Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 6 december 2021

"Zo f*cking kwaad": Lotte Vanwezemael reageert in video op bodyshaming na 'Dancing With the Stars'

HLN
"Zo f*cking kwaad": Lotte Vanwezemael reageert in video op bodyshaming na 'Dancing With the Stars'
Seksuologe Lotte Vanwezemael (29) — die bekendstaat als 'Seksuolotte' — heeft via Instagram gedeeld wat voor harde kritieken en negatieve commentaren zij via de sociale media te verwerken krijgt. Sinds de eerste aflevering van 'Dancing with the Stars' afgelopen zaterdag werd uitgezonden staat Vanwezemael weer in het middelpunt van de aandacht, maar dat lokt bij sommigen van haar volgers klaarblijkelijk "vuile en degoutante" commentaren uit.
Lees verder

Dood van Willie Garson komt niet aan bod in 'Sex and the City'-reboot 'And Just Like That'
Michael Patrick King (67), de regisseur en schrijver van de 'Sex and the City'-reboot 'And Just Like That', heeft in een interview laten weten dat het overlijden van Willie Garson niet aan bod komt in de reeks. Dat maakte hij duidelijk in een gesprek met The New York Times.
Lees verder

Dood van Willie Garson (Stanford) komt niet aan bod in 'Sex and the City'-reboot
Michael Patrick King (67), de regisseur en schrijver van de 'Sex and the City'-reboot 'And Just Like That', heeft in een interview laten weten dat het overlijden van Willie Garson niet aan bod komt in de reeks. Dat maakte hij duidelijk in een gesprek met The New York Times.
Lees verder

Zendaya en haar vriend Tom Holland lachen om hun lengteverschil
Liefde is... met elkaars lengte kunnen lachen. Zendaya (25) is vijf centimeter groter dan haar vriend Tom Holland (25) - wanneer ze hakken draagt, groeit het verschil nog wat - en dat zorgt af en toe voor grappige momenten. Tijdens de opnames voor de film 'Spider-Man', waar ze allebei een hoofdrol in vertolken, verliepen de stunts bijvoorbeeld niet altijd van een leien dakje.
Lees verder

Football Talk. Hamburg-speler aangeklaagd voor gebruik van valse identiteit
Het Duitse gerecht klaagt Hamburg-spits Bakery Jatta aan wegens een inbreuk tegen de Duitse verblijfswetgeving. Jatta zou gebruik hebben gemaakt van een valse identiteit en leeftijd.
Lees verder

Verdachte moord Peter R. de Vries blijft in de cel
Kamil E., verdachte in de zaak van de moord op de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries, blijft voorlopig nog in de cel. Dat heeft de rechtbank Amsterdam maandag beslist. Zijn advocaten hadden gevraagd hem vrij te laten omdat er volgens hen onvoldoende bewijs is dat hij iets met de moord te maken heeft. De rechtbank ziet echter nog wel voldoende redenen om hem in ieder geval vast te houden tot de volgende zitting, begin maart.
Lees verder

Advocaten vragen vrijlating verdachte moord op Peter R. de Vries
De advocaten van één van de twee verdachten van de moord op de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries vinden dat hun cliënt moet vrijkomen. Volgens hen is er onvoldoende bewijs dat hij iets met de moord te maken heeft. Ze zeiden dat maandag tijdens de tweede voorbereidende zitting in de zaak.
Lees verder

Football Talk. KVM-doelman Coucke riskeert 2 matchen effectieve schorsing - Hamburg-speler aangeklaagd voor gebruik van valse identiteit
Het bondsparket vraagt drie matchen schorsing, waarvan twee effectief, voor KV Mechelen-doelman Gaëtan Coucke (23). Daarnaast wil men hem ook een boete van 2.500 euro opleggen. Het is nu afwachten of Malinwa die straf aanvaardt. Coucke kreeg in het duel tegen Genk rood nadat hij de doorgebroken Thorstvedt neermaaide. KV moest zo nog een halfuur met tien verder, maar sleepte wel een 1-1-gelijkspel uit de brand.
Lees verder

Vlaams Netwerk tegen Armoede kant zich tegen wetswijziging aanvullende ziekteverzekering
Het Vlaams Netwerk tegen Armoede kant zich tegen een wetswijziging waardoor mensen die geen lidgeld hebben betaald voor het ziekenfonds twee jaar lang kunnen geschorst worden van het recht op aanvullende verzekering. "Het is een onrechtvaardige maatregel die voor zwarte sneeuw kan zorgen in kwetsbare gezinnen, met zware gezondheidsproblemen en schrijnende toestanden tot gevolg", aldus Heidi Degerickx, algemeen coördinator van het Vlaams Netwerk tegen Armoede.
Lees verder

Vanaf juni 2022 screening op spierziekte SMA, bekend van baby Pia
Vanaf juni 2022 zullen pasgeboren baby's in Vlaanderen gescreend worden op SMA, de zeldzame spierziekte die meer bekendheid kreeg door baby Pia. Dat heeft Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke laten weten in antwoord op een vraag van CD&V-parlementslid Maaike De Rudder.
Lees verder

BV 24/7. Bart De Wever wordt hulpsint en herken jij het meisje op de foto?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Apathische draw is de druppel: Racing Genk ontslaat coach John van den Brom
De derde crisis in een dik jaar is John van den Brom (55) fataal geworden. Racing Genk heeft de Nederlander aan de deur gezet na de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken. Het apathische gelijkspel tegen tien Mechelaars was de spreekwoordelijke druppel.
Lees verder

Adil en Bilall vieren verjaardag Brendan Frasers op set van 'Batgirl'
De Amerikaanse acteur Brendan Fraser mocht afgelopen vrijdag 53 kaarsjes uitblazen. Hij speelt mee in 'Batgirl', de nieuwe film van Adil El Arbi en Bilall Fallah, waar de opnames momenteel van bezig zijn. De regisseurs verrasten Fraser met een taart op de set.
Lees verder

Olivia Rodrigo komt volgend jaar naar ons land
Fans van Olivia Rodrigo kunnen 19 juni 2022 maar beter markeren in hun agenda. Haar 'Sour'-tournee brengt de Amerikaanse zangeres volgend jaar namelijk ook naar ons land. Dat kondigde de 18-jarige Olivia zonet zelf aan op Instagram.
Lees verder

"Congocommissie moet naar Congo, Rwanda en Burundi komen"
De bijzondere Kamercommissie die zich buigt over het Belgische koloniale verleden "moet een bezoek brengen aan Congo, Rwanda en Burundi en ook daar hoorzittingen organiseren". Dat heeft Tracy Tansia van 11.11.11. maandag gezegd in de Kamer. Volgens Tansia moet de commissie naar de Congolezen zelf luisteren. "Anders blijft het een Belgisch verhaal", klonk het.
Lees verder

Amnesty International: "Slachtoffers van gendergerelateerd geweld in de steek gelaten na talibanovername"
Afghaanse vrouwen en meisjes die slachtoffer werden van gendergerelateerd geweld zijn na de machtsovername van de taliban in de steek gelaten. Dat zegt mensenrechtenorganisatie Amnesty International op basis van een nieuw onderzoek. Vele essentiële diensten zoals slachtofferopvangcentra zijn gesloten, waardoor slachtoffers niet de juiste ondersteuning vinden.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Halo Infinite' is een conservatieve maar ijzersterke comeback
Met het spetterende Halo Infinite zet Microsoft eindelijk zijn bekende shooterreeks verder. Het is een oerconservatieve terugkeer naar een vorm die we al een decennium niet meer hadden gezien in een Halo-game. En de schaarse toevoegingen die wél zijn gebeurd, brengen allemaal een extra dimensie toe aan de verder slaafs gevolgde formule.
Lees verder

Weyts' plan om lerarentekort aan te pakken krijgt onvoldoende: "Grove onderschatting van werklast"
De onderwijskoepels, schooldirecteurs en onderwijsbonden hadden snel het kerstrapport van Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) klaar. Voor zijn pakket maatregelen om het lerarentekort aan te pakken krijgt hij een onvoldoende. "Nu lijkt de minister te zeggen 'een leerkracht die maar 20 uren lesgeeft, kan er makkelijk 40% bijdoen.' Maar dat klopt niet."
Lees verder

LIVE. PSG-coach Pochettino: "Dat wij al gekwalificeerd zijn, betekent niet dat we niet meer willen winnen" - Vanavond persconferentie en training Club Brugge
De opdracht is duidelijk voor Club Brugge, morgen in de Champions League. Blauw-zwart moet tegen Paris Saint-Germain beter doen dan RB Leipzig tegen Manchester City om ook na Nieuwjaar nog Europees te spelen. Aartsmoeilijk. Vandaag trok Philippe Clement met zijn ploeg al naar de Franse hoofdstad en op deze pagina zit u doorheen de dag goed voor alle nieuwtjes, (sfeer)beelden en interviews.
Lees verder

Minderjarige opgepakt bij rellen na coronamars
Bij de rellen die zondagnamiddag uitbraken na de coronamars in Brussel, is een minderjarige gerechtelijk aangehouden. Dat meldt het Brusselse parket. Volgens politiewoordvoerder Ilse Van de keere werden er gisteren ook 23 personen administratief aangehouden, maar die werden allemaal weer vrijgelaten.
Lees verder