Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 29 december 2021

“Zoveel licht en ruimte binnen, dat verwacht je hier niet”: makelaar kleeft flinke meerprijs op rijhuis na mooie ...

HLN
"Zoveel licht en ruimte binnen, dat verwacht je hier niet": makelaar kleeft flinke meerprijs op rijhuis na mooie renovatie
Benieuwd hoeveel je woning waard is? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Lotte Branckaert van Multimmo een gerenoveerd burgerhuis in Halle. De centrale vide maakt de woning erg ruim en licht, maar momenteel is er nog maar één slaapkamer. "Toch kun je, als je binnenstapt, niet anders dan onder de indruk zijn."
Lees verder

Wat is er gebeurd met Roxy? Familie in zak en as nadat chihuahua uit tuin verdwijnt en dood werd aangetroffen na aanrijding: "Toen ik thuiskwam, kreeg ik mijn hond terug in een plastic zak"
De familie van Hilde Govaerts uit de Bernardinnenstraat Muizen bij Mechelen zit in zak en as. Hun hondje, de 6,5 maanden oude chihuahua Roxy, verdween op kerstavond en werd even later dood aangetroffen langs de Leuvensesteenweg. Mogelijk werd het hondje uit de tuin gehaald en vervolgens uit een stilstaande Mercedes gegooid. "Als het zo is, hoop ik dat ze de dader snel vinden", luidt het.
Lees verder

Levensgevaarlijk: wegpiraat filmt eigen roekeloos rijgedrag door straten van Mol
Op YouTube is dinsdag een filmpje opgedoken van een wigpiraat die roekeloos door de straten van Mol scheurt. De jongeman begint daarin meerdere malen gevaarlijk te driften in zijn rode BMW M4, iets dat hij wel vaker doet om likes te winnen op sociale media.
Lees verder

Glazenwasser die vier vrouwen vermoordde, bereidt zich voor op assisenproces
Glazenwasser Stephaan Du Lion (57) had zich vanmorgen de verplaatsing naar het Antwerpse justitiepaleis kunnen besparen. In amper vijf minuten tijd was zijn zaak voor de raadkamer afgehandeld. De rechter stuurt het dossier tegen de seriemoordenaar van Deurne door naar de kamer van inbeschuldigingstelling, de laatste halte voor het hof van assisen. Stephaan Du Lion moet zich verantwoorden voor vier lustmoorden op vrouwen uit het Antwerpse.
Lees verder

Charles (74) en Nadine (73) verongelukken op weg naar hun boosterprik: "Fantastische mensen die altijd klaar stonden om anderen te helpen"
Het nieuws over het zware verkeersongeval waarbij dinsdagavond een echtpaar uit Nukerke om het leven kwam, is als een schok door de gemeente gegaan. Charles Cambier (74) en Nadine Bauwens (73) waren dinsdagavond op weg naar het vaccinatiecentrum in Ronse, toen hun auto bij het oversteken van de N60 werd gegrepen. Het koppel was op slag dood. Hun omgeving reageert bijzonder aangeslagen.
Lees verder

IS ontvoert en executeert politieofficier in Irak
De Iraakse autoriteiten hebben woensdag de dood van een politieofficier bekendgemaakt, twee weken na zijn ontvoering door jihadisten van de groep IS (Islamitische Staat) in het oosten van het land. Op Telegram publiceerde IS dinsdagavond foto's die voorgesteld werden als zijnde van het onthoofde slachtoffer na zijn "ontvoering" in de regio Hamrin.
Lees verder

Ouders van verongelukte kinderen zetten lege kinderkamers 'te huur' op booking.com
De vereniging Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK) heeft een aantal kamers van verongelukte kinderen symbolisch op boekingssite Booking.com geplaatst. De actie wil bestuurders in deze eindejaarsperiode nogmaals bewust maken van de noodzaak om op de weg voorzichtig te zijn en snelheid te minderen in soms moeilijke, winterse verkeersomstandigheden. Snelheid onderweg eist elk jaar nog altijd meer dan 200 slachtoffers.
Lees verder

INTERVIEW. CEO van energieleverancier Mega over vele klachten: "Je kan geen omelet bakken zonder eieren te breken"
"Wij zijn geen valsspelers." Met die duidelijke boodschap reageert CEO Thomas Coene (36) op de beschuldigingen aan het adres van zijn Mega. De Waalse energieleverancier kreeg het de laatste tijd fors te verduren, maar groeide intussen wel uit tot vijfde energiespeler in ons land. De vrees dat Mega het volgende dominosteentje is dat valt in de sector, noemt hij totaal ongegrond. "Wij spelen bank voor consumenten én de overheid."
Lees verder

INTERVIEW. CEO van energieleverancier Mega: "Overheid duwt kleine leveranciers zelf in moeilijkheden"
"Wij zijn geen valsspelers." Met die duidelijke boodschap reageert CEO Thomas Coene (36) op de beschuldigingen aan het adres van zijn Mega. De Waalse energieleverancier kreeg het de laatste tijd fors te verduren, maar groeide intussen wel uit tot vijfde energiespeler in ons land. De vrees dat Mega het volgende dominosteentje is dat valt in de sector, noemt hij totaal ongegrond. "Wij spelen bank voor consumenten én de overheid."
Lees verder

Chauffeur nadat hij 1,8 miljoen euro wint in tankstation: "Wat ik met het geld ga doen? Opnieuw meespelen met de Lotto natuurlijk!"
Zes juiste cijfers en het juiste sterrenbeeld, daarmee heeft een man eerder deze maand de Joker+-jackpot van 1,8 miljoen euro gewonnen. Hij kocht zijn ticket bij Anne Rijckaerts, uitbaatster van Shop&Go in het Q8-tankstation aan de Zelebaan in Lokeren.
Lees verder

Bestuurder nadat hij 1,8 miljoen euro wint in tankstation: "Wat ik met het geld ga doen? Opnieuw meespelen met de Lotto natuurlijk"
Zes juiste cijfers en het juiste sterrenbeeld, daarmee heeft een man eerder deze maand de Joker+-jackpot van 1,8 miljoen euro gewonnen. Hij kocht zijn ticket bij Anne Rijckaerts, uitbaatster van Shop&Go in het Q8-tankstation aan de Zelebaan in Lokeren.
Lees verder

Coronavirus gaat wild tekeer in Spanje: ook Thibaut Courtois test nu positief bij Real Madrid
Een stevige domper voor Real Madrid én Thibaut Courtois. Na een eerste coronagolf twee weken geleden zijn er in de Spaanse hoofdstad vandaag opnieuw een paar positieve tests teruggekeerd. Daarbij ook die van onze nationale doelman dus, terwijl die de afgelopen dagen op vakantie vertoefde in Dubai.
Lees verder

Gewapende groep steelt 2.000 ton voeding van Wereldvoedselprogramma in Darfoer
Een gewapende groep in Darfoer, een regio in het westen van Soedan, heeft bijna 2.000 ton aan voedingswaren gestolen van het Wereldvoedselprogramma. Dat maken de Verenigde Naties bekend. "We kijken op dit moment wat er uit de opslagplaats is gestolen", klinkt het.
Lees verder

Kan ik een boete krijgen als met vrienden ga vieren in de stad? Zijn spoeddiensten er klaar voor? Waar patrouilleert de politie? Zo bereiden hulpdiensten zich voor op oudejaarsnacht
De cafés en restaurant moeten dicht om 23 uur, volksfeesten zijn uit den boze en in slechts heel weinig steden en gemeenten worden vuurwerkspektakels georganiseerd. Maar om een chaotische nacht te vermijden – vorig jaar waren er tientallen incidenten in onze steden – staan onze hulpdiensten wel in opperste staat van paraatheid. Mag het nu eigenlijk, zo'n samenkomst op een Grote Markt of in een Overpoortstraat? Hoe fel zal er gecontroleerd worden? Wij hielden een rondvraag in tien steden.
Lees verder

Groep Mestdagh beëindigt samenwerking met Carrefour
De groep Mestdagh, die zo'n 90 winkels van Carrefour Market uitbaat - voornamelijk in Brussel en Wallonië maar ook in Aarschot en Tienen, stopt het exclusieve partnerschap met Carrefour. Dat bericht het gespecialiseerde vakblad RetailDetail en wordt bevestigd in kringen van het bedrijf. Er geldt een vooropzeg van een jaar en dus zal het effect pas na 2022 voelbaar zijn.
Lees verder

Hoera, de euro bestaat 20 jaar: dit is het populairste eurobiljet en zoveel heeft de gemiddelde Belg op zak
1 januari 2002. Plots betaalde u bij de bakker 1,30 euro voor een brood in plaats van 52 frank. In de broekzak stak een rekenmachine, in het achterhoofd herhaalde u wat ze al dagen op het nieuws declareerden: 1 euro = 40,3399 Belgische frank. Aan de geldautomaten stonden files, cafébazin Jacqueline moest plots hoofdrekenen op bierkaartjes en verzamelaars hadden er een nieuwe hobby bij. 307 miljoen Europeanen betaalden vanaf die dag met splinternieuwe euromunten en -biljetten. In Brussel was er die nacht vuurwerk. Hoera, de euro is 20.
Lees verder

De MIA's en het Gala van de Gouden K's worden verplaatst naar april 2022
Pech voor wie gehoopt had om eind januari/begin februari een awardshow mee te pikken. VRT heeft besloten om de Music Industry Awards (MIA's) en het Gala van de Gouden K's naar april 2022 te verplaatsen, omwille van de huidige coronamaatregelen.
Lees verder

Pikante pret in het peloton: dit is het portret van de moeder aller wielerbussen, 'Sauna Diana'
De 'moeder aller wielerbussen' lijkt dan toch gered. Nadat een brandstichting de beroemde dubbeldekker van Club Diana langs de E19 vlak over de Nederlandse grens vernielde, is een succesvolle crowdfunding opgestart. De bus met die eeuwige pikante dame op de zijkant is dan ook een monument in de wielergeschiedenis. Zonder deze 'rijdende kleedkamer' van Corry en Frans Siemons — destijds ook uitbaters van seksclub Sauna Diana — zou er vandaag van de ultramoderne bussen in het profpeloton pas veel later sprake zijn geweest.
Lees verder

Deelfietsen Blue-Bike worden duurder
Blue-Bike, de deelfietsenaanbieder van De Lijn, trekt voor het eerst sinds 2017 zijn tarieven op. Een rit wordt vanaf 1 februari 35 cent duurder en zal dan op de meeste plaatsen 1,5 euro per 24 uur kosten. De jaarlijkse abonnementskost blijft 12 euro.
Lees verder

Tweede grootste aluminiumfabriek van Europa verlaagt productie door hoge energiekosten
Aluminiumproducent Alcoa wil de productie van primair aluminium in een Spaanse fabriek voor twee jaar stilleggen vanwege de opgelopen energiekosten, waardoor het metaal niet meer winstgevend gemaakt kan worden. De fabriek in San Ciprian in Galicië is de op een na grootste aluminiumfabriek in Europa.
Lees verder