Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 9 januari 2022

15 euro statiegeld voor versleten broek: de ‘properste jeans ter wereld’ is Belgisch

HLN
15 euro statiegeld voor versleten broek: de 'properste jeans ter wereld' is Belgisch
Het Belgisch modemerk HNST - 'de properste jeans ter wereld' - heeft bijna een miljoen euro vers kapitaal opgehaald om de internationale markt te veroveren. Onder meer Anne Chapelle - zakenvrouw achter het modemerk Ann Demeulemeester - en Wouter Torfs van het gelijknamig schoenenmerk pompten geld in de duurzame start-up. En dat werpt meteen zijn vruchten af, want de eerste bestellingen uit Japan stromen binnen. CEO Lander Desmedt (31) vertelt hoe HNST de meest duurzame jeans ter wereld heeft ontwikkeld en in gesprek is met onder meer de Verenigde Staten.
Lees verder

"Ik voelde pijn in hoofd, maar wist niet dat ik geraakt was door kogel": hoe twee mannen heel advocatengezin uitmoordden
'BMW te koop'. Elf jaar geleden plaatste Nicolas De Vleeschouwer (20) een zoekertje dat zijn hele gezin het leven zou kosten. De 'nette' heren die een afspraak voor de verkoop maken, hebben die bewuste ochtend letterlijk elkaars bloed gedronken bij wijze van 'commandoritueel' en trekken gewapend met karabijn en pistool naar de villa in Wemmel. De rijkdom van de advocatenfamilie moet de hunne worden. En daar willen ze ver voor gaan. Héél ver.
Lees verder

'Samen voor Vrijheid' manifesteert opnieuw tegen coronamaatregelen: "Vredevolle bijeenkomst"
'Samen voor Vrijheid' gaat vandaag in Brussel opnieuw protesteren tegen de coronamaatregelen. Bij een vorige betoging van dit samenwerkingsverband op 21 november daagden zowat 35.000 mensen op. In de marge kwam het toen tot zware rellen. Hoeveel volk er nu zal opdagen, blijft koffiedik kijken. Een interne ordedienst zou moeten vermijden dat het deze keer uit de hand loopt.
Lees verder

Eerste besmettingen met omikron in China, overheid gaat massaal testen
In de Chinese stad Tianjin, in het noordoosten van het land, zijn de eerste lokale gevallen van de omikronvariant van het coronavirus opgedoken. Er wordt massaal getest.
Lees verder

EU-commissaris: "500 miljard euro nodig voor kerncentrales"
De Europese Unie moet tussen nu en 2050 500 miljard euro investeren in nieuwe generatie kerncentrales. Dat zegt Europees commissaris voor Interne Markt en Industrie Thierry Breton in de Franse krant Journal du Dimanche. "Alleen al bestaande kerncentrales hebben vanaf nu tot 2030 50 miljard euro aan investeringen nodig. En voor de nieuwe generatie 500 miljard!"
Lees verder

Van slechte adem, belastingen tot extreem haarverlies: deze tips maakten het verschil in 2021
Nooit meer een onaangename adem achter je mondmasker, zoveel mogelijk uit je zonnepanelen halen bij stijgende energieprijzen en een loopschema voor beginnende joggers. Experts gaven advies over de onderwerpen waar jullie dit jaar van wakker lagen.
Lees verder

Micha Marah, jurylid in 'Vrede op aarde', verloor enkele maanden geleden haar moeder: "Ik mis haar nog steeds"
Opvallend jurylid in 'Vrede op aarde' deze kerstvakantie: Micha Marah (68). Voor de zangeres en presentatrice was afgelopen 2021 allesbehalve een grand cru-jaar en dat heeft niets met corona te maken. "Ik ben nog steeds niet over de dood van mijn moeder heen."
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck geeft zijn eerste interview als coach van AA Gent: "Mensen gelukkig maken, daar doe ik het voor"
Sinds hij in december 2020 het roer overnam, loodste Hein Vanhaezebrouck (57) AA Gent terug op het goede spoor. Individuele interviews hield hij al die tijd af, tot deze week onder de Spaanse zon. Zet u schrap, want HVH gaat geen enkel thema uit de weg. Over het teveel aan spitsen, zijn aflopend contract en de Gouden Schoen.
Lees verder

Jean-Marie Dedecker, de burgemeester die te veel betaalde voor veldrijden zonder publiek: "Het is een lijdensweg geweest"
Met frisse tegenzin ontvangt Jean-Marie Dedecker dit weekend het Belgisch kampioenschap veldrijden in Middelkerke, de kuststad waar hij sinds 2019 de burgemeester is. Nog voor één meter in het zand en in de duinen is gereden, spreekt Dedecker van "een organisatorische lijdensweg" en "een financiële kater". Daar heeft covid voor gezorgd en de beslissing van het Overlegcomité om publiek van buitensport te weren. "Het is compleet onbegrijpelijk."
Lees verder

LIVE. Kan iemand Wout van Aert wat in de weg leggen op BK veldrijden?
Vanmiddag wordt in Middelkerke het BK veldrijden afgewerkt. Kan er iemand Wout van Aert wat in de weg leggen? Via deze liveblog blijft u op de hoogte van alle ontwikkelingen!
Lees verder

Deze bewoner moet als eerste het 'Big Brother'-huis verlaten
Slecht nieuws voor Sercan. De magazijnmedewerker uit Tessenderlo moest zaterdagavond tijdens de eerste liveshow van 'Big Brother' het huis verlaten. Hij werd genomineerd door medebewoners Nawel en Salar. Het was in de polls vooraf al duidelijk dat hij geen kans maakte tegen Kristof, de andere genomineerde kandidaat.
Lees verder

Mike Ngadeu gaat met Kameroen op zoek naar zijn tweede Africa Cup: "Als we winnen, stop ik als international"
Michael Ngadeu (31) trapt zondag met gastland Kameroen de Africa Cup op gang. De verdediger van AA Gent wil graag een vervolg op zijn Afrikaanse titel van 2017. "Als we daarin slagen, stop ik." Een babbel over de zegetocht vijf jaar geleden, het volksfeest in Yaoundé achteraf en de ambitie bij Gent.
Lees verder

"VS bereiden zwaar sanctiepakket voor tegen Rusland bij invasie Oekraïne"
De Verenigde Staten en hun bondgenoten werken al aan een zwaar pakket sancties om Rusland te straffen bij een invasie van Oekraïne. Het gaat om financiële, technologische en militaire strafmaatregelen. Die kunnen bij militaire escalatie al binnen enkele uren worden opgelegd, bericht The New York Times
Lees verder

"De 'klik-date-delete'-mentaliteit van Tinder is passé": zo vind je wél een lief in 2022
Vergeet Tinder. De 'klik-date-delete'-mentaliteit is op z'n retour. Wie in 2022 op zoek gaat naar een partner, neemt weer de tijd om de liefde te ontdekken. "Corona heeft onze visie op relaties veranderd. We willen minder contacten, maar die moeten wel beter en intenser zijn", zegt personal matchmaker Annemieke Dubois, die een aantal nieuwe datingtrends ziet opduiken.
Lees verder

Van bakuchiol tot sando's en mycelium: dit zijn de beauty-, food-, mode- én decotrends van 2022
Klinken bakuchiol, sando's en mycelium nog onbekend in de oren? Dan komt daar dit jaar gegarandeerd verandering in. Drie experts op het vlak van food, beauty, mode en decoratie delen maar al te graag welke trends in 2022 helemaal zullen doorbreken. Van desserts van broodafval, hoteldining, beautysupplementen tot de trendy saturatiekleuren, 2022 zal je nog verbazen.
Lees verder

Transfer Talk. Speelt Anderlecht Harwoord-Bellis alweer kwijt?
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfer gerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Baby die aan Amerikaanse militair werd overhandigd in Kaboel na vijf maanden herenigd met familie
Een baby die in de chaos aan de luchthaven van Kaboel op 19 augustus aan een Amerikaanse militair werd overhandigd, is vijf maanden later herenigd met zijn familie. De ouders van Sohail Ahmadi, toen twee maanden oud, vreesden dat hun zoontje in de chaos verpletterd zou raken. Daarom overhandigden ze hem over het hek van de luchthaven aan een militair. Daarna raakte hun baby echter vermist. Hij werd opgevangen door een taxichauffeur die besloot hem op te voeden als zijn eigen zoon. En hem vervolgens niet meer wilde afgeven.
Lees verder

LIVE. Australische media gaan graven in whereabouts van Djokovic en die plaatsen Serviër in slecht daglicht
Mag Novak Djokovic (34) alsnog deelnemen aan de Australian Open of wordt hij - naar de algemene verwachting - eerstdaags het land uitgezet? Dat is de hamvraag nadat de Servische toptennisser de toegang tot Australië werd ontzegd op de luchthaven. Op deze pagina volgt u al het nieuws rond 'Nole' op de voet.
Lees verder

Kate Middleton blaast veertig kaarsjes uit en deelt unieke foto's
Kate Middleton, de vrouw van prins William, is vandaag 40 jaar geworden. Ter ere van haar verjaardag heeft de hertogin van Cambridge drie nieuwe foto's van zichzelf gedeeld. De beelden zijn gemaakt door de veelgeprezen fotograaf Paolo Roversi. Hoewel een nieuwe voordeur normaal een mijlpaal is, lijkt het erop dat Kate het in kleine kring zal vieren vanwege het coronavirus.
Lees verder

Klankman Pascal Braeckman denkt nog lang niet aan z'n pensioen: "Ik ben geen bompa die zijn kleinkinderen van school gaat halen"
Al twintig jaar is Pascal Braeckman (59) niet alleen de vaste klankman van Tom Waes (53), maar ook een goede vriend. Ook voor 'Reizen Waes: Nederland' trok hij graag met de tv-maker mee naar onze noorderburen. En als hij niet op de baan is, leeft Pascal zich thuis uit. De beroemdste klankman van Vlaanderen vertelt in dit interview uitgebreid over z'n band met Tom, het geheim van z'n huwelijk en z'n rol als bompa. "Mijn kleinkinderen gebruiken mijn buik als trampoline."
Lees verder