Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 7 januari 2022

Aanrandingen Zoniënwoud: mountainbiker meldt zich na uitzending Faroek

HLN
Aanrandingen Zoniënwoud: mountainbiker meldt zich na uitzending Faroek
De politie van Sint-Genesius Rode heeft de mountainbiker geïdentificeerd die drie vrouwen zou hebben aangerand toen ze aan het joggen waren in het Zoniënwoud. De speurders hadden beelden van de man verspreid met de hulp van 'Faroek'. De man herkende zichzelf, en heeft zich daarop aangegeven bij de politie.
Lees verder

Nieuwe technische verslagen "geen structurele oplossing" voor PFAS-grond
Oosterweelbouwheer Lantis gaat nieuwe technische verslagen maken voor het behandelen van de af te graven gronden in de projectzones Scheldetunnel en Linkeroever, maar een structurele oplossing voor de PFAS-problematiek op de Oosterweelwerf is dat volgens Lantis nog niet. "Als Vlaanderen geen Bokrijk wil worden, is er nood aan een rechtszeker kader voor infrastructuurprojecten", zegt CEO Luc Hellemans.
Lees verder

Raphaël die verdween "omdat papa niet wil dat hij coronaprik krijgt" is geen alleenstaand geval: elke week ontvoeren 4 moeders of vaders hun kind
Er is nog altijd geen spoor van de 10-jarige Raphaël, de jongen die nu al acht dagen vermist is nadat hij met zijn Belgische papa op een vliegtuig stapte. Volgens de moeder van de jongen heeft Raphaëls vader hem ontvoerd omdat die niet wil dat zijn zoon een coronavaccin krijgt: "Koen gelooft niet dat corona echt bestaat. In zijn afscheidsbrief schreef hij dat het hem te veel is als hij nu ook zijn kind moet laten inenten." Child Focus volgt de zaak op de voet, zoals ze dat doen bij álle parentale ontvoeringen. En dat zijn er veel in ons land: gemiddeld vier per week.
Lees verder

Justin Timberlake stelt muzikale comeback nog even uit in afwachting van documentaire Janet Jackson
Het wordt nog even wachten op nieuwe muziek van Justin Timberlake (40). Volgens The Sun heeft Timberlake zijn comeback uitgesteld omdat er binnenkort een documentaire uitkomt van Janet Jackson (55) waarin, onder andere, hun misgelopen optreden tijdens de Super Bowl in 2004 wordt belicht. De zanger vreest dat die documentaire een negatieve impact kan hebben op zijn hernieuwde carrière.
Lees verder

Gaan Undav of Vanzeir Gilles De Bilde achterna? "Ik was destijds ook geen favoriet, dat is ook helemaal anders uitgedraaid"
Voor de strafste stats dit seizoen tekent het Union-koningskoppel Deniz Undav en Dante Vanzeir. Samen hebben ze een voet in liefst 45 goals. Analist Gilles De Bilde, het levende bewijs dat het wel zou kunnen voor één van de twee, schat hun kansen op de trofee echter wel gering in. "Ze scoren slechts in één stemronde én pakken punten van mekaar af."
Lees verder

Nieuwe generatie smartphones in aantocht: deze huidige modellen zijn nu alvast goedkoper
Op zoek naar een nieuwe smartphone? Wacht dan misschien nog heel even voor je een toestel koopt: verschillende fabrikanten kondigen deze week op de technologiebeurs CES namelijk hun nieuwe modellen aan. Frank Everaardt, hoofdredacteur van Hardware Info, volgde de presentaties en geeft zijn bevindingen mee.
Lees verder

Benieuwd naar de allernieuwste smartphones? Dit zijn de toppers gezien op technologiebeurs CES
Op zoek naar een nieuwe smartphone? Wacht dan misschien nog heel even voor je een toestel koopt: verschillende fabrikanten kondigen deze week op de technologiebeurs CES namelijk hun nieuwe modellen aan. Frank Everaardt, hoofdredacteur van Hardware Info, volgde de presentaties en geeft zijn bevindingen mee.
Lees verder

Wetenschappers: om het halfjaar boosteren helpt ons niet om coronavirus te verslaan op lange termijn
De boostercampagne tegen het coronavirus is in ons land op kruissnelheid. Bijna 41 procent van de Belgen kregen al een derde prik. In Israël kijkt de regering ondertussen naar een vierde prik voor 60-plussers, medisch personeel en mensen met een verzwakt immuunsysteem. Zullen we ons om de zoveel maanden moeten laten boosteren? Heeft dat wel zin? 'The New York Times' stelde de vraag aan verschillende wetenschappers.
Lees verder

Fons wordt de nieuwe schrik van drugscriminelen en hij is broodnodig: cocaïnevangst verdubbeld op vijf jaar tijd
De douane heeft in 2021 zo'n 89,5 ton cocaïne in beslag genomen in de haven van Antwerpen. Dat is vandaag bekendgemaakt op een persconferentie van de FOD Financiën. Tegelijkertijd kondigde de douane aan 20 miljoen te investeren in scanners en in een nieuwe drugshond. "De Fons wordt de nieuwe schrik van drugscriminelen", zei minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V).
Lees verder

2.300 euro voor de winnaar, maar wat krijgt de rest? En wat zijn de verwachtingen van renners en analisten? Alles wat u moet weten over het BK veldrijden
De grote winnaar kunt u op voorhand al invullen, maar wat staat ons verder nog te wachten op het BK veldrijden in Lombardsijde? Met deze handleiding bent u helemaal mee om alles optimaal vanaf de eerste rij mee te kunnen volgen.
Lees verder

Wie vond de PCR-test eigenlijk uit? Een excentrieke wetenschapper die hield van surfen en LSD
De PCR-test is ons allen bekend. De test, die beschouwd wordt als de meest betrouwbare manier om het coronavirus op te sporen, is zelfs niet meer weg te denken ten tijde van de huidige pandemie. Maar wie heeft het 'stokje in de neus' eigenlijk uitgevonden? Geen knullige wetenschapper, maar wel een excentriek figuur. Zo bedacht de Amerikaan Kary Mullis, een biochemicus die zich al eens graag in hogere sferen bevond en van surfen hield, de PCR-techniek in 1983.
Lees verder

LIVE. "Djokovic is vrij om het land te verlaten als hij dat wil" - Tsjechische tennisster zit in zelfde hotel als 'Nole' nadat ze visum gecanceld zag
Mag Novak Djokovic (34) alsnog deelnemen aan de Australian Open of wordt hij - naar de algemene verwachting - eerstdaags het land uitgezet? Dat is de hamvraag nadat de Servische toptennisser de toegang tot Australië werd ontzegd op de luchthaven. Op deze pagina volgt u al het nieuws rond 'Nole' op de voet.
Lees verder

Test Aankoop pleit voor gratis zelftesten voor kinderen
Test Aankoop vindt dat de overheid "consequent" moet zijn en gratis zelftesten ter beschikking moet stellen voor kinderen. Volgens de nieuwste aanbevelingen zou elk schoolgaand kind immers wekelijks een zelftest moeten ondergaan.
Lees verder

Ryanair vertrekt uit "te dure" luchthaven van Frankfurt
Ryanair geeft zijn basis op de luchthaven van Frankfurt op. Dat maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij, de grootste prijsbreker van Europa, vrijdag bekend.
Lees verder

Opgelet voor valse e-mail met "boosteruitnodiging": zo controleer je of jouw uitnodiging officieel is
Nu de boostercampagne in sneltreinvaart vooruit gaat, proberen ook cybercriminelen een graantje mee te pikken. Op Twitter wordt gewaarschuwd voor een wel erg goed nagemaakte e-mail met een zogezegde vaccinatie-uitnodiging. Ook vorig jaar, toen de uitnodigingen voor de eerste en tweede coronaprik massaal de deur uitgingen, deden verschillende valse e-mails de ronde. Met deze tips controleer je makkelijk of de uitnodiging die jij ontving officieel is.
Lees verder

Influencers bouwen feestje op vlucht naar Mexico, maar geen enkele maatschappij wil "idioten" terugvliegen
Zonder enige coronamaatregel vierden 154 Canadese influencers en realitysterren uitbundig feest op een gecharterde vlucht van Montréal naar Cancun - met de nodige besmettingen tot gevolg. Beelden van hun uitspattingen gingen als een lopend vuurtje rond op sociale media en veroorzaakten veel ophef. Maar hun feestgedruis lijkt zich nu als een boemerang tegen hen te keren. De Canadese premier Trudeau noemt de influencers "idioten", én geen enkele maatschappij wil hen terug naar huis vliegen.
Lees verder

Raad van State behoudt mondmaskerplicht in klas
De mondmaskerplicht in de klas voor scholieren vanaf zes jaar blijft behouden. De Raad van State is niet ingegaan op de vraag van twee leerlingen om de maatregel meteen te schorsen. De leerlingen konden het rechtscollege niet overtuigen van de uiterst dringende noodzakelijkheid van de gevraagde schorsing.
Lees verder

Steeds meer vijftigplussers daten online. Experte geeft tips voor nieuwe liefde op leeftijd: "Logisch dat je kritisch bent"
Op liefde staat geen leeftijd en de klantenbestanden van datingsites lijken dat te bevestigen. Steeds meer alleenstaande vijftigplussers doen een beroep op een virtuele cupido – met wisselend succes. Moet je blijven wachten op dé prins op het witte paard of zal die ene koele kikker alsnog in een knapperd veranderen? Relatietherapeute Sarah Hertens geeft advies voor wie wil daten na vijftig. "Seksuele aantrekking is echt niet de enige voorspeller van toekomstig liefdesgeluk."
Lees verder

Komende tijd weer kleinere porties frietjes bij McDonald's in Japan
Klanten van McDonald's in Japan krijgen de komende tijd weer minder frietjes bij hun bestelling. De fastfoodketen moet rantsoeneren vanwege een vertraging in de levering van aardappelen door slechte weersomstandigheden. Gedurende een maand verkoopt McDonald's in Japan alleen kleine porties patat. De fastfoodketen was juist vorige week weer begonnen met het verkopen van alle portiegroottes die op het menu staan.
Lees verder

73 procent meer Belgen met dementie tegen 2050: hoe kan je voorkomen dat je het krijgt?
Het aantal mensen met dementie zal in België tegen 2050 met 73 procent stijgen, zo blijkt uit een studie van het Britse medische tijdschrift The Lancet . Wat zijn de symptomen van dementie en kan je er dan nog iets tegen doen? Neurowetenschapper Rosa Rademakers (Universiteit Antwerpen), die er jarenlang onderzoek naar voerde in de VS, beantwoordt tien prangende vragen.
Lees verder