Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 14 januari 2022

10 jaar na bijna-doodervaring en zware burn-out is Leki terug: “Ik heb jaren niet kúnnen zingen, zo diep zat ik”

HLN
10 jaar na bijna-doodervaring en zware burn-out is Leki terug: "Ik heb jaren niet kúnnen zingen, zo diep zat ik"
'Spread my wings and fly away'. Ze zong het jaren met de meeste enthousiaste glimlach en wist met hiphop in Vlaanderen succes te scoren, maar stortte neer. Een zware malariabesmetting kostte Leki bijna het leven. Een harde burn-out en zes jaar radiostilte volgden, maar vandaag krabbelt de R&B-zangeres overeind. Als voorloper van een nieuw album verschijnt vandaag single 'The River', en de sprankel in haar ogen is helemaal terug. "Ik heb intussen nog twéé keer malaria, maar mijn lichaam is sterker."
Lees verder

Britney Spears trekt stevig van leer tegen zus Jamie Lynn: "Ze heeft in haar leven nog nooit moeten werken"
"Er is nog liefde tussen ons", vertelde Jamie Lynn Spears (30) op woensdag in haar interview met Good Morning America. Haar grote zus Britney (40) lijkt het toch niet helemaal eens te zijn met die uitspraak. In een lange reeks berichten op Twitter reageert Britney nu op het interview van haar jongere zus Jamie Lynn. Conclusie? De popzangeres is duidelijk allesbehalve blij.
Lees verder

Nu al held van de Africa Cup: keeper Sierra Leone pakt uit met de meest onorthodoxe saves en breekt in tranen uit
Mohamed Kamara: de held van Sierra Leone en bij uitbreiding de hele Africa Cup tot dusver. Spectaculair maar uiterst efficiënt hield hij grootmacht Algerije op 0-0. Na de wedstrijd brak de man voor de camera - onder meer beseffend welke vreugde hij zijn land had geschonken.
Lees verder

LIVE. De kogel is door de kerk: visum Novak Djokovic ingetrokken door Australisch minister van Immigratie
De Australian Open van Novak Djokovic (34) lijkt er al op te zitten nog voor hij één wedstrijd gespeeld heeft. De Australische minister van Immigratie Alex Hawke heeft het visum van de Serviër namelijk geannuleerd, waardoor Djokovic het land zal moeten verlaten. Naar alle waarschijnlijkheid gaat hij nog in beroep tegen de beslissing.
Lees verder

LIVE. De kogel is door de kerk: visum Novak Djokovic gecanceld door Australisch minister van Immigratie
De Australian Open van Novak Djokovic (34) lijkt er al op te zitten nog voor hij één wedstrijd gespeeld heeft. De Australische minister van Immigratie Alex Hawke heeft het visum van de Serviër namelijk geannuleerd, waardoor Djokovic het land zal moetn verlaten. Mogelijk gaat hij nog in beroep tegen de beslissing.
Lees verder

LIVE. Onze tennisexpert Filip Dewulf over het ingetrokken visum van Novak Djokovic: "Hij zal in beroep gaan"
De Australian Open van Novak Djokovic (34) lijkt er al op te zitten nog voor hij één wedstrijd gespeeld heeft. De Australische minister van Immigratie Alex Hawke heeft het visum van de Serviër namelijk opnieuw geannuleerd, waardoor Djokovic het land zal moeten verlaten. Naar alle waarschijnlijkheid gaat hij nog in beroep tegen de beslissing. Dat denkt ook onze tennisexpert Filip Dewulf.
Lees verder

Een brandje bij de Red Flames? Dat raakt wel geblust
Geen vierde Gouden Schoen voor Tessa Wullaert (27) woensdag, wel een tweede voor Janice Cayman (33). En daar was de kapitein van Anderlecht duidelijk niet gelukkig mee. Of dat niet tot spanningen zal leiden bij de Red Flames? Bondscoach Serneels sust: "We kennen Tessa intussen al tien jaar. Ze is het type dat direct communiceert..."
Lees verder

Noord-Korea schiet opnieuw "ongeïdentificeerd projectiel" af
Volgens het Zuid-Koreaanse leger heeft Noord-Korea een "ongeïdentificeerd projectiel" afgevuurd. Dat schrijft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap vrijdag. Het geschut vloog naar het oosten in de richting van de Japanse Zee, aldus de generale staf van de Zuid-Koreaanse strijdkrachten.
Lees verder

Oekraïense overheidswebsites getroffen door grote cyberaanval
De websites van verschillende Oekraïense ministeries zijn gehackt. Bezoekers van de sites van onder meer het ministerie van Onderwijs en van Buitenlandse Zaken kregen een boodschap in het Oekraïens, Russisch en Pools te zien. Daarin stond dat de persoonsgegevens van alle Oekraïense burgers zijn gewist op de computers van de instanties en dat ze openbaar zullen worden gemaakt. De aanval is nog niet opgeëist, maar vindt plaats te midden van de oplopende spanningen tussen Kiev en Moskou.
Lees verder

EXCLUSIEVE VIDEO. Gsm-camera's afgeplakt en voor de ultieme onthulling de zaal uit: één dag op de set van 'The Masked Singer'
Wie is 'The Masked Singer'? Het wordt de komende weken de meest gegoogelde zoekterm in Vlaanderen. De identiteit van Radijsje, Miss Poes, Roos, Ridder, Cycloop, Robots, Edelhert en Papegaai is beter afgeschermd dan het grootste staatsgeheim. Dat start al bij de voorbereiding en tijdens de opnames gaat alles er heel strikt aan toe. Na het ondertekenen van het beruchte geheimhoudingscontract draait onze ploeg toch één dag mee op de set. Slechts enkele medewerkers weten wie er in de pakken zit. En ja, er is publiek aanwezig, maar zij moeten zelfs de camera op hun gsm afplakken. Wie uit de biecht klapt, riskeert een zware schadevergoeding. Bekijk hier de reportage gemaakt achter de schermen van 'The Masked Singer'. De volgende weken kan je alles over 'The Masked Singer' hier volgen bij HLN.
Lees verder

EXCLUSIEF. Waar camera's nooit welkom zijn, één dag op de set van 'The Masked Singer': "Mensen in de zaal moeten camera van gsm afplakken"
Wie is 'The Masked Singer'? Het wordt de komende weken de meest gegoogelde zoekterm in Vlaanderen. De identiteit van de deelnemers is beter afgeschermd dan het grootste staatsgeheim. Dat start al bij de voorbereiding en tijdens de opnames gaat alles er heel strikt aan toe. Na het ondertekenen van het beruchte geheimhoudingscontract draait onze ploeg toch één dag mee op de set. Slechts enkele medewerkers weten wie er in de pakken zit. En ja, er is publiek aanwezig, maar zij moeten zelfs de camera op hun gsm afplakken. Wie uit de biecht klapt, riskeert een zware schadevergoeding. Bekijk hier de reportage gemaakt achter de schermen van 'The Masked Singer'. De volgende weken kan je alles over 'The Masked Singer' hier volgen bij HLN.
Lees verder

Solden in smartphoneland: deze vier toestellen koop je nu met een mooie korting
Januari is traditioneel de maand waarin je interessante koopjes kunt doen. Hoe zit dat bij de smartphones? Frank Everaardt, hoofdredacteur van Hardware Info, ging op zoek naar goede toestellen met een stevige korting.
Lees verder

Tesla stelt begin productie van Cybertruck uit
De maker van elektrische auto's Tesla stelt het begin van de productie van zijn langverwachte Cybertruck uit naar het eerste kwartaal van 2023. Dat zegt een bron tegen persbureau Reuters. Tesla zou eigenlijk van plan zijn geweest eind dit jaar met de productie van de elektrische pick-uptruck te beginnen.
Lees verder

"'Saaie' waardebedrijven lijken minder interessant, maar vergis je niet": onze geldexpert over de beste beleggingsstrategie voor dit moment
De afgelopen jaren maakten de groeiaandelen het mooie weer op de beurs. Dat zijn aandelen van bedrijven die een bovengemiddelde omzet- en winstgroei realiseren. Maar dit jaar lijkt een einde te zijn gekomen aan 'the sky is the limit'-mentaliteit van beleggers. Onze geldexpert Pascal Paepen is van mening dat je als belegger dan maar beter het geweer van schouder verandert. Hij geeft concrete tips hoe je daarbij te werk kan gaan.
Lees verder

Waarom investeren in Coca-Cola of een ander 'saai' waardebedrijf een goede keuze kan zijn: onze geldexpert over de beste beleggingsstrategie voor dit moment
De afgelopen jaren maakten de groeiaandelen het mooie weer op de beurs. Dat zijn aandelen van bedrijven die een bovengemiddelde omzet- en winstgroei realiseren. Maar dit jaar lijkt een einde te zijn gekomen aan 'the sky is the limit'-mentaliteit van beleggers. Onze geldexpert Pascal Paepen is van mening dat je als belegger dan maar beter het geweer van schouder verandert. Hij geeft concrete tips hoe je daarbij te werk kan gaan.
Lees verder

Scheiden zonder strijden: 2 experts over hoe je een huwelijk gezond beëindigt. "Zorg dat het zakelijke geregeld is voor je de kinderen inlicht"
"We laten elkaar los, maar de liefde tussen ons blijft bestaan." Met die woorden maken acteurs Lisa Bonet (54) en Jason Momoa (42) bekend dat ze uit elkaar gaan. Ze zijn niet alleen. Een huwelijk dat vandaag gesloten wordt, heeft tegen 2050 één kans op de twee om te stranden. En ja, dat gebeurt steeds vaker rustig en amicaal. Relatietherapeut Wim Slabbinck en echtscheidingsadvocate Claudia Van de Velde leggen uit hoe je van je scheiding een 'happy end' maakt, ook als er kinderen betrokken zijn. "Hoe sneller je de praktische regelingen met je ex rondkrijgt, hoe beter."
Lees verder

Transfer Talk. OH Leuven denkt aan Lamkel Zé - Ajax verliest Neres aan Shakhtar
De wintermercato is officieel geopend. Van 4 tot en met 31 januari kunnen de clubs transfers doen en zullen ook enkele internationale dossiers (Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Erling Braut Haaland) stof doen opwaaien. Bij HLN.be zit je op de eerste rij om al het transfergerelateerde nieuws uit onze competitie en in het buitenland op te volgen.
Lees verder

Antetokounmpo leidt kampioen Milwaukee met triple-double voorbij Golden State
Milwaukee heeft afgelopen nacht de topaffiche in de NBA tegen Golden State gewonnen met 118-99. Bij de regerende kampioen was de Griekse vedette Giannis Antetokounmpo goed voor 30 punten, 12 rebounds en 11 assists, zijn derde triple-double van het seizoen en de 28e uit zijn carrière.
Lees verder

Energieleverancier Octa+ rekent eenzijdig extra kost aan bij eigenaars zonnepanelen: "Misleidende informatie"
Energieleverancier Octa+ rekent eigenaars van zonnepanelen sinds begin dit jaar extra kosten aan. Het gaat in sommige gevallen zelfs tot meer dan 200 euro extra per jaar. Dat ontdekte de onderzoeksredactie van Het Laatste Nieuws en VTM Nieuws. Klanten worden verwittigd, maar krijgen geen andere keuze. Wie weigert, moet maar een andere leverancier zoeken. Volgens de federale ombudsman gaat het om "misleidende informatie". De economische inspectie onderzoekt de zaak.
Lees verder

OPROEP. Laat u bewust de verwarming uit om te besparen op uw energiefactuur?
We zeggen wel allemaal 'wie kan dat nog betalen', maar voor sommigen is de almaar stijgende energiefactuur oprecht niet meer betaalbaar. Laat u ook op deze winterse dagen bewust de verwarming uit? Of grijpt u samen met uw kinderen naar extra dikke truien en pullen? Of probeert u op andere manieren noodgedwongen te besparen op uw energiefactuur? We horen graag uw verhaal. Heeft u interesse om mee te werken? Stuur dan een mailtje naar esther.de.leebeeck@dpgmedia.be of serafien.smits@dpgmedia.be met vermelding van je telefoonnummer. Alvast bedankt!
Lees verder