Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 december 2021

Zus Max Verstappen bevallen van zoontje Lio

HLN
Zus Max Verstappen bevallen van zoontje Lio
In de cruciale week voor het F1-kampioenschap is Max Verstappen (24) oom geworden. Zus Victoria (22) is maandag namelijk bevallen van een zoontje: Lio.
Lees verder

Alom gerespecteerde duizendpoot, maar niet eerste incident bij volleydames: wie is Gert Vande Broek, bondscoach van de Yellow Tigers?
Een bom in volleyballand. Gert Vande Broek (54), bondscoach van de Yellow Tigers en alom gerespecteerd als professor in nota bene groepsdynamica en motivatie, ligt onder vuur. In het Canvas-programma 'De prijs van de winnaar' wordt hij hard aangepakt door enkele volleybalspeelsters. Die verwijten hem emotioneel misbruik. Maar wie ís Vande Broek, en waarom is het niet helemaal een verrassing dat deze verhalen naar buiten komen?
Lees verder

Sarah van Soelen geeft update over relatie met André Hazes: "We zijn er in goede en slechte tijden voor elkaar, ook nu"
Eind november liet Sarah van Soelen (26) al weten dat haar relatie met André Hazes (27) niet definitief voorbij is. Een uitspraak waar ze nu nog steeds volledig achter staat. In een interview met het Nederlandse magazine 'Beau Monde' bevestigde de blondine nogmaals dat het enkel om een pauze gaat. "Het is een beslissing die we samen genomen hebben."
Lees verder

Sarah van Soelen geeft update over haar relatie met André Hazes: "We zijn er in goede en slechte tijden voor elkaar, ook nu"
Eind november liet Sarah van Soelen (26) al weten dat haar relatie met André Hazes (27) niet definitief voorbij is. Een uitspraak waar ze nu nog steeds volledig achter staat. In een interview met het Nederlandse magazine Beau Monde bevestigde de blondine nogmaals dat het enkel om een pauze gaat. "Het is een beslissing die we samen genomen hebben."
Lees verder

Enkel nog lockdown voor ongevaccineerden in Oostenrijk
Oostenrijkers die nog geen coronaprikken gekregen hebben, moeten langer in lockdown blijven. Dat heeft bondskanselier Karl Nehammer bekendgemaakt. Voor de rest van de bevolking eindigt die lockdown zondag, na drie weken.
Lees verder

Slogan van Benny's Vleesservice is slechtste van 2021: "Mijn ballen wegen 130 gram"
De slogan 'Mijn ballen wegen 130 gram!!' is verkozen tot slechtste slogan van 2021. De leus van Benny's Vleesservice uit Nijmegen kon rekenen op de meeste stemmen bij de sloganverkiezing van dit jaar.
Lees verder

Vertrouwde programma's en een Ed Sheeran-special voor De Warmste Week: dit krijg je deze kerstvakantie te zien op Één
De temperaturen dalen en de feestperiode staat nu echt voor de deur. Het ideale moment om jezelf voor de televisie te nestelen. Om kijkers nu al in de juiste stemming te brengen, staan de komende weken bij Één - dat met een aangepaste programmatie komt - vanaf zaterdag 18 december december volledig in het teken van kerst.
Lees verder

"Mijn ballen wegen 130 gram": bedacht Benny de slechtste slogan van het jaar?
Heeft Benny's Vleesservice uit Nijmegen met 'Mijn ballen wegen 130 gram' de slechtste slogan van het jaar bedacht? Kan zomaar, want het bedrijf is genomineerd. Maar de concurrentie is ook niet mals.
Lees verder

Wolf gespot in Kalmthout en Essen
Zowel in Kalmthout als in Essen zijn er dinsdagmorgen waarnemingen geweest van de wolf die sinds enkele weken vanuit Duitsland richting de grensregio kwam. Op de grens van Essen-Hoek en Huijbergen werden maandagochtend ook enkele schapen doodgebeten. Volgens de gemeente Essen bevestigt het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek dat het wel degelijk om een wolf gaat.
Lees verder

Laatste twintig jaar daling in het gebruik van alcohol, tabak en cannabis door leerlingen secundair
Het gebruik van alcohol, tabak en cannabis door leerlingen van het secundair onderwijs is de laatste twintig jaar gedaald. Toch zijn er belangrijke verschillen binnen de onderwijsvormen en is het buitensporig alcoholgebruik zoals bij bingedrinken niet gedaald. Dat meldt het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) in haar nieuw rapport.
Lees verder

Leerlingen middelbaar gebruiken minder alcohol, tabak en cannabis dan 20 jaar geleden
Het gebruik van alcohol, tabak en cannabis door leerlingen van het secundair onderwijs is de laatste twintig jaar gedaald. Toch zijn er belangrijke verschillen binnen de onderwijsvormen en is het buitensporig alcoholgebruik zoals bij bingedrinken niet gedaald. Dat meldt het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD) in een nieuw rapport.
Lees verder

Faillissement Vlaamse Energieleverancier uitgesproken: "Kans klein dat klanten voorschot terugzien"
De Nederlandstalige ondernemingsrechtbank Brussel heeft het faillissement uitgesproken van Vlaamse Energieleverancier BV. De rechtbank heeft twee curatoren aangesteld, meesters Maarten Bentein en Michiel Verraes. Dat meldt de persrechter van de ondernemingsrechtbank. De Vlaamse Energieleverancier was actief sinds 2019 en beleverde zowat 70.000 gezinnen en bedrijven met groene stroom en gas.
Lees verder

Faillissement Vlaamse Energieleverancier uitgesproken
De Nederlandstalige ondernemingsrechtbank Brussel heeft het faillissement uitgesproken van Vlaamse Energieleverancier BV. De rechtbank heeft twee curatoren aangesteld, meesters Maarten Bentein en Michiel Verraes. Dat meldt de persrechter van de ondernemingsrechtbank. De Vlaamse Energieleverancier was actief sinds 2019 en beleverde zowat 70.000 gezinnen en bedrijven met groene stroom en gas.
Lees verder

Stel hier uw energievragen aan Paul D'Hoore
Na het aangekondigd faillissement van de Vlaamse Energieleverancier blijven heel wat mensen met vragen zitten. Ik ben klant, wat moet ik doen? Of hoe weet ik of mijn leverancier ook aan de rand van de afgrond staat?
Lees verder

Nederlandse prinses Amalia is nu officieel troonopvolger: "Van mij mogen ze de monarchie gerust afschaffen"
Vandaag viert de Nederlandse kroonprinses Amalia haar 18de verjaardag. Een beslissend moment, want Amalia is vanaf nu oud genoeg om de troon te bestijgen en haar vader op te volgen. Maar wie is Amalia nu eigenlijk, en wat verwacht Nederland van haar? En heeft Amalia überhaupt wel zin in een leven als royal, met alle plichten en strikte protocollen die daarbij komen kijken? "Amalia heeft haar lot geaccepteerd, maar nog niet omarmd."
Lees verder

'Thuis'-acteurs al helemaal in kerststemming
De lichtjes van de kerstboom worden aangestoken en kerstmutsen opgezet. De mooiste en warmste tijd van het jaar komt er weer aan en dat vier je nergens beter dan 'Thuis'. Ook dit jaar maakten de acteurs een videoclip vol liefde en warmte, die vanaf vandaag te bekijken is. Op de tonen van 'Think of Christmas' van Anne-Marie brengt 'Thuis' je al helemaal in de juiste sfeer voor kerst.
Lees verder

De 'Thuis'-acteurs zijn al helemaal in kerststemming
De lichtjes van de kerstboom worden aangestoken en kerstmutsen opgezet. De mooiste en warmste tijd van het jaar komt er weer aan en dat vier je - volgens de acteurs dan toch - nergens beter dan 'Thuis'. Ook dit jaar maakte de productie een videoclip vol liefde en warmte op de tonen van 'Think of Christmas' van Anne-Marie.
Lees verder

Nu ook officieel: Mark Cavendish blijft één jaar langer bij Quick.Step-Alpha Vinyl
Het had wat voeten in de aarde, maar de deal is nu eindelijk helemaal rond. Mark Cavendish (36) rijdt ook volgend jaar voor het team van Patrick Lefevere.
Lees verder

Nu ook officieel: Cavendish één jaar langer bij Quick.Step-Alpha Vinyl
Het had wat voeten in de aarde, maar de deal is nu eindelijk helemaal rond. Mark Cavendish (36) rijdt ook volgend jaar voor het team van Patrick Lefevere.
Lees verder

Duizenden zorgverleners manifesteren in Brussel tegen verplichte vaccinatie, politie gebruikt traangas aan kabinet Vandenbroucke
In Brussel zijn duizenden personeelsleden uit de zorg op straat gekomen om te protesteren tegen de verplichte vaccinatie in hun sector. De politie schat het aantal demonstranten op zo'n 3.800. Aan het kabinet van minister van Volksgezondheid werd de sfeer grimmiger. Betogers die het gebouw wilden binnendringen, werden bespoten met traangas.
Lees verder