alec Baldwin belooft smartphone af te geven voor onderzoek naar fataal schietincident
Acteur Alec Baldwin (63) belooft zijn smartphone af te geven voor het onderzoek naar de dodelijke schietpartij op de set van de film 'Rust'. Dat heeft zijn advocaat donderdag gemeld. De politie in New Mexico laat weten het toestel nog niet te hebben ontvangen.
Lees verder

Vorig jaar ruim dubbel zoveel cyberaanvallen in zorgsector
Het aantal cyberaanvallen op Belgische bedrijven is vorig jaar met ruim 80 procent gestegen. Dat zegt Check Point, een Israëlisch bedrijf dat veiligheidssoftware ontwikkelt. Binnen de gezondheidszorg werden organisaties zelf meer dan dubbel zoveel geviseerd.
Lees verder

OHL-KVM wordt niet uitgesteld, Malinwa beraadt zich toch niet te spelen: "Dit kunnen we niet aanvaarden"
Het duel tussen OH Leuven en KV Mechelen wordt dan toch niet uitgesteld. Dat besliste de kalendercommissie. Malinwa had nochtans uitstel gevraagd omdat twee doelmannen - titularis Coucke en reserve Wenssens - positief testten op corona. De club reageert ontgoocheld en bekijkt de opties om toch niét te spelen. "Wij beraden ons om de wedstrijd morgen niet te spelen. Spelers, staf en club kunnen dit niet aanvaarden", aldus CEO Frank Lagast in een persbericht.
Lees verder

Vier mannen plegen homejacking in Hoboken, twee daders al gearresteerd: "Slachtoffers ongedeerd, maar in shock"
Een viertal verdachten hebben vrijdagochtend een homejacking gepleegd in de Hertog van Brabantlei in Hoboken. De inbrekers knevelden twee aanwezigen en behandelden hen bijzonder ruw, maar twee van hen konden uiteindelijk gearresteerd worden door het snelleresponsteam. Waar ze precies naar op zoek waren is nog niet duidelijk.
Lees verder

Dit waren dé vijf wetenschappelijke nieuwsfeiten van 2021
2022 is uit de startblokken geschoten, het ideale moment om de balans op te maken van het afgelopen jaar. Wat waren dé wetenschappelijke nieuwsfeiten van 2021? Wij stelden alvast onze lijst samen.
Lees verder

Avril Lavigne brengt eind februari nieuw album uit
Avril Lavigne (37) heeft aangekondigd dat haar aankomende, zevende album, 'Love Sux', op 25 februari zal verschijnen. De zangeres keert terug naar haar roots als pop-punk artiest en heeft voor het album ook samengewerkt met artiesten zoals Travis Barker.
Lees verder